Amestec de legume mexican, varianta de casă

Amestec de legume mexican, varianta de casă

Îmi place foarte mult combinația de legume în stil mexican din comerț, dar de ceva timp prefer să nu mai cumpăr mixuri gata preparate, ci să le combin eu în proporțiile și cu legumele care ne plac nouă. Astfel obțin cel mai bun gust și textură, copiii mănâncă foarte bine și nu mai dau la o parte legumele dubioase din mix. Puteți să serviți aceste legume mexicane simple, ca garnitură la carne sau pește sau în combinație cu orez.

De ceva timp încerc să obțin gusturi bune, jonglând numai cu aromele și texturile naturale ale legumelor, fără prea multe mirodenii și gătit extrem. Această rețetă anume așa este - simplă, dar dacă urmați cu atenție pașii și recomandările, aceste legume mexicane chiar pot să vă surprindă.

Ingrediente

Mazăre verde congelată
300 g
   
Fasole verde congelată
300 g
   
Porumb conservat
300 g
sau congelat
Morcovi
300 g
1 morcov mare, sau 2 mai medii
Ardei gras
2 buc
   
Ulei de măsline
100 ml
sau oricare altul preferați
Unt
30 g
opțional, puteți să-l omiteți dacă țineți post sau nu vă place
Sare și piper
1 lingurita
potriviți după gust

Pași de urmat

Pas 1

Primul pas și cel mai important este să alegeți corect toate legumele din acest amestec mexican. Eu am cumpărat mazăre și fasole verde congelate, marca pe care o preferăm de obicei (nu le decongelez dinainte). Porumbul l-am luat din conservă, cel mai dulce și crocant, iar morcovii și ardeii au fost proaspeți.

Măsurați toate ingredientele, morcovii îi puteți tăia cubulețe sau semicercuri, ardeii cubulețe sau fâșii subțiri.

Amestec de legume mexican, varianta de casă - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie mare și adâncă turnați uleiul, puneți untul (opțional) și lăsați până se încălzesc bine.

Amestec de legume mexican, varianta de casă - Pas 2
Pas 3

Puneți ardeii și morcovii în tigaie, căliți la foc iute timp de 5-10 minute, amestecând periodic.

Amestec de legume mexican, varianta de casă - Pas 3
Pas 4

Adăugați mazărea și fasolea congelate, amestecați și mai căliți 10 minute.

Amestec de legume mexican, varianta de casă - Pas 4
Pas 5

La final puneți porumbul (dacă este din conservă, să-l scurgeți de apă), potriviți de sare și piper, amestecați bine.

Lăsați să se mai călească 2-3 minute (dacă folosiți porumb congelat căliți 5-10 minute), apoi închideți focul.

Amestec de legume mexican, varianta de casă - Pas 5
Pas 6

Puteți servi imediat, dar sunt la fel de bune aceste legume mexicane reci sau reîncălzite.

Se pot combina cu orez, orice carne, pește sau așa simple.

Poftă Bună!

Amestec de legume mexican, varianta de casă - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 09:42

De când ai postat această rețetă, o gătesc in fiecare săptămână, mi-am umplut congelatorul cu mazăre și fasole congelata :). Foarte reușită, suntem încântați de ea, mai ales că este și sănătoasă! Îți mulțumesc mult pentru ceea ce faci! Gătesc foarte multe rețete din aplicația ta!🤗