Cartofi noi la cuptor Rețetă VIDEO

Cartofi noi la cuptor

În sfârșit au apărut cartofii noi, abia așteptam această perioadă - sunt foarte bună garnitură la orice mâncare. Am încercat să-i fac la cuptor, cu o crustă aromată și crocantă - rezultatul a fost mai mult decât reușit și am zis să repet rețeta pentru site, să prindeți momentul cartofilor noi și să-i savurați și voi.

În Rețeta Video am schimbat puțin procesul dar ideea este aceeași, sunt bune ambele variante.

Ingrediente

Cartofi noi
1.5 kg
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
   
Praf de curry
1 lingurita
sau boia de ardei, este opțional, dar dă un gust superb
Ierburi diverse
2 linguri
Folosiți și ierburi uscate și proaspete - pătrunjel, busuioc, rozmarin, mărar, etc. Puneți ce aveți în casă și vă place.

Pași de urmat

Pas 1

Cartofii se spală și se curăță foarte bine - se pun într-un castron mare, unde să-i amestecați cu restul ingredientelor.

Cartofi noi la cuptor - Pas 1
Pas 2

Adăugați peste ei uleiul (din abundență), piperul, curry și boia.

Cartofi noi la cuptor - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați verdețurile - proaspete sau uscate - cele proaspete le spălați și rupeți cu mâinile (sau tăiați mărunt). Amestecați bine toate ingredientele, astfel încât fiecare cartof să fie acoperit cu ulei și mirodenii.

Cartofi noi la cuptor - Pas 3
Pas 4

Ungeți tava de cuptor cu ulei și aranjați cartofii în ea, într-un singur strat. Turnați atent o ceașcă de apă, ca să nu spălați ierburile de pe cartofi.

Cartofi noi la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la temperatura medie.

În rețeta Video nu am folosit folie, ies la fel de buni și fără ea.

Cartofi noi la cuptor - Pas 5
Pas 6

Peste o jumătate de oră scoateți folia și lăsați cartofii să prindă crustă, încă o oră.

Cartofi noi la cuptor - Pas 6
Pas 7

Îi scoateți din cuptor, presărați sare după gust și cu o spatulă sau lingură îi luați din tavă.

Sunt sigură că o să vă placă, sunt foarte buni calzi ca și garnitură la carne sau salată de legume proaspete (roșii, castraveți, varză, etc.) și cu brânză.

Nu-mi amintesc exact sursa rețetei, am văzut-o undeva pe net și nu o mai găsesc.

Poftă Bună!

Cartofi noi la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

unroman
unroman 01 Jun 2019, 10:07

Folia de aluminiu nu este toxica?

lena
Elena (lena) unroman 01 Jun 2019, 10:41

Daca nu are contact cu mancarea, nu este.

unroman
unroman Elena (lena) 01 Jun 2019, 10:46

Multumesc.

Daniela B
Daniela (Daniela B) 23 May 2016, 17:57

Foarte buni!!! eu am adaugat si putin usturoi!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
kamelia
kamelia 26 May 2015, 17:40

au fost foare deliciosi,le-am pus si branza rasa deasupra. s-au mancat imediat! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Simina.Alexandra
Simina.Alexandra 10 Jul 2013, 17:58

Foarte buni au iesit. Spre sfarsit am pus ardei,rosii si morcovi...Dar nu cred ca a fost o idee foarte buna. Oricum, au fost deliciosi. Multumesc Lena 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 02 Jun 2012, 18:09

Am făcut și eu, dar nu s-au făcut, erau cam cruzi în mijloc....Poate trebuia să fie niște cartofi mai mici..sau să pun mai multă apă...sau să-i las mai mult la cuptor..sau să dau focul mai mare/mic..Nu am idee..

Poza mea pentru rețetă:
AMV
Adriana (AMV) 13 May 2012, 20:28

Noi nu am avut atata rabdare sa se faca crusta, dar au iesit bestiali !

Poza mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 12 Nov 2010, 14:41

N-am avut curry, dar la rugamintea sotului am amestecat si o capatana de usturoi in condimente. Si un varf de cutit de boia de ardei iute. Cred ca nu mai trebuie sa povestesc ce miros apetisant era in bucataria mea. Si ce cina pe cinste am avut! Super reteta! 

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 15:02

Rozmarinul proaspat le da un gust deosebit! Cand sunt fierbinti imi place sa-i consum cu branza de oaie, ca-i mai grasa si putin mai sarata si cateva suvite de unt. Mmm, o bunatate!

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 03 Sep 2010, 21:40

Sunt deosebiti. E prima oara cand am pregatit cartofii noi la cuptor. Pentru ca nu am vrut sa mananc carne azi, am pregatit branza dulce amestecata cu smantana . Imi place la nebunie combinatia :) .

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 02 Sep 2010, 15:43

eu in loc de ulei folosesc unt..............las untul sa se inmoaie putin si apoi pun deasupra cartofilor, apoi verdeata!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile