Gogosi berlineze

Gogosi berlineze

Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente

Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac/brendy
1 lingura
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.

Pasi de urmat

Pas 1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

Gogosi berlineze - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

Gogosi berlineze - Pas 2
Pas 3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

Gogosi berlineze - Pas 3
Pas 4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

Gogosi berlineze - Pas 4
Pas 5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

Gogosi berlineze - Pas 5
Pas 6

Il puneti intr-un bol.

Gogosi berlineze - Pas 6
Pas 7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

Gogosi berlineze - Pas 7
Pas 8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

Gogosi berlineze - Pas 8
Pas 9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

Gogosi berlineze - Pas 9
Pas 10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

Gogosi berlineze - Pas 10
Pas 11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

Gogosi berlineze - Pas 11
Pas 12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

Gogosi berlineze - Pas 12
Pas 13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

Gogosi berlineze - Pas 13
Pas 14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

Gogosi berlineze - Pas 14
Pas 15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

Gogosi berlineze - Pas 15
Pas 16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

Gogosi berlineze - Pas 16
Pas 17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

Gogosi berlineze - Pas 17
Pas 18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

Gogosi berlineze - Pas 18
Pas 19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Gogosi berlineze - Pas 19

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (49 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 199

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 17 Nov 2022, 15:34

Buna Lena! Cu ce se poate inlocui coniacul? :)

lena
Elena (lena) Nadia.Lisnic 17 Nov 2022, 15:40

Putina vodka sau omiteti.😉

Roxana
Roxana 11 Feb 2021, 20:08

In sfarsit, am ajuns sa coc si gogosi! Si ce gogosi! Minunate! Am urmat pasii retetei si ai ingredientelor iar rezultatul a fost pe masura. Inca mai am de invatat in ceea ce priveste coacerea lor in baie de ulei. Eu nu am umplut gogosile cu creme / gem intrucat nu detin siringa cu pricina ( nici nu am vrut sa ma complic ). Multumim pentru reteta si pentru sfaturi! O seara frumoasa!

 
Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cosmina
Cosmina 02 Jan 2021, 22:03

Am facut aceasta reteta la friteuza cu aer cald, deci fara prajire. Sunt exceptional de bune, pufoase, si nu prea calorice in acest caz. O reteta de pus in rama.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CorinaJugravu890
Corina Jugravu (CorinaJugravu890) 02 Jun 2019, 14:49

Perfecte.cele mai bune gogosi !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Balmoral
Balmoral 18 Jan 2016, 04:42

Intr-adevăr gogoșile perfecte. Pufoșenii!!! Le-am făcut pentru a treia oară iar familia mea abia așteaptă următoarea tura 🙂.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
kamelia
kamelia 25 Mar 2015, 19:44

Sunt minunate aceste gogosi!!! chiar daca este prima data cand fac gogosi, pot spune ca mi-au iesit perfect! apelez cu incredere de fiecare data la retetele tale, succesul fiind garantat! Iti multumesc pentru reteta, ai facut fericita o viitoare mamica

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 12 Mar 2015, 09:59

Buna. F. bune si aromate aceste gogosele. Eu am adaugat si putina razatura de lamaie si portocala. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina82
alina82 28 Feb 2014, 16:58

Sunt delicioase!!!!! multumesc pentru toate retetele!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
theotocu
theotocu 16 Jan 2014, 18:34

 Am sters toate retetele de gogosi din mintea mea! Aceasta va fi singura pe care o voi face toata viata de acum incolo! Iti multumesc in numele meu, dar si al celor carora nu le-au fost de ajuns si mai vor! O reteta exceptionala! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 08 Jun 2013, 12:56

multumesc Lena pentru reteta. sintem fanii gogosilor. ieri am stat pina la 12 noaptea ca sa-i gust si s-a meritat! sotul a spus ca sint mai gustosi decit cei cumparati. din acest platou am ramas cu vreo 7 numai

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile