Gogosi berlineze

Gogosi berlineze

Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente

Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac/brendy
1 linguri
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.

Pasi de urmat

1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

6

Il puneti intr-un bol.

7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (47 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 193

DeeAnna274
Dee Anna (DeeAnna274) 02 iul 2020, 12:28

Aluatul mi-a iesit lipicios cu 500 grame dar am mai pus din ochi cat sa nu se mai lipeasca.Nu mi-a crescut decat f putin.Oare din cauza faptului ca am pus drojdie uscata 10 g si nu proaspata sau pt ca galbenusurile au fost de la frigider pt ca am uitat sa le scot inainte? Unde am gresit? Apoi la prajit desi erau rumene ,in interior la mijloc era aluat nefacut si de aceea le-am mai pus o data la prajit.Apoi le-am umplut cu nutella si au fost bune,pufoase chiar si as mai rumenite.Daca mi-ar fi iesit aluatul mai bine,cred ca erau dementiale.Voi mai incerca sa fac reteta si alta data! Felicitari pt cum v-au iesit,retete gustoase ca intotdeauna!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Dee Anna (DeeAnna274) 03 iul 2020, 15:50

Eu cred ca drojdia nu era buna, data viitoare incercati alta marca sau puneti un pic mai mult, de ex.15g.

Probabil era focul prea mare la aragaz, si atunci ele se rumenesc repede, dar sunt crude inauntru. Deci atentie la foc.😉

DeeAnna274
Dee Anna (DeeAnna274) Elena (lena) 03 iul 2020, 16:46

A fost drojdie activa de la pymkaya sau ceva de genul de la mega. Voi tine cont data viitoare sa iau una mai buna,dar cred ca voi merge mai bine pe drojdia proaspata ca in reteta. Va multumesc!

DeeAnna274
Dee Anna (DeeAnna274) 30 iun 2020, 10:49

Pot sa fac aluatul si sa il las cateva ore la frigider sau peste noapte si apoi sa incep sa le modelez?

lena
Elena (lena) Dee Anna (DeeAnna274) 30 iun 2020, 10:59

Da, sigur.

DeeAnna274
Dee Anna (DeeAnna274) Elena (lena) 30 iun 2020, 21:17

Multumesc!

EelectraaEelectraa499
Eelectraa Eelectraa (EelectraaEelectraa499) 30 apr 2020, 15:17

Nu inteleg de ce este necesar sa fie taiata hartia de copt in dreptunghiuri.  Nu se pot pune gogoasele pe una intreaga?  

lena
Elena (lena) Eelectraa Eelectraa (EelectraaEelectraa499) 30 apr 2020, 15:27

Cititi toti pasii si gasiti explicatia.

EelectraaEelectraa499
Eelectraa Eelectraa (EelectraaEelectraa499) Elena (lena) 30 apr 2020, 16:33

Nu, serios!  Am citit.  Gasesc ca sunt pasi extra care nu sunt necesari.  Nu e necesar sa-mi raspundeti.

lena
Elena (lena) Eelectraa Eelectraa (EelectraaEelectraa499) 30 apr 2020, 16:37

La pasul 12, cum veti arunca gogosile de pe o hartie mare in ceaun, toate gramada?

Daca le luati direct cu mana de pe o hartie mare sau de pe masa, se pot dezumfla si nu vor fi la fel de pufoase. Spor!

tiki
tiki Elena (lena) 01 mai 2020, 08:25

Asa am vrut si eu sa - i raspund, dar am zis ca nu ma amestec.

Livias
Livia (Livias) 01 apr 2015, 17:49

PERFECTE, MERSI DIN SUFLT, LE-AM UMPLUT CU CREMA DE LAPTE

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 12 mar 2015, 09:59

Buna. F. bune si aromate aceste gogosele. Eu am adaugat si putina razatura de lamaie si portocala. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 06 mar 2015, 13:18

Asta mi se pare una din cele mai lăudate Rețete! Si pe drept, recunosc. Am facut si mi-au ieșit din prima! Cele mai bune gogoși pe care le-am mâncat in viața mea! Merita nota 200👏! Nu am mai avut cum sa fac poza produsului final pentru ca s-au mâncat calde si fără zahăr pudra!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 03 iun 2014, 19:26

Am tot citit comentariile care le primeam la email si asa mi sa facut o pofta de aceste gogosi ca am facut azi din nou,acuma mi sau copt toate foarte bine,pina acuma nu mi se primeau .Foarte bune ,eu la toate retetele unde scrie ca trebuie drojdie proaspata eu pun uscata ca nu am de alta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina82
alina82 28 feb 2014, 16:58

Sunt delicioase!!!!! multumesc pentru toate retetele!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
theotocu
theotocu 16 ian 2014, 18:34

 Am sters toate retetele de gogosi din mintea mea! Aceasta va fi singura pe care o voi face toata viata de acum incolo! Iti multumesc in numele meu, dar si al celor carora nu le-au fost de ajuns si mai vor! O reteta exceptionala! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
zgubi71
zgubi71 31 ian 2013, 20:35

Salutare! am facut dupa reteta de gogosi berlineze ,gogosi donuts care au iesit super bune.

Imi place site-ul tau Lena,am mai incercat saptamana asta si ciocolata de casa,a iesit cam moale dar gustoasa,s-a mancat toata:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile