Pilaf cu hrisca

Pilaf cu hrisca

O reteta din categoria retetelor sanatoase, pentru copii si cei care tin la o diversificare corecta in alimentatia familiei. Nu este doar sanatos si dietetic dar si foarte gustos, altfel nu as veni azi cu reteta pe site, pentru ca sunt o gurmanda si pofticioasa imi place mancarea gustoasa si da, sanatoasa. Nu se exclud una pe alta, doar din frica de a nu incerca ceva nou si interesant.

Este una din mancarurile de baza mai ales in meniul Mariei(de 1 an), o fac foarte des si mai schimb cate ceva pentru a fi cat mai sanatos si nutritiv. Sunt zile cand o fac fara carne, o mai schimb cu ciuperci, altadata mai adaug la legume bucatele de conopida, broccoli si dovlecei. Hrisca poate fi inlocuita cu clasicul orez, quinoa, cuscus integral, mei. Dar asa, in varianta cu hrisca si carne de pui mi se pare cea mai gustoasa, deci vedeti cum le reglati dupa gust, preferinte si posibilitati.

Ingrediente

Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Ardei gras rosu
0.5 buc
Piept de pui
0.5 buc
Ulei/unt
30 ml
Hrisca
1 pahar
1 pahar=250ml
Apa
2 pahare
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Frunza de dafin
1 buc
optional puteti adauga si putin patrunjel/marar/piper

Pasi de urmat

Pas 1

Legumele se spala, curata si se toaca marunt. Puteti si sa le treceti printr-un robot de bucatarie.

Eu le-am taiat cubulete mici, ca sa fie mai frumos si colorat pilaful.

Incalziti uleiul intr-o cratita cu fund gros sau tuci, adaugati legumele taiate si amestecati periodic timp de 10 minute la foc mediu.

Pilaf cu hrisca - Pas 1
Pas 2

Dupa 10 minute adaugati pieptul de pui taiat si el cubulete.

Amestecati periodic si mai lasati 10 minute pe foc.

Pilaf cu hrisca - Pas 2
Pas 3

Dupa acest timp adaugati apa, amestecati si lasati sa fiarba inca 10 minute la foc mic.

Pilaf cu hrisca - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp, potriviti apa de sare, adaugati 1 frunza de dafin si eventual alte verdeturi preferate(patrunjel, marar, piper, etc).

Pilaf cu hrisca - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati hrisca spalata(in 2-3 ape, la fel ca orezul), amestecati, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam 15-20 minute.

Pilaf cu hrisca - Pas 5
Pas 6

In acest timp hrisca va absorbi cam toata apa, dar nu va parea inca perfect gata.

Eu acum prefer sa inchid focul si sa las sa gateasca sub capac, fara foc - asa se patrunde cel mai bine si devine pufoasa si nu ca un terci cleios.

Pilaf cu hrisca - Pas 6
Pas 7

Deci, am pus capac si am lasat 20-30 de minute sa se coaca si patrunda.

Observati ca nu am mai scris sa amestecati compozitia dupa ce am adaugat hrisca. Se amesteca doar o data si apoi nu mai trebuie pana se gateste complet.

Pilaf cu hrisca - Pas 7
Pas 8

Se serveste calda, cu orice garnitura de legume preferata, sau cu muraturi de casa.

Pofta Buna!

Pilaf cu hrisca - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

ianadeea
Andreea (ianadeea) 14 Oct 2015, 13:35

Mersi mult Lena, pentru retetele ce pot fi date si bebelusilor. Am facut o improvizatie a acestei retete, sper ca micutul meu sa pape. Am pus putin mei (n-am avut hrisca), fara carne, si cu putina sfecla, pentru vitamine, La sfarsit am adaugat 1 catel usturoi si putin patrunjel, e totul rosu pe acolo de la sfecla, dar am gustat si e f. buna mancarica. Te pup, si pofta buna micutei Maria (care e cu 4 luni mai mica decat piciul meu, Darius) 

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 18 Oct 2015, 15:26

Am facut-o, doar ca in cocota, s-a primit o minune baietelul meu de 15 luni a mincat de 3 ori si nu a reclamat altceva. Merci Lena! 

Ekaterinka
Ekaterinka 14 May 2016, 21:44

eu prefer hrisca cu lapte mai mult,.dar reteta asta m a cucerit,n am pus carne ,am pus o bucatica mai maricica de unt.foarte foarte bun

Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 25 Mar 2017, 13:29

Am descoperit recent hrisca si am inceput sa experimentez diferite retete. Aceasta este delicioasa si foarte sanatoasa. Am pus unt in ea si am facut-o fara carne. Super bun a iesit.

Nota mea pentru reteta:
MariusPatru250
Marius Patru (MariusPatru250) 04 Jan 2020, 16:03

Facut reteta dar nu cu pui,ci cu fructe de mare si cu oregano pt. aroma.a iesit un deliciu,servita cu muraturi romanesti(gogonele,sfecla si pepene).Recomand cu toata caldura!!

Nota mea pentru reteta: