Ingrediente
●
Sparanghel
12 buc
aproximativ
●
Ceapa verde
5 buc
sau mai mult
●
Faina alba calitate superioara
550 g
●
Ulei de masline extravirgin
100 ml
●
Ierburi de provence uscate
1 lingurita
optional, sau de inlocuit cu oregano uscat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cana masurati 400ml de apa calda, adaugati 1 lingurita de zahar si 10g de drojdie uscata. Amestecati si lasati pana face spuma compozitia.
Pas 2
Intr-un bol mare puneti faina si 1 lingura de sare.
Pas 3
Turnati aici apa cu drojdia si 2 linguri de ulei de masline.
Pas 4
Amestecati totul mai intai cu o lingura sau spatula.
Pas 5
Apoi treceti aluatul pe masa presarata cu putina faina si il framantati cu mainile.Nu adaugati prea multa faina in proces, doar atat cat sa nu se lipeasca aluatul de masa.
Pas 6
Va opriti cand aluatul devine uniform si neted.
Pas 7
Il mutati inapoi in bol si ungeti deasupra cu putin ulei de masline.
Pas 8
Acoperiti cu o folie sau prosop si lasati sa creasca la temperatura camerei timp de 60-90 de minute.
Pas 9
Dupa acest timp il mutati intr-o tava de cuptor, aproximativ de 30x25cm, asternuta cu hartie de copt.
Cu mainile intindeti aluatul pe toata suprafata si il lasati inca 30 minute sa creasca in tava.
Pas 10
Dupa ce a mai crescut presarati peste aluat 1-2 lingurite de ierburi de Provence uscate, sau oregano uscat.
Pas 11
Faceti cu varful degetelor niste adancituri in aluat, din loc in loc.
Pas 12
Din timp aveti grija sa spalati si curatati ceapa verde cu sparanghelul.
Le aranjati peste aluatul de focaccia si usor adanciti in el.
Pas 13
Deasupra stropiti totul cu inca putin ulei de masline si niste fulgi de sare grunjoasa, daca aveti.
Pas 14
Coaceti focaccia cu ceapa verde si sparanghel in cuptorul preincalzit la 220 de grade, pana se rumeneste frumos, timp de aproximativ 30-35 de minute.
Dupa cuptor lasati putin sa se racoreasca acoperita cu un prosop, apoi feliati si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 buc
(o focaccia de 25x30 aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Colectii:
Mancaruri cu LEGUME,
Mancaruri de Post,
Mancaruri vegetariene,
Mancaruri diverse copii,
Tarte, alivenci, galete,
Aperitive cu Branza, Oua, Legume,
Sparanghel