Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Brânză de vaci
500 g
alegeți brânza de vaci normală, cu mai puțin zer - dacă este prea lichidă va trebui să mai adăugați făină
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Dulceață
100 g
alegeți dulceața voastră preferată, ar merge bine și cu miere
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți brânza și ouăle.
Pas 2
Adăugați zahărul, esența de vanilie și bicarbonatul. Amestecați toată compoziția bine cu o lingură.
Pas 3
Urmează făina - o amestecați la fel cu lingura.
Pas 4
Observați că se formează un aluat mai lipicios - nu băgați mâinile în el că numai vă enervați - și oricum dacă îl faceți prea tare și nelipicios nu vor fi fragezi papanașii.
Pas 5
Deci cum facem - presărăm făină mai multă pe masa de lucru, cu lingura scoateți aluatul pe această făină.
Pas 6
Atent cu mâinile presărate cu făină ușor formați o bilă de aluat - nu îl frământați, doar adunați.
Pas 7
Împărțiți bila de aluat în 8 bucățele uniforme.
Pas 8
Din fiecare bucată mai tăiați cam o bucățică de mărimea unei nuci - pentru capacul de papanași.
Pas 9
Acum formăm papanașii - din bucățica mică formați o bilă, din cea mai mare formați cu mâinile la fel o bilă mai mare. Apoi o puneți pe masa presărată cu făină și înfigeți degetul în mijloc, rotiți ușor aluatul împrejurul degetului ca să lărgiți gaura.
Pas 10
În așa fel faceți toți papanașii. Mi-au ieșit 8 seturi de papanași frumoși :)
Pas 11
Într-o tigaie adâncă încingeți mai mult ulei, adăugați o serie de papanași și lăsați să se rumenească bine pe o parte. Atenție la ei, că se rumenesc f.repede.
Pas 12
Apoi întoarceți pe partea cealaltă și lăsați să se rumenească.
Pas 13
La fel faceți și cu ceilalți papanași, apoi îi scoateți pe o farfurie acoperită cu servețele, să se scurgă uleiul.
Pas 14
Și acum formăm efectiv papanașii pentru servire - se pune un papanaș mare în farfurie, se pune dulceața în mijloc.
Pas 15
Peste dulceață puneți 1-2 linguri de smântână și deasupra biluța mică de papanaș.
Sunt superbi, periculoși de buni - vă îndrăgostiți de ei imediat ce ați gustat o bucățică.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 buc
(8 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (28 voturi)