Gogosi berlineze

Gogosi berlineze

Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente

Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac/brendy
1 linguri
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.

Pasi de urmat

1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

6

Il puneti intr-un bol.

7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (45 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 177

FeliciaPL714
Felicia PL (FeliciaPL714) 20 oct 2019, 01:34

Buna, Lena,
Mai intai de toate vreau sa iti multumesc pentru timpul pe care ni-l daruiesti noua, gospodinelor care suntem in pana de idei cand vine vorba de gatit. Timpul e unicul lucru ce nu poate fi nicicand recuperat. Deci, apreciez enrom munca ta si cadoul tau!
Cat tine de reteta: e geniala. 
Locuiesc f departe de casa si deseori vreau sa imi incant colegii cu bucate de la noi de acasa.
Asa ca, mereu gatesc ceva de pe site-ul tau si apoi le recomand sa ia reteta de pe acelasi site, dar in engleza.
Bravo pentru tot ce faci si sanatate si caldura sufleteasca tie si familiei tale!










 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Felicia PL (FeliciaPL714) 21 oct 2019, 17:59

Multumesc mult Felicia pentru mesaj! 😘😘😘😘

MirelaRadu675
Mirela Radu (MirelaRadu675) 19 iul 2019, 08:11

Multumesc frumos.

MirelaRadu675
Mirela Radu (MirelaRadu675) 18 iul 2019, 11:20

Buna ziua! Cate grame de drojdie uscata ar trebui sa folosesc in locul a 25g de drojdie proaspata? Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) Mirela Radu (MirelaRadu675) 18 iul 2019, 20:47

In jumate de obicei se inlocuieste - deci puneti 12-15g drojdie uscata.

IoanaCercelBarcan644
IoanaCercel Barcan (IoanaCercelBarcan644) 28 ian 2017, 15:50

Super pufoase!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Balmoral
Balmoral 18 ian 2016, 04:42

Intr-adevăr gogoșile perfecte. Pufoșenii!!! Le-am făcut pentru a treia oară iar familia mea abia așteaptă următoarea tura 🙂.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Livias
Livia (Livias) 01 apr 2015, 17:49

PERFECTE, MERSI DIN SUFLT, LE-AM UMPLUT CU CREMA DE LAPTE

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina82
alina82 28 feb 2014, 16:58

Sunt delicioase!!!!! multumesc pentru toate retetele!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
theotocu
theotocu 16 ian 2014, 18:34

 Am sters toate retetele de gogosi din mintea mea! Aceasta va fi singura pe care o voi face toata viata de acum incolo! Iti multumesc in numele meu, dar si al celor carora nu le-au fost de ajuns si mai vor! O reteta exceptionala! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LENUTTA
LENUTTA 22 apr 2013, 13:11

Buna Lena! iti multumesc pentru aceasta reteta... Sunt nemaipomenite de gustoase,eu le-am umplut cu crema de lapte 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
zgubi71
zgubi71 31 ian 2013, 20:35

Salutare! am facut dupa reteta de gogosi berlineze ,gogosi donuts care au iesit super bune.

Imi place site-ul tau Lena,am mai incercat saptamana asta si ciocolata de casa,a iesit cam moale dar gustoasa,s-a mancat toata:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile