Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie

Nu am reusit in acest an sa-mi fac rezerve de zacusca cu dovlecei, dar am gasit o solutie absolut geniala pentru a-mi potoli pofta - zacusca rapida de dovlecei la tigaie, reteta de mai jos adica. Iese delicioasa chiar si cu dovleceii din import, usor dulceaga, gust complet si foarte echilibrat.

In sezon o puteti pune si in borcane, dar sterilizata la cuptor inainte. Dar eu totusi o consider reteta rapida si tot anul gasesc 2-3 dovlecei pentru o mica tura proaspata de zacusca, fara eforturi de conservare si emotii cu pastrarea in debara.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
Ulei
50 ml
eu folosesc de obicei ulei de masline
Ceapa
1 buc
Pasta de rosii
2 linguri
Sare
1 lingurita
potriviti dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati dovleceii si-i treceti prin razatoarea medie.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 1
Pas 2

Incalziti bine uleiul intr-o tigaie mai mare si adaugati la calit dovleceii.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 2
Pas 3

Amestecati periodic si caliti la foc mediu, pana dovleceii nu mai au deloc zeama/apa si incep sa se rumeneasca.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 3
Pas 4

Intr-o alta tigaie mai mica caliti in ulei ceapa tocata marunt, pana se rumeneste frumos.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 4
Pas 5

Adaugati repede 2-3 linguri de pasta de rosii, amestecati bine si mai caliti 2 minute.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 5
Pas 6

Adaugati aceasta compozitie de ceapa cu rosii peste dovleceii caliti, amestecati bine.

Potriviti de sare, mai calitit totul impreuna inca 5 minute si inchideti focul.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 6
Pas 7

Lasati putin sa se racoreasca, apoi serviti - este la fel de buna calda sau rece, o puteti pastra pana la 5-6 zile in frigider.

Este foarte, foarte buna si cu eforturi minime!

Pofta Buna!

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (un bol mediu)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 28 Nov 2020, 15:42

Acreasta este rețeta pe care ne-o făcea mama ptimăvara când apăreau dovleceii, dar roșuiile nu erau coapte încă. Mulțumesc că mi-ați amintit rețeta! În piață la țărani sunt încă dovlecei. Voi încerca chiar săptămâna aceasta. 

Roxana
Roxana 09 Dec 2020, 23:08

Pentru ca eu iubesc dovleceii si pentru ca reteta Lenei mi-a sarit in ochi, in seara aceasta, am gatit-o cu mici modificari: am folosit 4 dovlecei ( sa fie si pentru zilele viitoare :D ), am adaugat putin ardei kapia si putin mai mult sos de rosii; eu nu am calit ceapa intrucat nu prea agreez gustul de ceapa in mancare, dar putina am adaugat si eu, de data aceasta. Rezultatul este pe masura asteptarilor: gustos si aromat! Multumim, Lena, pentru inspiratie, retete si pasi! Noapte buna!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 Dec 2020, 10:05

Am facut si eu aceasta reteta si chiar mi-a placut. Eu am adaugat si 1 ardei kapia si 2 rosii decojite taiate cubulete, o frunza de dafin si piper.Multumesc de reteta, tare buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Gabi
Gabi 08 Oct 2023, 00:41

Am facut si eu bunatatea asta chiar in aceasta seara, a iesit excelent, multumesc foarte mult pentru retetele delicioase si rapide, sunt de mare ajutor!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: