Tort "Kushma lui Guguta"(din clatite)

Aceasta este o varianta mai rapida a retetei clasice de Kushma lui Guguta pe care v-am aratat-o mai demult.  Fiind mai la indemana si la fel de gustoasa, de fapt a devenit nu o varianta, da multi chiar spun ca asta e reteta originala.

Oricum este delicios tortul, rapid si aratos. Crema de obicei este cea de smantana(si recomand smantana grasa, de 30%, ca sa fie crema cat mai densa si sa nu curga). Puteti face si cu frisca de casa, din smantana lichida.

Eu am ales s-o fac de data asta cu o crema noua, tot cam la fel dar un pic mai pufoasa si cu un gust putin altfel. Am vazut aceasta crema undeva pe net si mi-a placut mult ideea sa combin smantana fermentata cu smantana dulce si cu laptele condensat. A fost chiar deosebit de buna, o recomand si pt alte retete de torturi.

Ingrediente

Clatite
10 buc
Visine fara samburi
500 g
congelate sau din compot - dar puteti folosi si dulceata de visine sau cirese
Smantana fermentata grasa, 25-30%
450 g
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
200 ml
Lapte condensat
370 g
o cutie, din aceea metalica
Ciocolata neagra
20 g
pt decor

Pasi de urmat

1

Preparati clatitele, eu de obicei folosesc reteta mea clasica de clatite.

2

Visinele fara samburi le lasati sa se scurga bine de zeama.

3

Pregatim crema:

- intr-un bol turnati smantana dulce rece, smantana fermentata rece si laptele condensat.

4

Bateti bine cu mixerul la viteza maxima pana crema se face densa si groasa.

Daca faceti doar cu smantana fermentata sau doar cu frisca, pur si simplu le bateti bine cu zahar dupa gust.

5

Puneti o clatita pe farfuria plata si aranjati un rand de visine.

6

Faceti un rulou si incercati sa-l strangeti cat mai bine.

La fel se fac si restul clatitelor.

7

Ungeti platoul sau farfuria cu crema, aceasta va fi baza tortului.

8

Puneti 4 clatite una langa alta in rand.

9

Le ungeti bine cu crema.

Urmeaza urmatorul rand din 3 clatite, apoi un rand din 2, si la fel se unge fiecare bine cu crema.

10

Ultimul rand este din 1 rulou, se pune sus.

11

Ungeti bine toata suprafata tortului cu crema, sa fie cat mai uniforma.

12

Ornati cu ciocolata data prin razatoarea mica.

13

Acoperiti bine cu folie sau capac si il puneti la frigider sa se patrunda, minim 6-10 ore.

14

Puteti sa-l faceti chiar mai din timp, pt ca este si mai bun daca sta chiar 2-3 zile la frigider.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

timotei
timotei 14 mar 2016, 07:49

Sotului ia plakut foarte mult si mie la fel

Poza mea pentru reteta:
TLA
TLA 05 dec 2015, 21:14

am mancatprima data anul asta, in 2 Mai, este un lipoveam care gateste ruseste in curtea lui, retras, 3 mese sia aia e. Niste prieteni siau locul, au comandat minunea asta cu o zi inainte si ne-a dat pe spate!!! bine ca am gasit reteta, sigur o incerc!!

Pavel Ioana
Pavel Ioana 27 nov 2015, 15:54

Arată senzaţional! Felicitări! O să încerc şi eu.

http://pavelioana2014.wordpress.com

lena
Elena (lena) 23 nov 2015, 07:22

O solutie ar fi sa pui crema inainte de a monta tortul, la frigider. Se va intari si raci mai bine. Cred ca se incalzeste putin pana ajungi la ultimele straturi si incepe sa se faca mai lichida.

NatyGincuRaru276
Naty Raru (NatyGincuRaru276) Elena (lena) 29 aug 2016, 20:01

AM facuto astazi si AM patito.sa incalzit crema si Pina AM ajuns la ultimul rind a inceput sa se topeasca si sa curga cea de jos .ai dreptate.👍🌺

Melanie
Melanie 19 nov 2015, 17:14

Eu zic ca am batut bine crema, cu viteza maxima a mixerului. Am pus ingredientele reci, laptele condensat este acela recomandat la reteta de nuci...Inainte sa asez clatitele pare densa, iar la stratul de doua clatite fuge. Intr-adevar dupa o noapte la frigider crema devine mai tare. Cred ca la momentul

montarii tortului imi scapa ceva si ma gandeam sa pun intaritor de frisca. Uite, la revomandarea sotului am facut " caciulite" de cate 3 clatite, vorba lui le tai mai usor.

Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 18 nov 2015, 20:21

Draga Lena, am facut de trei ori aceasta reteta. Este deosebit de gustoasa si apreciat de familia mea. Am folosit de fiecare data smantana de 32%, si am facut exact cum scrie in reteta insa desi pare densa cand o bat, dupa ce o pun peste clatite ultima aluneca mereu. Acesta este si motivul pt care nu am pus inca o poza. Nu ma deranjeaza, insa am vrut sa iasa ca la carte de aceea am tot schimbat tipul smantanii dar de fiecare data peste 30%. Crezi ca daca as pune intaritor de frisca s-ar mai intari? Multumesc mult!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Melanie 19 nov 2015, 15:02

Stau putin, deci crema nu este batuta tare? Cu cat e mai densa cu atat mai bine stau clatitele.

Iulia cretu
iulia (Iulia cretu) 14 nov 2015, 19:08

O bunatate mi-a iesit multumim lena nota 10

Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 09 nov 2015, 21:30

Am facut tortul asta si m-am simtit undeva la tara la bunica,undeva intr-o copilarie indepartata...

ma derutasei cu reteta precedenta,eu stiind-o pe asta cu clatite; din pacate n am gasit visine congelate asa ca m-am multumit cu un mix de fructe congelate si m-am confruntat cu o mica problemioara-mi a ramas o "galeata" de crema ca eu din ce am citit aici am inteles ca va fi nevoie de un kg de smantana (am folosit smantana normala).n-a iesit foarte aratos,dar a disparut foarte repede

Iti multumesc!!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 06 nov 2015, 10:58

Buna. Chiar mi-e dor sa-l mi fac si poate sa-mi reuseasca mai aspectuos. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sandra86
Sandra (Sandra86) 06 nov 2015, 08:18

E preferatul meu, mama mereu mi-l facea. Recimand tuturor sa-l incerce.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile