Vorbeam la Atelier despre germeni si vlastari, am adus si cate ceva din "gradina" mea si am promis cat mai repede sa va pun frumos metoda si pasii. Uitati ca a venit si momentul cand am terminat testele, pozele, pot sa spun ca stiu 100% ce trebuie de facut ca sa va iasa perfect si sper sa va ajut si pe voi sa aveti curajul sa faceti la fel. Avand asa o doza de germeni periodic in frigider o sa va asigurati intotdeauna plusul de vitamine, minerale, proteine necesare familiei dvs, mai ales in perioada de iarna, cand sunt putine legume natural crescute.
Cateva plusuri despre germeni:
- germenii de cereale au proprietati unice, specifice, aceasta pentru ca in starea de germen, mai exact atunci cand samanta se dezvolta incercand sa dea nastere plantei al carui material genetic il poarta, germenul inmagazineaza o serie de substante cu potential maxim astfel sa poata suplini necesarul imens de energie de care ar avea nevoie ca sa devina planta. Exista chiar o ramura a medicinii naturiste numita gemoterapie;
- sunt foarte bogate in minerale, vitamine, proteine si enzime;
- mai multe vedeti pe site-ul Ligiei Pop, articolul despre germeni.
Deci este de bine, asa ca m-am apucat si eu de treaba - am tot lasat pentru ca mi se parea ca fara germinatori si aparate speciale nu reusesc si tot asteptam momentul sa fac o gaura in buget pt aceasta cauza. Dar m-am mai uitat pe net, pe niste video si am zis sa incep asa, fara mari ustensile moderne, s-o iau cu inceputurile, si am mers bine. Pana la urma mi-am dat seama ca este mult mai simpla, ieftina si comoda germinarea la borcane, sigur nu mai cumpar nici un fel de germinator.
Urmati pasii de mai jos si sigur o sa aveti cei mai sanatosi si siguri germeni de cereale.