Biscuiti cu menta

Biscuiti cu menta

Noi suntem mari amatori de menta, dar nu prea ne mergea imaginatia mai departe decat sa folosim menta in ceai, limonada, decoratii si in unele mancaruri ocazional. Dar asa s-au aliniat lucrurile ca aveam zilele acestea in frigider o punga cu menta proaspata si am vazut pe Youtube ideea acestor biscuiti cu menta foarte frumosi si simplu de preparat.

Fiindca procesul este foarte rapid, nu am ezitat deloc sa-i incerc si am descoperit o reteta chiar deosebita si de salvat - deci acesti biscuiti cu menta sunt frumosi, cu textura moale si frageda, iar aroma de menta cu unt este absolut fantastica.

Daca nu va plac bomboanele mentolate s-ar putea sa nu va placa nici biscuitii, chiar la noi in familie au avut un succes de 75% - Maria mea mica a spus ca nu-i plac pentru ca au gust de bomboane cu menta. In schimb noi am fost foarte incantati, le voi mai repeta neaparat cu alta ocazie, si bineinteles in alte combinatii de arome!

Ingrediente

Menta verde
20 g
eu am avut 3-4 crengute de menta, am folosit doar frunze, fara tije
Zahar
100 g
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Oua
1 buc
Faina alba
200 g
Praf de copt
1 lingurita
Ulei
1 lingura

Pasi de urmat

1

Puneti intr-un bol adanc frunzele de menta si 100g de zahar.

2

Pasati bine cu blenderul vertical pana obtineti o pasta de menta cu zahar cat mai uniforma.

3

Adaugati 100g de unt moale si 1 ou, iarasi blendati bine pana compozitia este omogena.

4

La final adaugati 200g de faina si 1 lingurita praf de copt.

5

Amestecati bine aluatul cu spatula sau lingura pana devine uniform si ceva mai dens, dar totusi putin lipicios.

6

Ungeti mainile cu putin ulei, luati cate 1 lingura de aluat in palma.

7

Modelati mai intai o bila, apoi presati si formati biscuitii plati si rotunzi.

8

Astfel formati aproximativ 14-15 biscuiti si le aranjati intr-o tava asternuta cu hartie de copt.

9

Acestia apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Observati ca deasupra nu se rumenesc prea mult, in schimb la baza sunt bine.

Lasati putin sa se racoreasca, apoi serviti cu mare placere.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc (14-15 bucati)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !