Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau din conserva
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 3 rosii tocate marunt
●
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust, puteti adauga si putin busuioc
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o tigaie adanca turnati uleiul, adaugati ciupercile spalate si taiate cubulete.
Lasati sa se caleasca bine amestecand periodic.
Pas 2
Cand scade apa din ciuperci si incep sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata marunt - lasati 5 minute amestecand periodic.
Pas 3
Apoi se adauga rosiile tocate, amestecati si lasati sa fiarba cam 10 minute toata compozitia, nu uitati sa mai amestecati.
Pas 4
Tocati marunt usturoiul si il adaugati in sos - mai lasati 5 minute la foc mediu/mic.
Pas 5
Asezonati sosul cu boia de ardei, piper, sare - amestecati bine si mai lasati 2-3 minute pe foc.
Si cam atat la sos - mai puteti improviza, dar nu prea mult - multe ingrediente strica, la fel daca ati pune prea putine.
Pas 6
Fierbeti pastele conform cu instructiunile de pe pachet - aveti grija sa nu le lasati prea mult.
Pas 7
Serviti pastele cu sosul de ciuperci, eventual presarate cu branza/parmezan...
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)