Ostropel de pui

Ostropel de pui

O delicioasă mâncare, deși gătesc foarte mult pui, uite așa o variantă încă nu am încercat până acum. Ingrediente simple, dar aromele sunt extraordinare, și bineînțeles după regulă am combinat ostropelul cu mămăliga, combinație și mai tare, recomand să încercați.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
eu am folosit pulpe fără os și piele
Ceapă albă
2 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Pastă de tomate
2 linguri
   
Vin alb demisec
100 ml
   
Frunză de dafin
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Cimbru uscat
0.5 lingurite
opțional
Sare, piper
1 lingura
după gust
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Pulpele le spălați și scurgeți bine de apă, apoi le rumeniți într-o tigaie cu puțin ulei.

Ostropel de pui - Pas 1
Pas 2

Adăugați vinul și lăsați pe foc până se evaporă complet.

Ostropel de pui - Pas 2
Pas 3

Treceți pulpele într-o cratiță sau tuci.

Ostropel de pui - Pas 3
Pas 4

În tigaia unde ați călit pulpele adăugați ceapa și ardeii tăiați mărunt cubulețe, lăsați să se călească bine.

Ostropel de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați cimbrul, frunza de dafin.

Ostropel de pui - Pas 5
Pas 6

Și pasta de tomate, amestecați bine și lăsați să se călească împreună 5 minute.

Ostropel de pui - Pas 6
Pas 7

Turnați 1 pahar de apă în acest amestec și lăsați să fiarbă, trebuie să fie ca un sos moderat de gros.

Ostropel de pui - Pas 7
Pas 8

Turnați sosul peste carnea din cratiță și o puneți pe foc.

Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră.

Ostropel de pui - Pas 8
Pas 9

O oră este necesară nu atât ca să fiarbă carnea (a mea este din comerț și este gata foarte repede), cât să prindă aroma și consistența sosul. Să schimbe între ele aromele carnea și sosul.

Potriviți de sare și piper, înainte de a opri focul adăugați și usturoiul pisat - opriți imediat focul, să nu distrugeți aroma usturoiului.

Ostropel de pui - Pas 9
Pas 10

Lăsați cratița cu ostropel la o parte pentru 15 minute și în acest timp faceți o mămăligă.

Serviți neapărat cu mămăligă, chiar este o combinație foarte reușită.

Poftă Bună!

Ostropel de pui - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lucia MK
Lucia MK 27 Feb 2014, 19:37

Arata extraordinar si i-mi imaginez cit de gustos !!!Este o problema cu vinul , in regiunea unde locuiesc nu servesc alcool (musulmani)si nu am prea vazut in comert !!!Pot inlocui vinul cu ceva ?si de ce anume alb demisec (nici in MD nu l-am putut gasi)dulce , demidulce , sec iar demisec  ioc!!!

lena
Elena (lena) Lucia MK 27 Feb 2014, 20:18

Poti sa le faci si fara vin, dar merge si unul sec.

Olesea Ursu
Olesea Ursu 04 Mar 2014, 14:06

Am gatit si eu aceasta mancarica...e geniala!!!  Merci mult Lena, ma conduc dupa multe retete de aici...nu stiu ce m-as face fara tine! 

Nicoleta O
Nicoleta O 10 Mar 2014, 14:52

Super-reteta!!Un mod foarte gustos de a gati puiul...multumim pentru idee!

P.S. E primul comentariu pe care-l postez pe un site de retete, si asta pentru ca ideile tale sunt absolut geniale...o sa mai postez, si cu poze, pentru ca am mai incercat si alte retete de aici.Felicitari!

Nota mea pentru rețetă:
LicaStar
Lica (LicaStar) 04 Apr 2014, 22:38

Nu mai stiam ce sa fac azi la pranz si am zis sa apelez la tine pe site, Lena. Am gasit aceasta reteta, mi s-a parut foarte usor de facut si m-am si apucat... Nu credeam sa iasa asa bun, sotul a apreciat-o numai dupa miros, dar dupa ce a gustat, m-a intrebat "tot de pe sit-ul cela ai luat reteta?", pentru ca stie ca am rezultate foarte bune de aici. Cu siguranta va fi reteta repetata. Multumesc mult!

lucianahdu
Luciana Huidiu (lucianahdu) 23 Apr 2014, 22:08

fiind adaugata asa devreme frunza de dafin nu face mancarea amara??

lena
Elena (lena) Luciana Huidiu (lucianahdu) 23 Apr 2014, 22:32

Eu asa o pun de cand ma stiu, niciodata nu a fost amara. Este amar doar daca puneti prea multa, la cantitate relativ mica d emancare - a facut o data tatal meu mancare si a avut exces de zel la frunza de dafin:)

matei cornelia
matei cornelia 10 May 2014, 09:49

reteta perfecta, buna ,gustoasa si sanatoasa,felicitari...

Nota mea pentru rețetă:
matei cornelia
matei cornelia 10 May 2014, 09:51

 

ainili
ainili 15 May 2014, 14:02

F.gustoasa, insa v-as recomanda sa nu o tineti chiar o ora, dupa parerea mea este suficient maxim 45 min.deoarece se sfarama prea tare carnea, cel putin a mea s-a cam facut terci. In rest delicioasa!

Dia890
Dia890 19 Aug 2014, 09:07

Este un deliciu! Am incercat reteta saptamina trecuta,iar astazi sotul ma rugat sa o prepar din nou insa mai mult,sa ajunga pe 2 zile. Eu am inlocuit mamaliga cu orez fiert in bulion. E foarte gustos. Am si o poza pentru voi.

Poza mea pentru rețetă:
gigigigi
gigigigi 25 Nov 2014, 22:24

Este grozav ostropelul. L-am facut de cateva ori. Trebuie neaparat facut intr-un vas cu fundul gros si acoperit cu un capac, pentru ca altfel se prinde, fiind destul de multa carne si legume, iar lichid nu prea mult pentru a sta o ora la fiert. Combinatia de vin alb si legume este nemaipomenita, iar, toata aroma lor intra in carne, care devine delicioasa. Eu l-am tinut o ora la foc mic si arata f. bine .

Sabina1982
Sabina1982 26 Jan 2015, 17:38

Se poate si fara usturoi??Nu sunt fana..iar fetitei mele nu ii place pentru ca "ustura" :)

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Sabina1982 26 Jan 2015, 17:39

Da, sigur ca se poate si fara:) Si pe a mea o ustura dar aici a fost bine.

tiki
tiki 29 Jan 2015, 15:46

Buna. F. buna aceasta mancarica, doar ca lasand  o ora mi s-a cam zdrobit carnea. Probabil nu trebuia sa amestec deloc, dar am facut intr-un cratit normal si mi se lipea. Dar am fost numai de-ai casei si a fost f. gustoasa. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
maslinutza
anca (maslinutza) 22 Feb 2015, 23:47

Delicios!

Nota mea pentru rețetă:
catalinagabriela
catalinagabriela 26 Feb 2015, 21:43

Nebunie la farfurie!!! Delicios si gustos!!!

Nota mea pentru rețetă:
Maruntica
Maruntica 27 Feb 2016, 15:38

Tocmai am cumparat niste pulpe dezosate cu care initial am vrut sa fac lasagna, dar,dupa ce le-am cumparat, m-am gandit ca pt. lasagna cu pui ,mai potrivit ar fi pieptul de pui, asa ca o sa trec la procesarea acestor pulpite , facand un ostropel, reteta La Lena . Multumim mult Lena pt. retetele pe care ni le oferi , sunt ff bune, gustoase si aspectuoase.

CiStefan816
Stefan Ci (CiStefan816) 19 May 2016, 00:58

L punctul 4 puneti ceapa singura in tigaie si caliti-o, fara rdei, ardeii lasa apa si o sa sfarsiti cu ceapa fiarta in loc de calita...Vad cum iese la capat...

CiStefan816
Stefan Ci (CiStefan816) 19 May 2016, 03:05

Buna. Foarte buna. Cea mai buna. Sarumana Leno!!

Nota mea pentru rețetă:
Mamile
Mamile 13 Oct 2016, 18:24

Pentru prima dată am făcut această mâncare familiei mele care sunt nemți şi lea plăcut foarte mult(şi mie 😋). Mia ieşit mai bine decât mă aşteptam .

Nota mea pentru rețetă:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 16 Jan 2018, 17:36

foarte reusita reteta ! am facut-o azi si cu siguranta o sa mai fac!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 17 Jan 2018, 09:36

Pofta Mare! 👍