Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci

O rețetă simplă, dar micile detalii fac diferența - sigur o să placă la toți, chiar și Sofia le-a mâncat foarte bine. Ciupercile proaspete le puteți înlocui cu cele din conservă, deasupra mai puteți adăuga ceva din brânzeturile preferate (în caz că nu țineți post).

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
sau din conservă
Ceapa alba
1 buc
   
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 3 roșii tocate mărunt
Usturoi (catei)
3 buc
   
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
   
Sare,piper
1 lingurita
după gust, puteți adăuga și puțin busuioc
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Paste
500 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-o tigaie adâncă turnați uleiul, adăugați ciupercile spălate și tăiate cubulețe.

Lăsați să se călească bine amestecând periodic.

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci - Pas 1
Pas 2

Când scade apa din ciuperci și încep să se rumenească, adăugați ceapa tocată mărunt - lăsați 5 minute amestecând periodic.

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci - Pas 2
Pas 3

Apoi se adaugă roșiile tocate, amestecați și lăsați să fiarbă cam 10 minute toată compoziția, nu uitați să mai amestecați.

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci - Pas 3
Pas 4

Tocați mărunt usturoiul și îl adăugați în sos - mai lăsați 5 minute la foc mediu/mic.

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci - Pas 4
Pas 5

Asezonați sosul cu boia de ardei, piper, sare - amestecați bine și mai lăsați 2-3 minute pe foc.

Și cam atât la sos - mai puteți improviza, dar nu prea mult - multe ingrediente strică, la fel dacă ați pune prea puține.

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci - Pas 5
Pas 6

Fierbeți pastele conform cu instrucțiunile de pe pachet - aveți grijă să nu le lăsați prea mult.

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci - Pas 6
Pas 7

Serviți pastele cu sosul de ciuperci, eventual presărate cu brânză/parmezan...

Poftă Bună!

Paste cu sos aromat de roșii și ciuperci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

cristinutza cristina
cristinutza cristina 23 Mar 2012, 15:53

Buna! chiar azi am facut aceasta reteta, pastele sunt superbe! eu le-am servit si cu o salata de cruditati. Am atasat si poza.

Poza mea pentru rețetă:
eucry
eucry 19 Jun 2017, 17:57

de ceva timp prepar reteta asta, cu mica diferenta ca folosesc pentru sos busuioc din belsug. iubesc ceea ce faci...

Nota mea pentru rețetă:
Maria Luminita
Luminita (Maria Luminita) 13 Oct 2017, 18:03

O masa de pranz foarte gustoasa pentru o zi de post. Eu am pus si masline.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: