Mancare din piept de pui cu telina

Mancare din piept de pui cu telina

In ultimele 3 saptamani am musafirit si am stat pe la mese cat nu am fost tot anul - si bineinteles am prins si eu cate ceva nou. Aceasta mancare de telina o face de obicei cumnata mea, tot tineam sa cer reteta pentru ca ne-a impresionat f.mult. Niciodata nu am crezut ca telina poate avea asa un gust perfect - Sofia manca "cartofi" si nu si-a dat seama ca de fapt era telina. Sotului i-am facut-o deja de 2 ori intr-o saptamana.

Toti de obicei cred ca este o mancare de cartofi mai aromata, mai greu ghices ca este telina. Un plus este ca telina nu contine caloriile cartofului. Asa ca recomand sa aveti in vedere reteta nu numai pentru diversificare dar si daca tineti la silueta si mod de mancare sanatos.

Puteti folosi si carne de porc(de fapt asa a fost reteta originala), dar mai frageda si sa se faca mai repede - gen muschiulet sau cotlet. Am improvizat acasa cu pieptul de pui si ne-a placut mai mult decat cu porc.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
fara os si piele
Radacina de telina
300 g
cam o radacina de telina mai mica, sau jumate din una mare
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Telina se curata, spala si se taie cubulete medii.

Turnati putin ulei intr-o tigaie si puneti telina la calit la foc mediu.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 1
Pas 2

Periodic amestecati pana se rumeneste frumos si stingeti focul.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 2
Pas 3

Cat se face telina, pieptul de pui se spala, se taie cuburi si la fel se pune la calit intr-o tigaie incinsa bine, cu putin ulei.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 3
Pas 4

Carnea va lasa apa, o tineti pe foc pana se evapora apa complet si carnea incepe sa se rumeneasca.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 4
Pas 5

Adaugati telina calita la carne si lasati sa se mai caleasca 5 minute impreuna.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 5
Pas 6

Apoi potriviti de sare si piper, amestecati.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 6
Pas 7

Acoperiti tava cu capac si lasati 10 minute la foc mic sa se patrunda bine intre ele ingredientele si aromele.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp gustati telina si carnea, daca s-au facut, opriti focul. Daca nu, mai lasati putin capacul.

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 8
Pas 9

Serviti cu orice legume/salata preferata.

O mancare perfecta, cu siguranta o fac cat mai des si pentru toata lumea sa guste si sa descopere arome si combinatii noi.

Pofta Buna!

Mancare din piept de pui cu telina - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

anyshoara
anyshoara 03 May 2012, 12:32

salut, lena, am facut indata ce am vazut postata acesta reteta, si cum ai mentionat si tu sotul meu nu a putu ghici ce leguma e prajita... super gust, ceva interesant.. 

Katrin
Katrin 31 Oct 2013, 10:18

Inca o reteta interesanta. O trec pe listuta de incercari.

Nu prea stiu sa fac multe cu radacina de telina doar suc la storcator din: radacina de telina, sfecla, morcov, mar. Este un suc plin de vitamine, iar telina este un puternic detoxifiant si reglator hormonal... 

Katrin
Katrin 04 Nov 2013, 21:51

Mdaaaa nu m-am asteptat ca radacina de telina prajita sa aiba un asa gust :)  Sora mea a zis ca a mancat vanata, iar fetita ma tot intreba: Mami, asta e carne? Dar asta e carne?  A observat ea ca mai e si altceva decat carne, dar asa si nu s-a pronuntat ce i-o fi pus mama in farfurie in afara de carnita.  Am servit alaturi de salata din varza, praz, ardei dulce rosu.

Poza mea pentru reteta:
daniela.budaca
Daniela (daniela.budaca) 14 Jun 2014, 23:48

Am incercat-o si eu , e super de gustoasa si usor de preparat.Eu am adaugat si ardei kapia pentru culoare si nu numai...

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 12 Sep 2014, 18:02

Interesanta, buna, rapida (si la preparat si la mancat...).

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 Jul 2015, 15:34

Buna. I-a venit randul si acestei retete. Ce mai,...SUPERBA. Eu am facut doua greseli. Am taiat prea mica telina, si am lasat pieptul de pui (pe care-l gustasem mai inainte si se topea in gura) sa se rumeneasca sa aiba aceeasi culoare cu telina si s-a uscat....intarit.....fad. Data viitoare voi sti si o sa fac si cu muschilet de porc. Dar sunt f. incantata. Am facut o cantitate mai mica si cand sa mai mananc  si astazi,m-a sunat baiatul ca vine spre seara si m-am oprit sa guste si el. Telina mi-a placut mult de tot. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 Jul 2015, 06:56

Buna.Dupa cum vedeti mi-a placut mult, si de data asta am facut cu porc. F.f. buna. Si am taiat mai egale bucatile de telina cu porc. Pupici si zile mai racoroase..

Poza mea pentru reteta: