Ingrediente
●
Varză albă
1.5 kg
o varză de mărime medie
●
Roșii
1 buc
sau câteva linguri de conservă de roșii cubulețe în suc propriu
●
Pastă de tomate
2 linguri
eu mai pun pastă de ardei roșu și boia dulce (iute pt cine-i place), pentru o culoare mai intensă și gust mai interesant
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Sare, piper
1 lingurita
și alte mirodenii după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Tăiați mărunt ceapa și ardeiul, le puneți la călit într-o tigaie adâncă (wok) sau tuci cu puțin ulei.
Dacă vi se pare că este puțin ulei mai adăugați și jumătate de pahar de apă - așa varza va fi mai dietetică și sănătoasă, nu o scăldați în ulei.
Pas 2
După ce s-au înmuiat și călit ceapa cu ardeiul adăugați roșia tăiată cubulețe (aici am pus din conservă).
Amestecați și lăsați 2-3 minute.
Pas 3
Apoi adăugați pastă de tomate (eu pun de ardei dacă am) și puțină boia de ardei, dacă aveți.
Amestecați și lăsați 2-3 minute.
Pas 4
Tocați varza, nu foarte mărunt și o puneți peste compoziția din tigaie.
Dacă nu vă încape toată odată, amestecați și lăsați câteva minute, varza din tigaie se va lăsa și va face loc pentru restul de varză tăiată.
Pas 5
Eu de obicei fac focul mic sub tigaie și încep să toc varza, o adaug pe parcurs și amestec după fiecare tură până termin.
Pas 6
După ce ați adăugat toată varza, amestecați bine și puneți capacul.
Următorul pas foarte important este să o căliți la foc moderat și obligatoriu cu capac - așa varza va lăsa zeamă, se va aburi și nu trebuie să adăugați apă pe parcursul gătirii.
Pas 7
Din 10 în 10 minute ridicați capacul și o amestecați - nu insistați să o amestecați prea des, se va face terci și se gătește nu chiar uniform.
Pas 8
Cam în 25-30 de minute varza trebuie să fie gata (o gustați, dacă mai trebuie continuați să o gătiți sub capac la foc mic), o potriviți de sare și piper, plus alte mirodenii care vă plac - mărar, cimbru, etc.
Opriți focul și lăsați 10 minute fără capac, să se pătrundă bine.
Pas 9
Deci cam asta-i toată șmecheria pentru a obține varză călită perfectă, gustoasă, aromată și potrivită pentru orice - carne, pește, cartofi sau ca atare, ca o mâncare de post sau vegetariană.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (15 voturi)