Ingrediente
●
Banane
2 buc
sa fie bine coapte si moi
●
Unt
200 g
moale, la temperatura camerei
●
Zahar
150 g
plus inca 1 pahar de zahar brun sau simplu pentru decor
●
Nuci macinate
150 g
oricare aveti si va plac
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc puneti 200g de unt moale si 150g de zahar, amestecati bine cu o lingura.
Pas 2
Curatati bananele de coaja si le pisati bine cu o furculita.
Pas 3
Adaugati-le in compozitia de unt, tot aici turnati 50ml de lapte, amestecati.
Pas 4
Puneti 150g de nuci macinate (le maruntiti cat vreti voi de tare), amestecati.
Pas 5
La final adaugati 550g de faina si 10g praf de copt.
Pas 6
Amestecati mai intai totul cu o lingura, in functie de tipul fainii s-ar putea sa mai fie nevoie sa adaugati si restul de 50g din reteta, sau chiar mai mult.
Pas 7
Important este ca la final sa obtineti un aluat moale si nelipicios, ca o plastilina. Il mai framantati putin cu mainile pe masa, sa fie cat mai uniform.
Pas 8
Taiati din aluat bucatele putin mai mari decat o nuca si le modelati in forma de cilindru.
Pas 9
Apoi il turtiti cu degetele si obtineti un oval.
Pas 10
Intr-o farfurie puneti 1 pahar de zahar simplu, de trestie sau brun.
Asezati cu fata in jos ovalul de biscuite peste acest zahar si presati putin.
Pas 11
Cu marginile unui pahar ornati partea zaharisita, doar apasati usor si faceti niste dungi in biscuite.
Pas 12
Astfel formati prima tava de biscuiti si-i asezati intr-o tava asternuta cu hartie de copt.
Pas 13
Coaceti biscuitii cu banane si nuci in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30-40 de minute, sau pana se rumenesc usor.
Pana se coace prima tava de biscuiti, recomand sa modelati biscuitii din urmatoarea tura.
Pas 14
Sunt absolut deliciosi calzi sau reci, cu siguranta le voi mai face si in alte zile.
Pofta Buna!
Cantitate:
50 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: