Gogosi berlineze

Gogosi berlineze

Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente

Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac/brendy
1 linguri
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.

Pasi de urmat

1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

6

Il puneti intr-un bol.

7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (43 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 171

Cristea
Cristea 29 apr 2018, 05:07

Buna!!! Cum as sti cite Cani de faina is 500de grams?

lena
Elena (lena) Cristea 29 apr 2018, 08:38

Vreo 5 cani.

Stoian Violeta
Stoian Violeta 25 mar 2018, 12:12

Buna ziua si scuze pt deranj cu ce pot inlocui intim si in ce cantitate?Va multumesc. 

lena
Elena (lena) Stoian Violeta 25 mar 2018, 13:18

Daca aveti in vedere untul, se poate inlocui cu orice ulei sau grasime aveti la indemana.

Stoian Violeta
Stoian Violeta Elena (lena) 25 mar 2018, 14:39

Va multumesc frumos pentru amabilitate Am vrut să scriu untul imi cer scuze nu stiu de ce apare scris asa.Dar mai bun ce ar fii margarină sau ulei după părerea dvs?

MirelaGrigore458
Mirela Grigore (MirelaGrigore458) 22 mar 2018, 12:37

Super bune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Balmoral
Balmoral 18 ian 2016, 04:42

Intr-adevăr gogoșile perfecte. Pufoșenii!!! Le-am făcut pentru a treia oară iar familia mea abia așteaptă următoarea tura 🙂.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Livias
Livia (Livias) 01 apr 2015, 17:49

PERFECTE, MERSI DIN SUFLT, LE-AM UMPLUT CU CREMA DE LAPTE

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 03 iun 2014, 19:26

Am tot citit comentariile care le primeam la email si asa mi sa facut o pofta de aceste gogosi ca am facut azi din nou,acuma mi sau copt toate foarte bine,pina acuma nu mi se primeau .Foarte bune ,eu la toate retetele unde scrie ca trebuie drojdie proaspata eu pun uscata ca nu am de alta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina82
alina82 28 feb 2014, 16:58

Sunt delicioase!!!!! multumesc pentru toate retetele!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
theotocu
theotocu 16 ian 2014, 18:34

 Am sters toate retetele de gogosi din mintea mea! Aceasta va fi singura pe care o voi face toata viata de acum incolo! Iti multumesc in numele meu, dar si al celor carora nu le-au fost de ajuns si mai vor! O reteta exceptionala! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 08 iun 2013, 12:56

multumesc Lena pentru reteta. sintem fanii gogosilor. ieri am stat pina la 12 noaptea ca sa-i gust si s-a meritat! sotul a spus ca sint mai gustosi decit cei cumparati. din acest platou am ramas cu vreo 7 numai

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
zgubi71
zgubi71 31 ian 2013, 20:35

Salutare! am facut dupa reteta de gogosi berlineze ,gogosi donuts care au iesit super bune.

Imi place site-ul tau Lena,am mai incercat saptamana asta si ciocolata de casa,a iesit cam moale dar gustoasa,s-a mancat toata:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile