Focaccia cu ceapa verde si sparanghel

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel

Inca o reteta cu sparanghel pe care trebuie s-o incercati neaparat, dar daca cumva nu-l aveti la indemana sau nu este sezon, va recomand sa preparati aceasta foccacia minunata numai cu ceapa verde.

Arata deosebit si va asigur ca la gust este la fel, aluatul crocant si moale de foccacia se combina minunat cu ceapa si sparanghelul coapte in ulei de masline si mirodenii.

Ingrediente

Sparanghel
12 buc
aproximativ
Ceapa verde
5 buc
sau mai mult
Apa calda
400 ml
Drojdie uscata
10 g
Zahar
1 lingurita
Faina alba calitate superioara
550 g
Sare
1 lingura
Ulei de masline extravirgin
100 ml
Ierburi de provence uscate
1 lingurita
optional, sau de inlocuit cu oregano uscat

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-o cana masurati 400ml de apa calda, adaugati 1 lingurita de zahar si 10g de drojdie uscata. Amestecati si lasati pana face spuma compozitia.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol mare puneti faina si 1 lingura de sare.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 2
Pas 3

Turnati aici apa cu drojdia si 2 linguri de ulei de masline.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 3
Pas 4

Amestecati totul mai intai cu o lingura sau spatula.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 4
Pas 5

Apoi treceti aluatul pe masa presarata cu putina faina si il framantati cu mainile.Nu adaugati prea multa faina in proces, doar atat cat sa nu se lipeasca aluatul de masa.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 5
Pas 6

Va opriti cand aluatul devine uniform si neted.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 6
Pas 7

Il mutati inapoi in bol si ungeti deasupra cu putin ulei de masline.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 7
Pas 8

Acoperiti cu o folie sau prosop si lasati sa creasca la temperatura camerei timp de 60-90 de minute.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 8
Pas 9

Dupa acest timp il mutati intr-o tava de cuptor, aproximativ de 30x25cm, asternuta cu hartie de copt.

Cu mainile intindeti aluatul pe toata suprafata si il lasati inca 30 minute sa creasca in tava.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 9
Pas 10

Dupa ce a mai crescut presarati peste aluat 1-2 lingurite de ierburi de Provence uscate, sau oregano uscat.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 10
Pas 11

Faceti cu varful degetelor niste adancituri in aluat, din loc in loc.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 11
Pas 12

Din timp aveti grija sa spalati si curatati ceapa verde cu sparanghelul.

Le aranjati peste aluatul de focaccia si usor adanciti in el.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 12
Pas 13

Deasupra stropiti totul cu inca putin ulei de masline si niste fulgi de sare grunjoasa, daca aveti.

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 13
Pas 14

Coaceti focaccia cu ceapa verde si sparanghel in cuptorul preincalzit la 220 de grade, pana se rumeneste frumos, timp de aproximativ 30-35 de minute.

Dupa cuptor lasati putin sa se racoreasca acoperita cu un prosop, apoi feliati si savurati.

Pofta Buna!

Focaccia cu ceapa verde si sparanghel - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (o focaccia de 25x30 aproximativ)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !