Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2
●
Mere ionatan
3 buc
luati mere rosii, trandafirii vor fi mai frumosi
●
Scortisoara
1 lingurita
●
Sare de lamaie
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.
Pas 2
Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.
Pas 3
Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.
Pas 4
Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.
Pas 5
Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea benzi de 1 cm grosime.
Pas 6
Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.
Pas 7
Apoi atent se ruleaza banda.
Pas 8
Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.
Pas 9
Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(cam 15 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)