Ingrediente
●
Apa clocotita
300 ml
sa fie fierbinte-clocotita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc amestecati faina cu sarea.
Turnati apa fierbinte clocotita si amestecati repede cu o lingura sau spatula.
Pas 2
Eu recomand sa nu puneti imediat mainile pe el, mai amestecati aluatul cu lingura, sa se racoreasca putin.
Pas 3
Apoi il treceti pe masa infainata putin si framantati atent(ca este mai fierbinte).
Iese un aluat foarte placut si elastic, ca o plastilina.
Pas 4
Il inveliti in folie de plastic si lasati sa se odihneasca 30-60 de minute.
Pas 5
Dupa acest timp presarati faina pe masa si taiati aluatul in aproximativ 20 de bucati egale, cam de marime unei nuci.
Pas 6
Formati bilute mici din aceste bucatele, va ajutati cu faina pentru ca devine putin mai lipicios dupa ce se odihneste.
Pas 7
Apoi luati cate 2 bile si le turtiti putin cu degetele.
Pas 8
Ungeti una din ele cu ulei de susan.
Pas 9
Suprapuneti una peste alta cele 2 turtitze, presati usor cu mainile.
Pas 10
Cu facaletul intindeti intr-o foaie subtire cele 2 turte lipite, mai puneti cate putin faina sa nu se lipeasca de masa.
Pas 11
Intre timp incingeti o tigaie fara ulei si puneti lipia formata la copt.
Se coace la foc mediu pe ambele parti.
Pas 12
In acelasi fel formati si coaceti restul de lipii.
Pe parcurs le aranjati una peste alta si acoperiti cu un prosop, sa se mentina calde si sa se abureasca.
Pas 13
Chestia cu uleiul de susan este pentru ca aceste lipii mari le desfaceti in 2 lipii mai subtiri - observati in poza.
Fiecare lipie pe o parte este moale si pe alta mai coapta.
Pas 14
Recomand sa le faceti si serviti chiar inainte de servire, cat sunt calde, pe urma se racesc si se mai intaresc. Bineinteles ca se pot reincalzi, dar oricum nu sunt ca proaspete.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: