Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Pătrunjel
1 legatura
1 legătură mică, sau puteți folosi pătrunjel uscat
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spală bine și se taie bucățele mici. La fel și ciupercile, le spălați și feliați subțire.
Într-o tigaie se încălzește bine uleiul și se adaugă bucățile de piept de pui.
Pas 2
Amestecați periodic și lăsați să se călească până începe să se rumenească.
Apoi îl scoateți din tigaie cu o spatulă și lăsați la o parte într-o farfurie.
Pas 3
În tigaia în care s-a călit carnea, în același ulei, puneți și ciupercile feliate.
Pas 4
Amestecați periodic și lăsați să se călească la foc iute până scade toată zeama din ele.
Pas 5
Cam așa, le lăsați și să se rumenească puțin, pentru un plus de gust.
Pas 6
Acum adăugați cele 2 linguri de făină în tigaia cu ciuperci, amestecați bine.
Pas 7
Turnați apoi 300 ml de apă.
Pas 8
Amestecați bine și lăsați până începe să fiarbă.
Observați că se va face un sos mai gros, dacă este prea dens, mai adăugați puțină apă până obțineți consistența dorită.
Pas 9
În acest sos cu ciuperci adăugați carnea de pui călită anterior, amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic 5 minute.
Pas 10
Adăugați smântâna, amestecați bine și lăsați să mai fiarbă încet 3 minute.
Pas 11
La final potriviți de sare, piper, presărați pătrunjel verde tocat.
Pas 12
Amestecați bine și închideți focul.
Pas 13
Serviți cu mămăliga și savurați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (16 voturi)