Turte pufoase, de post

Turte pufoase, de post

Zilele trecute nu am observat ca se terminase painea si nici nu aveam cum sa ajung pana la magazin, asa ca repede am improvizat aceste turte pufoase cu drojdie. Sunt un inlocuitor minunat, rapid si foarte fain de paine, sau le puteti savura ca pe niste gogosi, unse cu putin gem, dupa acelasi principiu ca si Gogosile de post.

Chiar mi-au placut mult turtele rapide de post, aluatul este foarte placut de lucrat, iar ca rezultat - nici nu ai zice ca sunt de post, la cat de bune erau. Merg foarte bine pe langa un Hummus, Fasole batuta, sau orice alte mancaruri va plac.

Ingrediente

Apa calda
250 ml
Zahar
1 lingurite
Drojdie uscata
7 g
sau 15g drojdie proaspata
Sare
0.5 lingurite
Ulei
100 ml
Faina alba
350 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare turnati apa calda, adaugati zaharul si drojdia, amestecati bine si lasati 10 minute pana face spuma.

2

Apoi adaugati aici 1 lingura de ulei si sarea, amestecati.

3

Puneti faina si incepeti sa amestecati totul cu o lingura sau spatula, pana se "leaga" ingredientele.

4

Apoi treceti aluatul pe masa si il mai framantati putin, aproximativ 5 minute, pana devine uniform si neted.

Va mai ajutati desigur cu putina faina pe masa, daca este lipicios.

5

Ungeti bolul in care ati amestecat ingredientele cu putin ulei, puneti in el bila de aluat, o ungeti si pe ea cu putin ulei(sa nu formeze crusta).

Acoperiti cu prosop sau folie de plastic si lasati 1 ora sa creasca.

6

Dupa acest timp uitati cat de frumos creste aluatul.

7

Il scoateti din bol, taiati in 4 bucati uniforme si formati din ele 4 bile.

Lasati pe masa 10 minute la odihnit.

8

Apoi luati pe rand fiecare bila si o intindeti cu mainile in turte de aproximativ 7-8mm grosime, eventual ajutati cu putina faina pe masa.

Aluatul este atat de placut si moale ca nici nu e nevoie de facalet ca sa le lucrati.

9

Intepati turta din loc in loc cu o furculita.

10

Incingeti bine o tigaie cu putin ulei in ea si puneti turta la prajit.

11

Aveti grija sa aveti un foc moderat, sa se prajeasca in voie turtele, sa nu le ardeti, dar nici sa fie crude.

Cand se rumenesc pe o parte, va ajutati cu o spatula si le intoarceti atent pe cealalta parte.

12

Cand este gata scoateti turta din tava pe o farfurie, si puneti alta la prajit, in acelasi ulei.

Pe parcurs le aranjati una peste alta, sa se mai abureasca dupa tigaie - vor fi si mai moi, fragede.

13

Sunt minunate sa le serviti cu niste pate de post - gen hummus, fasole batuta, sau o ciorba, salata, etc.

In varianta dulce, cu niste magiun, ori gem preferat...

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 03 mar 2020, 11:49

Buna variantă rapida in loc de paine. Sotul e iubitor de turte, si mult timp am cautat rețeta perfecta sa le fac asa cum le făcea soacra acasă 🤔

W.e. trecut am facut gyros dupa rețeta ta si in sfîrșit am gasit acordul perfect ca sa ma apropii cat mai mult de rezultatul dorit.  Această rețetă fiind ft putin diferita de gyros, numai ca se prajesc în  ulei mai mult. Le voi incerca si pe ele neapărat 😉🤗

Lena, vreau sa-ti zic ca de când fac in fiecare zi cel putin câte o rețetă de pe site-ul tau primesc mereu laude de la sot si de la fecior...eu le zic vorba ceea rusească: Чем старше дама, тем вкуснее борщ

 îți multumesc mult pentru ajutorul pe care mi-l dai ... Nu-ți imaginezi cât contribui la bunastarea familiei mele 

lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 03 mar 2020, 12:14

Super Anisoara, ma bucur tare mult!❤️❤️❤️❤️

DanielaLiliana384
Daniela Liliana (DanielaLiliana384) 03 mar 2020, 12:42

Merg foarte bine si coapte în tigaia fara sa fie prajite.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 mar 2020, 13:06

Cum am promis, am realizat rețeta din porție dublă 😊 am decis ca jumate le fac cu umplutură de brînză ca placinte dospite si alta jumate - turte. S-au primit de minune toate. Eu am si mîncat una cu brînză cât le-am copt, ca tot e amiaza ☺️ este foarte satioasa, pînă deseara nu mai maninc nimic 😐

Poftă bună tuturor!

Poza mea pentru reteta:
Elenag
Elenag 06 mar 2020, 19:29

Foarte gustoase , copiilor mei le plac cu magiun deasupra

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: