Ingrediente
●
Mazăre verde congelată
300 g
●
Fasole verde congelată
300 g
●
Porumb conservat
300 g
sau congelat
●
Morcovi
300 g
1 morcov mare, sau 2 mai medii
●
Ulei de măsline
100 ml
sau oricare altul preferați
●
Unt
30 g
opțional, puteți să-l omiteți dacă țineți post sau nu vă place
●
Sare și piper
1 lingurita
potriviți după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Primul pas și cel mai important este să alegeți corect toate legumele din acest amestec mexican. Eu am cumpărat mazăre și fasole verde congelate, marca pe care o preferăm de obicei (nu le decongelez dinainte). Porumbul l-am luat din conservă, cel mai dulce și crocant, iar morcovii și ardeii au fost proaspeți.
Măsurați toate ingredientele, morcovii îi puteți tăia cubulețe sau semicercuri, ardeii cubulețe sau fâșii subțiri.
Pas 2
Într-o tigaie mare și adâncă turnați uleiul, puneți untul (opțional) și lăsați până se încălzesc bine.
Pas 3
Puneți ardeii și morcovii în tigaie, căliți la foc iute timp de 5-10 minute, amestecând periodic.
Pas 4
Adăugați mazărea și fasolea congelate, amestecați și mai căliți 10 minute.
Pas 5
La final puneți porumbul (dacă este din conservă, să-l scurgeți de apă), potriviți de sare și piper, amestecați bine.
Lăsați să se mai călească 2-3 minute (dacă folosiți porumb congelat căliți 5-10 minute), apoi închideți focul.
Pas 6
Puteți servi imediat, dar sunt la fel de bune aceste legume mexicane reci sau reîncălzite.
Se pot combina cu orez, orice carne, pește sau așa simple.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: