Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare
0.25 lingurite
+ puțin zahăr opțional
●
Scorțișoară
0.5 lingurite
●
Esență de rom
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Eu prefer să fac această rețetă în forma clasică, cu lingura de lemn. Astfel poți să reglezi foarte bine consistența clătitelor. Puteți să o faceți prima dată după metoda mea, observați care este cantitatea de făină și lapte pe care o preferați (adică cum vreți clătitele: mai groase sau mai subțiri) și folosiți blenderul, mixând toate ingredientele la viteză mare.
Deci,
Se bat 4 ouă într-un bol mai adânc, se pune sarea(zahărul) și se mixează puțin.
Pas 2
Dacă vreți să faceți o cantitate mai mare de clătite dar nu aveți suficiente ouă, adăugați la ouăle bătute 100 ml de lapte. Amestecați bine.
Pas 3
Puneți făina și amestecați continuu, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni foarte groase.
Pas 4
Frecați bine această compoziție până vedeți că este netedă și nu are cocoloașe. Dacă ați pus cam multă făină, adăugați puțin lapte ca să o dizolvați suficient ca să o puteți amesteca mai ușor.
Pas 5
Adăugați câte 100 ml de lapte și amestecați până se încorporează, va trebui să turnați laptele cam în 2-3 etape.
Pas 6
Turnați lapte până aluatul este de consistența smântânei lichide, nu faceți aluatul foarte lichid pentru că veți avea probleme la coacerea clătitelor. Mai bine mai adăugați lapte după ce ați făcut primele 2-3 clătite și observați că se mai poate dizolva.
Dacă vreți clătitele mai groase, aluatul trebuie să fie mai consistent, dacă le vreți subțiri, faceți un aluat mai lichid.
Apoi, se toarnă 50 ml de ulei, scorțișoara și esența de rom în aluat (orice arome preferați), se amestecă bine.
Atenție! În caz că aluatul totuși este cu cocoloașe, folosiți blenderul sau mixerul să le dizolvați.
Pas 7
Încălziți bine tigaia pentru clătite, și ungeți-o cu puțin ulei. Lăsați să se încălzească bine uleiul, dar să nu ardă.
Pas 8
Se toarnă cam jumătate de polonic de aluat în tigaie.
Pas 9
Aluatul se distribuie uniform pe suprafața tigăii, coaceți clătitele la foc mediu.
Cantitate:
900 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (19 voturi)