Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau din conservă
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 3 roșii tocate mărunt
●
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
●
Sare,piper
1 lingurita
după gust, puteți adăuga și puțin busuioc
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o tigaie adâncă turnați uleiul, adăugați ciupercile spălate și tăiate cubulețe.
Lăsați să se călească bine amestecând periodic.
Pas 2
Când scade apa din ciuperci și încep să se rumenească, adăugați ceapa tocată mărunt - lăsați 5 minute amestecând periodic.
Pas 3
Apoi se adaugă roșiile tocate, amestecați și lăsați să fiarbă cam 10 minute toată compoziția, nu uitați să mai amestecați.
Pas 4
Tocați mărunt usturoiul și îl adăugați în sos - mai lăsați 5 minute la foc mediu/mic.
Pas 5
Asezonați sosul cu boia de ardei, piper, sare - amestecați bine și mai lăsați 2-3 minute pe foc.
Și cam atât la sos - mai puteți improviza, dar nu prea mult - multe ingrediente strică, la fel dacă ați pune prea puține.
Pas 6
Fierbeți pastele conform cu instrucțiunile de pe pachet - aveți grijă să nu le lăsați prea mult.
Pas 7
Serviți pastele cu sosul de ciuperci, eventual presărate cu brânză/parmezan...
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)