Turte pufoase, de post
Zilele trecute nu am observat ca se terminase painea si nici nu aveam cum sa ajung pana la magazin, asa ca repede am improvizat aceste turte pufoase cu drojdie. Sunt un inlocuitor minunat, rapid si foarte fain de paine, sau le puteti savura ca pe niste gogosi, unse cu putin gem, dupa acelasi principiu ca si Gogosile de post.
Chiar mi-au placut mult turtele rapide de post, aluatul este foarte placut de lucrat, iar ca rezultat - nici nu ai zice ca sunt de post, la cat de bune erau. Merg foarte bine pe langa un Hummus, Fasole batuta, sau orice alte mancaruri va plac.
Ingrediente
●
Drojdie uscata
7 g
sau 15g drojdie proaspata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mai mare turnati apa calda, adaugati zaharul si drojdia, amestecati bine si lasati 10 minute pana face spuma.
Pas 2
Apoi adaugati aici 1 lingura de ulei si sarea, amestecati.
Pas 3
Puneti faina si incepeti sa amestecati totul cu o lingura sau spatula, pana se "leaga" ingredientele.
Pas 4
Apoi treceti aluatul pe masa si il mai framantati putin, aproximativ 5 minute, pana devine uniform si neted.
Va mai ajutati desigur cu putina faina pe masa, daca este lipicios.
Pas 5
Ungeti bolul in care ati amestecat ingredientele cu putin ulei, puneti in el bila de aluat, o ungeti si pe ea cu putin ulei(sa nu formeze crusta).
Acoperiti cu prosop sau folie de plastic si lasati 1 ora sa creasca.
Pas 6
Dupa acest timp uitati cat de frumos creste aluatul.
Pas 7
Il scoateti din bol, taiati in 4 bucati uniforme si formati din ele 4 bile.
Lasati pe masa 10 minute la odihnit.
Pas 8
Apoi luati pe rand fiecare bila si o intindeti cu mainile in turte de aproximativ 7-8mm grosime, eventual ajutati cu putina faina pe masa.
Aluatul este atat de placut si moale ca nici nu e nevoie de facalet ca sa le lucrati.
Pas 9
Intepati turta din loc in loc cu o furculita.
Pas 10
Incingeti bine o tigaie cu putin ulei in ea si puneti turta la prajit.
Pas 11
Aveti grija sa aveti un foc moderat, sa se prajeasca in voie turtele, sa nu le ardeti, dar nici sa fie crude.
Cand se rumenesc pe o parte, va ajutati cu o spatula si le intoarceti atent pe cealalta parte.
Pas 12
Cand este gata scoateti turta din tava pe o farfurie, si puneti alta la prajit, in acelasi ulei.
Pe parcurs le aranjati una peste alta, sa se mai abureasca dupa tigaie - vor fi si mai moi, fragede.
Pas 13
Sunt minunate sa le serviti cu niste pate de post - gen hummus, fasole batuta, sau o ciorba, salata, etc.
In varianta dulce, cu niste magiun, ori gem preferat...
Pofta Buna!
Cantitate:
4 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)