Ingrediente
●
Banane
2 buc
să fie bine coapte și moi
●
Unt
200 g
moale, la temperatura camerei
●
Zahăr
150 g
plus încă 1 pahar de zahăr brun sau simplu pentru decor
●
Nuci măcinate
150 g
oricare aveți și vă plac
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol adânc puneți 200g de unt moale și 150g de zahăr, amestecați bine cu o lingură.
Pas 2
Curațați bananele de coajă și le pisați bine cu o furculiță.
Pas 3
Adăugați-le în compoziția de unt, tot aici turnați 50ml de lapte, amestecați.
Pas 4
Puneți 150g de nuci măcinate (le mărunțiți cât vreți voi de tare), amestecați.
Pas 5
La final adăugați 550g de făină și 10g praf de copt.
Pas 6
Amestecați mai întâi totul cu o lingură, în funcție de tipul făinii s-ar putea să mai fie nevoie să adăugați și restul de 50g din rețetă, sau chiar mai mult.
Pas 7
Important este ca la final să obțineți un aluat moale și nelipicios, ca o plastilină. Îl mai frământați puțin cu mâinile pe masă, să fie cât mai uniform.
Pas 8
Tăiați din aluat bucățele puțin mai mari decât o nucă și le modelați în formă de cilindru.
Pas 9
Apoi îl turtiți cu degetele și obțineți un oval.
Pas 10
Într-o farfurie puneți 1 pahar de zahăr simplu, de trestie sau brun.
Așezați cu fața în jos ovalul de biscuite peste acest zahăr și presați puțin.
Pas 11
Cu marginile unui pahar ornați partea zaharisită, doar apăsați ușor și faceți niște dungi în biscuite.
Pas 12
Astfel formați prima tavă de biscuiți și-i așezați într-o tavă așternută cu hârtie de copt.
Pas 13
Coaceți biscuiții cu banane și nuci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-40 de minute, sau până se rumenesc ușor.
Până se coace prima tavă de biscuiți, recomand să modelați biscuiții din următoarea tură.
Pas 14
Sunt absolut delicioși calzi sau reci, cu siguranță le voi mai face și în alte zile.
Poftă Bună!
Cantitate:
50 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: