Ingrediente
●
Mazare verde congelata
300 g
●
Fasole verde congelata
300 g
●
Porumb conservat
300 g
sau congelat
●
Morcovi
300 g
1 morcov mare, sau 2 mai medii
●
Ulei de masline
100 ml
sau oricare altul preferati
●
Unt
30 g
optional, puteti sa-l omiteti daca tineti post sau nu va place
●
Sare si piper
1 lingurita
potriviti dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Primul pas si cel mai important este sa alegeti corect toate legumele din acest amestec mexican. Eu am cumparat mazare si fasole verde congelate, marca pe care o preferam de obicei(nu le decongelez dinainte). Porumbul l-am luat din conserva, cel mai dulce si crocant, iar morcovii si ardeii au fost proaspeti.
Masurati toate ingredientele, morcovii le puteti taia cubulete sau semicercuri, ardeii cubulete sau fideluta.
Pas 2
Intr-o tigaie mare si adanca turnati uleiul, puneti untul(optional) si lasati pana se incalzesc bine.
Pas 3
Puneti ardeii si morcovii in tigaie, caliti la foc iute timp de 5-10 minute, amestecand periodic.
Pas 4
Adaugati mazarea si fasolea congelate, amestecati si mai caliti 10 minute.
Pas 5
La final puneti porumbul(daca este din conserva, sa-l scurgeti de apa), potriviti de sare si piper, amestecati bine.
Lasati sa se mai caleasca 2-3 minute(daca folositi porumb congelat caliti 5-10 minute), apoi inchideti focul.
Pas 6
Puteti servi imediat, dar sunt la fel de bune aceste legume mexicane reci sau reincalzite.
Se pot combina cu orez, orice carne, peste sau asa simple.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: