Papanasi fierti, in stil Tupperware

Stiu ca Papanasii sunt de neinlocuit, mai ales reteta clasica de papanasi - dar haideti sa fim putin mai prudenti, ca vine primavara si trebuie sa mai tinem la silueta. Deci va propun o varianta rapida si foarte simpla de preparat papanasii, mai ales pt copilasi, fara prajire, fara ulei, eu zic perfecta!

De ce in stil Tupperware pentru ca reteta am luat-o din retetarul firmei, si am folosit Termotopul, despe care am mai vorbit in postarile anterioare - o chestie foarte utila si interesanta.

Reteta am facut-o si in unul din atelierele trecute, ati avut ocazia si sa-i gustati si sa ma intrebati daca merg facuti si altfel - deci, merg fierti cam 3-5 minute in apa clototita, dar se pot deforma putin.

Si Atentie la noul atelier din data de 04.02.2012 - sambata, va astept cu drag sa gatim gustos si frumos!

Ingrediente

Branza de vaci
250 g
alegeti branza mai uscata, fara zer
Oua
1 buc
Faina alba calitate superioara
1 linguri
Gris
1 linguri
Sare
0.25 lingurite
un varf de cutit
Zahar pudra
2 linguri
in reteta originala nu este, dar eu as pune - vor fi putin mai dulci, asta daca vreti sa fie dulci :), sau le dregeti la servire cu orice gem preferat
Pesmet
200 g
Zahar
100 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti branza, vedeti cam ce consistenta trebuie sa fie - mai uscata.

2

Adaugati oul, faina, grisul, sarea si daca vreti inca 2 linguri de zahar pudra - amestecati bine totul.

3

Si va iesi un aluat mai tare dar putin lipicios, taman bun de facut papanasii.

Observati in multe poze ca m-am pricopsit cu o spatula noua, Spatula de silicon de la Tupperware  - si sincera sa fiu deja este indispensabila la mine, foarte bine gandita, eu zic geniala - ca sa va dati seama trebuie sa o tineti o singura data in mana si simititi diferenta. Si mesajul nu este in scop de publicitate, doar o recomandare pe care eu o consider absolut geniala.

4

Cu mainile curate si usor umede formati papanasii si ii aranjati in Termotop sau pe o farfurie(in caz ca-i faceti la oala simpla).

5

Turnati aproximativ 2 l de apa(cat se umple vasul) in Termotop, puneti capacul si lasati 30 de minute, timp in care va faceti alte treburi:)

In cazul clasic, fierbeti apa cu putina sare, si usor puneti papanasii in apa clocotita, ii lasati sa fiarba cam 5 minute la foc mic.

6

Cat se fac papanasii pe o tigaie uscata puneti la calit pesmetul, amestecand periodic.

7

Aveti grija ca se face f.repede -  cand isi schimba culoarea il luati de pe foc.

8

Il amestecati cu zaharul intr-o farfurie adanca.

9

Dupa 30 de minute se scoate sita cu papanasi(foarte bine gandit vasul, capacul se poate folosi si ca suport pt sita).

10

Treceti papanasii prin pesmet cu zahar si ii aranjati frumos pe o farfurie.

11

Le serviti cu orice gem va place sau ca atare, sunt foarte buni - moi, fragezi....

Pofta Buna!

Referitor la vasele Tupperware va rog s-o contactati pe dna Elena Raducu:

elena.raducu@gmail.com, tel.0723590128.

Cantitate: 300 grame (15-20 bucati)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lyly
liliana (lyly) 30 ian 2012, 13:26

Fain!! Am retinut-o.....

lumi4444
lumi4444 30 ian 2012, 19:08

nota 10

lenor
Elena (lenor) 31 ian 2012, 10:00

Termotopul in care sunt facuti papanasii este inca la oferta aceasta saptamana, la 109 lei in loc de 142 lei. In 4 februarie oferta se termina. Spatula de silicon este la 68 lei. Pentru detalii - Elena Raducu - aveti contactele mai sus.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 23 feb 2012, 21:37

Minunata treaba in Termotop! Ne-a placut!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 mai 2014, 20:10

!!!!!!!!!!!!!! Ma mir ca numai acuma am dat de reteta aceasta pe care eu o stiu din tinerete si asa ii faceam, pana nu am dat de Papanasii fripti cu pasta de macese. Diferenta e ca eu nu pun zahar,si ii mancam calzi cu smantana deasupra.Buni de tot. Pupici.

Eleonore Gerula
Eleonore Gerula 13 mai 2015, 17:27

Multumesc pentru idea de a folosi termotopul ,il am de vreo citve ani de la Tupperware ,si l-am folosit numai la facut iaur sau la fiert macaroane, minunat.

teodoragritu
teodoragritu 10 sep 2015, 21:44

spectaculosi!! mi-au facut si mai dor de bunica!!!:( in locul pesmetului ea zdrobea biscuiti si ii "calea" putin!! erau dementiali!!

Nota mea pentru reteta: