Flan cu ciuperci

Flan cu ciuperci

O reteta pe care ati avut ocazia s-o vedeti si s-o gustati la Atelier - a fost un succes, a placut la toata lumea si respectiv e bine sa fie reteta pe site. Sigur o sa va placa pentru ca este si rapida, si delicioasa, si deosebita - perfect pentru orice masa.

Ingrediente

Ceapa rosie
1 buc
Ciuperci albe proaspete
150 g
3-4 ciuperci
Cascaval clasic
100 g
eu am pus si telemea, ca nu am avut chiar 100g de cascaval
Oua
4 buc
Lapte
500 ml
Faina alba calitate superioara
200 ml
Sare,piper
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Eu am folosit Tava rotunda de silicon de la Tupperware, deci nu am uns si nu am asternut cu nimic tava. Daca faceti in tava simpla sa puneti hartie de copt.

Deci, ceapa se taie marunt si se pune in tava.

2

Peste ceapa puneti ciupercile taiate felii.

3

Deasupra puneti cascavalul dat prin razatoare.

4

Intr-un bol amestecati ouale cu laptele, faina sarea si piperul. Bateti bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.

5

Turnati acest amestec peste ingredientele din tava.

6

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.

7

Dupa acest timp flan-ul se rumeneste si se ridica - il scoateti din cuptor cu tot cu gratar(daca folositi tava de silicon).

Dupa ce se racoreste putin se mai lasa, este normal asa.

8

Il scoateti pe un platou, feliati si serviti - este la fel de bun si cald si rece.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (8-10 порций)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

andreearuxi
Andreea Roxana (andreearuxi) 13 feb 2019, 21:56

Suuper bun!

andreearuxi
Andreea Roxana (andreearuxi) 13 feb 2019, 21:54

Buna fetelor. Am pregătit si eu aceasta rețetă un pic reinventata ce-i drept si a iesit suuuuper buna. Am ales ca primul strat sa fie o carnita usor sarata asa ca am ales bacon-ul si bine am facut. Se echilibrează un pic preparatul. Nu mai atat de dulce si e usor crocant. L-am pregătit si fara carne si într-adevăr e dulce. Dar una peste alta e un preparat bun ce merita gatit. Lena multumesc pentru rețetele suuper bune postate. Succes in continuare!

Nota mea pentru reteta:
mthmb
mthmb 12 oct 2017, 19:21

Un preparat bunicel.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cornelia1
Cornelia 1 (Cornelia1) 18 dec 2014, 20:39

Mi se pare usor de mancat 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 iul 2014, 07:19

Again.

Poza mea pentru reteta:
dianka
Diana Ranga (dianka) 25 dec 2013, 21:06

Sincer dupa cum arata in reteta si dupa toate comentariile, credeam ca va iesi foarte buna, dar nu a fost asa, a iesit un fel de aluat cu ciuperci, care avea un fel de gust fad....

Am aruncat-o intr-un final 
Lia1
Lia1 11 nov 2013, 14:19

E bun dar l-am modificat pe alocuri. Multumesc. A ramas scris la faina ml in loc de grame (la ingrediente)  :)

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 oct 2013, 18:03

Buna. Acuma uitandu-ma la aceasta reteta, mi-am dat seama ca am facut-o mai in vara,dar nu am postat-o !?!?! Probabil, nefiind asa reusita, dar acuma o pun.Stiu ca a fost super buna.Acuma fac o budinca de mere cu orez. Nu ma astampar. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 25 mar 2012, 11:50

Foarte bun a iesit,eu sunt fan al retetelor pregatite rapid, asa ca o voi mai face. Multumesc.Ca sfat, sa sarati si piperati foarte bine.

Poza mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 feb 2012, 15:03

o cina perfecta si sanatoasa

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile