Oladii rusesti

Oladiile sunt un fel de combinatie intre clatite si pancakes-uri - ceva mai elastice, dar in acelasi timp groase si usor pufoase. In familie la noi se fac de cand ma stiu, un mare "minus" la ele este ca se prajesc in ulei, una din cauze de ce la faceam mai rar, respectiv nu le-am pus nici pe site.

De la un timp am gasit pe un forum rusesc reteta de mai jos, si am incercat sa nu pun mult ulei, doar sa ung tigaia cu pensula. Ne-au placut f.mult, sunt moi, pufoase si elastice ca niste clatite - si bineinteles nu sunt uleioase!

Recomand sa le incercati, se fac repede, dispar si mai repede - servite cu smantana si niste gem sau aici in poza Coacaze conservate cu zahar.

Ingrediente

Chefir
500 ml
sau lapte batut/iaurt/sana
Oua
1 buc
Zahar
3 linguri
Sare
1 lingurite
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu 3 linguri de otet
Apa clocotita
100 ml
Faina alba calitate superioara
4 pahar
de 250ml

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se masoara jumate de litru de chefir si se bate 1 ou.

2

Apoi adaugati sarea, zaharul, bicarbonatul stins si amestecati bine cu telul compozitia.

3

Se adauga faina, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

4

Trebuie sa va iasa un aluat ca smantana mai groasa.

5

Se fierbe apa si se toarna 100ml in aluat, amestecand repede.

6

Aluatul se mai subtiaza putin, dar aveti grija - daca iese prea lichid mai adaugati 3-4 linguri de faina.

Trebuie sa fie ca o smantana mai subtire, dar nici ca un aluat de clatite.

De obicei daca il faceti mai dens si oladiile ies mai groase, dar si ceva mai grele.

7

Incingeti bine tigaia, o ungeti cu putin ulei si mai lasati 1-2 minute.

8

Turnati cate 1 lingura de aluat in tigaie si le coaceti la foc mediu spre mic, cand observati ca fac mici bule de aer la suprafata si nu mai este aluatul umed deasupra - le intoarceti pe partea cealalta.

9

Se rumenesc bine pe ambele parti.

10

Apoi se pun intr-o farfurie una peste alta - pana le faceti pe toate celelalte se mai aburesc intre ele si sunt mai fragede.

11

Si gata, se servesc calde cu smantana, miere, gem, etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)
Colectii: Altele

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Michelle33
Michelle33 20 mar 2017, 00:16

Delicioase !

Poza mea pentru reteta:
Lenuta25
Lenuta25 22 oct 2016, 11:19

E o placere sa gatesc retetele tale😃😃😃

Poza mea pentru reteta:
Egen
Egen 13 mai 2015, 21:59

Varianta pentru cei ce nu mananca lactate este sa folositi in loc de chefir lapte de cocos din comertz sau preparat acasa. E din ala cremos. Daca nu aveti atunci merge si cu bors acru. Ies foarte gustoase in ambele cazuri. 

Gafenco Ana
Gafenco Ana 22 apr 2015, 10:28

La moment nu am avut bicarbonat de sodiu dar sa primit si fara...Multumesc de receta este foarte buna!!!

Daniela B
Daniela (Daniela B) 24 mar 2015, 19:39

Multumesc, neaparat o sa incerc!!!

viki-viorica
viki-viorica 10 sep 2014, 13:55

Sunt desertul copilariei noastre,foarte bune!!de cite ori le fac imi aduc de strabunica....

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 oct 2013, 12:26

Buna. Cum le-am facut, cum au disparut. Noroc ca am reusit sa fac poza. Mie mi-au placut mai mult cu smantana. Simplu de facut, moi pufoase, ce mai...excelente. Le-am pus in tigaie cu un polonic mic,si mi-au intrat cate 5. A mers repede. Multumesc mult pentru tot. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
oxana tirziu
oxana tirziu 29 sep 2013, 16:36

sunt gustoase!!!!!! Sau primit exact cum sunt prezentate. Usor de gătit și nu sunt uleioase. Mulțumesc mult pentru receta! 

Nota mea pentru reteta:
Eve
Caţ Evelina (Eve) 07 feb 2013, 14:23

numai ce le-am pregatit,foarte bune!!pentru receta!!!

Poza mea pentru reteta:
sarian
sarian 08 sep 2012, 02:25

Bunica mea era nemţoaică din Rusia(strămoşii ei au fost aduşi la Curte de către Ţarul Petru cel Mare) şi făcea aceste minunăţii a căror reţetă ne-ai dat-o. Bunica a plecat în  W. Germany unde a şi murit şi nu aveam reţeta. Ea făcea tot felul de preparate ruseşti gustoase mai erau şi pelimenâ, cu latine nu ştiu cum se scrie şi vareniki. mulţumesc pentru toate bunătăţile pe care le prezinţi şi foarte fotogenic, adică arată excelent!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile