Biscuiți cu mentă

Biscuiți cu mentă

Noi suntem mari amatori de mentă, dar nu prea ne mergea imaginația mai departe decât să folosim mentă în ceai, limonadă, decorații și în unele mâncăruri ocazional. Dar așa s-au aliniat lucrurile că aveam zilele acestea în frigider o pungă cu mentă proaspătă și am văzut pe Youtube ideea acestor biscuiți cu mentă foarte frumoși și simplu de preparat.

Fiindcă procesul este foarte rapid, nu am ezitat deloc să-i încerc și am descoperit o rețetă chiar deosebită și de salvat - deci acești biscuiți cu mentă sunt frumoși, cu textură moale și fragedă, iar aroma de mentă cu unt este absolut fantastică.

Dacă nu vă plac bomboanele mentolate s-ar putea să nu vă placă nici biscuiții, chiar la noi în familie au avut un succes de 75% - Maria mea mică a spus că nu-i plac pentru că au gust de bomboane cu mentă. În schimb noi am fost foarte încântați, le voi mai repeta neapărat cu altă ocazie, și bineînțeles în alte combinații de arome!

Ingrediente

Menta verde
20 g
eu am avut 3-4 crenguțe de mentă, am folosit doar frunze, fără tije
Zahar
100 g
   
Unt
100 g
să fie moale, la temperatură camerei
Oua
1 buc
   
Faina alba
200 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Ulei
1 lingura
   

Pasi de urmat

Pas 1

Puneți într-un bol adânc frunzele de mentă și 100g de zahăr.

Biscuiți cu mentă - Pas 1
Pas 2

Pasați bine cu blenderul vertical până obțineți o pastă de mentă cu zahăr cât mai uniformă.

Biscuiți cu mentă - Pas 2
Pas 3

Adăugați 100g de unt moale și 1 ou, iarăși blendati bine până compoziția este omogenă.

Biscuiți cu mentă - Pas 3
Pas 4

La final adăugați 200g de făină și 1 linguriță praf de copt.

Biscuiți cu mentă - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine aluatul cu spatula sau lingura până devine uniform și ceva mai dens, dar totuși puțin lipicios.

Biscuiți cu mentă - Pas 5
Pas 6

Ungeți mâinile cu puțin ulei, luați câte 1 lingură de aluat în palmă.

Biscuiți cu mentă - Pas 6
Pas 7

Modelați mai întâi o bilă, apoi presați și formați biscuiții plați și rotunzi.

Biscuiți cu mentă - Pas 7
Pas 8

Astfel formați aproximativ 14-15 biscuiți și îi aranjați într-o tavă așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți cu mentă - Pas 8
Pas 9

Acestia apoi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Observați că deasupra nu se rumenesc prea mult, în schimb la baza sunt bine.

Lăsați puțin să se răcorească, apoi serviți cu mare plăcere.

Poftă Bună!

Biscuiți cu mentă - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc (14-15 bucăți)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Clarutza
Clarutza 26 Jun 2021, 23:44

Felicitari pentru reteta!!Noua ne plac  foarte mult deserturile cu menta așa că o voi face cu siguranță!Multumesc!

luminitaiasi
luminitaiasi 17 Sep 2021, 17:49

Iti rasfata cerul gurii, pur si simplu. Foarte, foarte buni, iar gusturile de unt si de menta sunt ceva ce nu pot fi descrise decat printr-o succesiune de "Mmmmmm, mmmm...."

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) luminitaiasi 17 Sep 2021, 18:03

Ma bucur mult ca v-au placut!

Eugenia S
Eugenia S 19 Jun 2024, 23:14

Astazi am facut a treia oara biscuitii cu menta. Prima data am facut cu faina integrala de grau, a doua oara cu faina integrala de hrisca iar acum cu faina integrala de ovaz.  Íncerc sa adaptez retetele pentru a consuma si alte cerea, nu numai grau. Eu pun menta mult, multa, multa  ( de vreo 10 ori mai multa decat in reteta) si mie imi ies culoarea verde inchis si destul de "mentolate".   Anul acesta am menta in gradina - am pus-o special pentru aceasta reteta! Multumesc Elena !

Nota mea pentru reteta:
Eugenia S
Eugenia S 20 Jun 2024, 15:58

Eu pun fursecurile mai simplu, cu lingura, mai mult ca o gramajoara - oricum se trmina imediat !  Culoarea vine de la menta - eu pun doar frunze, dar cam 200 g in loc de 20 g

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eugenia S 20 Jun 2024, 16:00

Minunat, ma bucur mult ca va plac!👍❤️