Ostropel de pui

Ostropel de pui

O delicioasa mancare, desi gatesc foarte mult pui, uite asa o varianta inca nu am incercat pana acum. Ingrediente simple dar aromele sunt extraordinare, si bineinteles dupa regula am combinat ostropelul cu mamaliga, combinatie si mai tare, recomand sa incercati.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
eu am folosit pulpe fara os si piele
Ceapa alba
2 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Vin alb demisec
100 ml
Frunza de dafin
1 buc
Usturoi (catei)
5 buc
Cimbru uscat
0.5 lingurite
optional
Sare,piper
1 lingura
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Pulpele le spalati si scurgeti bine de apa, apoi le rumeniti intr-o tigaie cu putin ulei.

Ostropel de pui - Pas 1
Pas 2

Adaugati vinul si lasati pe foc pana se evapora complet.

Ostropel de pui - Pas 2
Pas 3

Treceti pulpele intr-o cratita sau tuci.

Ostropel de pui - Pas 3
Pas 4

In tigaia unde ati calit pulpele adaugati ceapa si ardeii taiati marunt cubulete, lasati sa se caleasca bine.

Ostropel de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati cimbrul, frunza de dafin.

Ostropel de pui - Pas 5
Pas 6

Si pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa se caleasca impreuna 5 minute.

Ostropel de pui - Pas 6
Pas 7

Turnati 1 pahar de apa in acest amestec si lasati sa fiarba, trebuie sa fie ca un sos moderat de gros.

Ostropel de pui - Pas 7
Pas 8

Turnati sosul peste carnea din cratita si o puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam o ora.

Ostropel de pui - Pas 8
Pas 9

O ora este necesara nu atat ca sa fiarba carnea(a mea este din comert si este gata foarte repede), cat sa prinda aroma si consistenta sosul. Sa schimbe intre ele aromele carnea si sosul.

Potriviti de sare si piper, inainte de a opri focul adaugati si usturoiul pisat - opriti imediat focul, sa nu distrugeti aroma usturoiului.

Ostropel de pui - Pas 9
Pas 10

Lasati cratita cu ostropel la o parte pentru 15 minute si in acest timp faceti o mamaliga.

Serviti neaoarat cu mamaliga, chiar este o combinatie foarte reusita.

Pofta Buna!

Ostropel de pui - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lucia MK
Lucia MK 27 Feb 2014, 19:37

Arata extraordinar si i-mi imaginez cit de gustos !!!Este o problema cu vinul , in regiunea unde locuiesc nu servesc alcool (musulmani)si nu am prea vazut in comert !!!Pot inlocui vinul cu ceva ?si de ce anume alb demisec (nici in MD nu l-am putut gasi)dulce , demidulce , sec iar demisec  ioc!!!

lena
Elena (lena) Lucia MK 27 Feb 2014, 20:18

Poti sa le faci si fara vin, dar merge si unul sec.

Olesea Ursu
Olesea Ursu 04 Mar 2014, 14:06

Am gatit si eu aceasta mancarica...e geniala!!!  Merci mult Lena, ma conduc dupa multe retete de aici...nu stiu ce m-as face fara tine! 

Nicoleta O
Nicoleta O 10 Mar 2014, 14:52

Super-reteta!!Un mod foarte gustos de a gati puiul...multumim pentru idee!

P.S. E primul comentariu pe care-l postez pe un site de retete, si asta pentru ca ideile tale sunt absolut geniale...o sa mai postez, si cu poze, pentru ca am mai incercat si alte retete de aici.Felicitari!

Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 04 Apr 2014, 22:38

Nu mai stiam ce sa fac azi la pranz si am zis sa apelez la tine pe site, Lena. Am gasit aceasta reteta, mi s-a parut foarte usor de facut si m-am si apucat... Nu credeam sa iasa asa bun, sotul a apreciat-o numai dupa miros, dar dupa ce a gustat, m-a intrebat "tot de pe sit-ul cela ai luat reteta?", pentru ca stie ca am rezultate foarte bune de aici. Cu siguranta va fi reteta repetata. Multumesc mult!

lucianahdu
Luciana Huidiu (lucianahdu) 23 Apr 2014, 22:08

fiind adaugata asa devreme frunza de dafin nu face mancarea amara??

lena
Elena (lena) Luciana Huidiu (lucianahdu) 23 Apr 2014, 22:32

Eu asa o pun de cand ma stiu, niciodata nu a fost amara. Este amar doar daca puneti prea multa, la cantitate relativ mica d emancare - a facut o data tatal meu mancare si a avut exces de zel la frunza de dafin:)

matei cornelia
matei cornelia 10 May 2014, 09:49

reteta perfecta, buna ,gustoasa si sanatoasa,felicitari...

Nota mea pentru reteta:
matei cornelia
matei cornelia 10 May 2014, 09:51

 

ainili
ainili 15 May 2014, 14:02

F.gustoasa, insa v-as recomanda sa nu o tineti chiar o ora, dupa parerea mea este suficient maxim 45 min.deoarece se sfarama prea tare carnea, cel putin a mea s-a cam facut terci. In rest delicioasa!

Dia890
Dia890 19 Aug 2014, 09:07

Este un deliciu! Am incercat reteta saptamina trecuta,iar astazi sotul ma rugat sa o prepar din nou insa mai mult,sa ajunga pe 2 zile. Eu am inlocuit mamaliga cu orez fiert in bulion. E foarte gustos. Am si o poza pentru voi.

Poza mea pentru reteta:
gigigigi
gigigigi 25 Nov 2014, 22:24

Este grozav ostropelul. L-am facut de cateva ori. Trebuie neaparat facut intr-un vas cu fundul gros si acoperit cu un capac, pentru ca altfel se prinde, fiind destul de multa carne si legume, iar lichid nu prea mult pentru a sta o ora la fiert. Combinatia de vin alb si legume este nemaipomenita, iar, toata aroma lor intra in carne, care devine delicioasa. Eu l-am tinut o ora la foc mic si arata f. bine .

Sabina1982
Sabina1982 26 Jan 2015, 17:38

Se poate si fara usturoi??Nu sunt fana..iar fetitei mele nu ii place pentru ca "ustura" :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Sabina1982 26 Jan 2015, 17:39

Da, sigur ca se poate si fara:) Si pe a mea o ustura dar aici a fost bine.

tiki
tiki 29 Jan 2015, 15:46

Buna. F. buna aceasta mancarica, doar ca lasand  o ora mi s-a cam zdrobit carnea. Probabil nu trebuia sa amestec deloc, dar am facut intr-un cratit normal si mi se lipea. Dar am fost numai de-ai casei si a fost f. gustoasa. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maslinutza
anca (maslinutza) 22 Feb 2015, 23:47

Delicios!

Nota mea pentru reteta:
catalinagabriela
catalinagabriela 26 Feb 2015, 21:43

Nebunie la farfurie!!! Delicios si gustos!!!

Nota mea pentru reteta:
Maruntica
Maruntica 27 Feb 2016, 15:38

Tocmai am cumparat niste pulpe dezosate cu care initial am vrut sa fac lasagna, dar,dupa ce le-am cumparat, m-am gandit ca pt. lasagna cu pui ,mai potrivit ar fi pieptul de pui, asa ca o sa trec la procesarea acestor pulpite , facand un ostropel, reteta La Lena . Multumim mult Lena pt. retetele pe care ni le oferi , sunt ff bune, gustoase si aspectuoase.

CiStefan816
Stefan Ci (CiStefan816) 19 May 2016, 00:58

L punctul 4 puneti ceapa singura in tigaie si caliti-o, fara rdei, ardeii lasa apa si o sa sfarsiti cu ceapa fiarta in loc de calita...Vad cum iese la capat...

CiStefan816
Stefan Ci (CiStefan816) 19 May 2016, 03:05

Buna. Foarte buna. Cea mai buna. Sarumana Leno!!

Nota mea pentru reteta:
Mamile
Mamile 13 Oct 2016, 18:24

Pentru prima dată am făcut această mâncare familiei mele care sunt nemți şi lea plăcut foarte mult(şi mie 😋). Mia ieşit mai bine decât mă aşteptam .

Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 16 Jan 2018, 17:36

foarte reusita reteta ! am facut-o azi si cu siguranta o sa mai fac!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 17 Jan 2018, 09:36

Pofta Mare! 👍