Trandafiri cu mere si foietaj

Trandafiri cu mere si foietaj

Planificam sa postez alte retete pe site zilele astea, dar dupa ce am dat de aceasta prajitura nu am putut sa rezist sa nu o fac si imediat s-o pun si pe site. Este foarte frumoasa,aromata, simplu de preparat, ieftina, de post, moderat de dulce, ..., excelenta. Daca vreti sa faceti ceva simplu si frumos, recomand cu toata increderea!

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2
Mere ionatan
3 buc
luati mere rosii, trandafirii vor fi mai frumosi
Zahar
5 linguri
Scortisoara
1 lingurita
Sare de lamaie
1 lingurita
Zahar pudra
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 1
Pas 2

Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 2
Pas 3

Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 3
Pas 4

Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 4
Pas 5

Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea  benzi de 1 cm grosime.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 6
Pas 7

Apoi atent  se ruleaza banda.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 7
Pas 8

Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 8
Pas 9

Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (cam 15 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Nota: 5 (14 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

alexandra
alexandra truta (alexandra) 24 Oct 2009, 03:43

woooow! Arata nemaipomenit! abia astept sa  fac si eu!

Nota mea pentru reteta:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 24 Oct 2009, 18:30

ce bine arat lena!!!!! si e super simpla

Nota mea pentru reteta:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 26 Oct 2009, 19:26

am facut si eu azi si au iesit super bune, doar ca eu am folosit foi pt placinte, nu am gasit aluat. au iesit putin cam crocante, dar foarte bune. multumesc mult

alinutza85
alinutza85 27 Oct 2009, 15:21

Da,intr-adevar o reteta foarte simpla si cu un aspect deosebit.I-M DAT GATA PE TOTI..Am fost un picut dezamagita ca dintr-o foaie de aluat mi-au iesit doar 10 buc.Nu stiu de ce,trebuia cumva sa intind foaia cu sucitorul???

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) alinutza85 27 Oct 2009, 15:25

Super! Eu nu am intins foaia, dar cred ca data viitoare o voi face. Daca faci benzile mai subtiri ies cam 15.

alinutza85
alinutza85 27 Oct 2009, 15:39

Ok,dar tu ziceai ca ti-au iesit 20 de buc si vroiam sa stiu cum de mi-au iesit mai putine......Merci mult!!!!

lena
Elena (lena) 27 Oct 2009, 15:48

Scuze multe, am corectat in reteta, acum am numarat pe poza - sunt 15, atatea au iesit. Cred ca daca intinzi un pic foietajul vor fi 20. Te pup

alinutza85
alinutza85 27 Oct 2009, 17:49

naty
naty 28 Oct 2009, 11:44

Am facut si eu ieri, au iesit super bune si super frumoase. Foaia am intins-o si mi-au iesit 22 buc. A ajuns pentru toti dar nu a ramas niciuna pentru a doua zi. Merci mult pentru reteta!

anaksunamun
anaksunamun 09 Nov 2009, 20:37

Lena, ai folosit foietaj subtire sau mai gros?

lena
Elena (lena) anaksunamun 09 Nov 2009, 20:53

Am folosit aluat standard, dar data viitoare l-as intinde - trandafirii sunt mai frumosi si mai buni cu aluatul mai subtire.

anaksunamun
anaksunamun 09 Nov 2009, 21:30

Multumesc frumos. Ma tenteaza sa incerc maine reteta asta.

O seara placuta.

Ana

consultantroman
consultantroman 26 Mar 2010, 19:06

arata intr-adevart super..te rog insa sa-mi spui daca tu crezi ca s-ar putea inlocui sarea de lamaie cu zeama de lamaie...atat sare de lamaie am folosit pe vremurile raposatului incat evitam sa mai folosim chimicale...cez zici ? Multumesc mult , o voi incerca cu siguranta in acest post. Doina

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) consultantroman 26 Mar 2010, 19:11

Da sigur, poti folosi zeama de lamaie

MariaP
MariaP 03 Sep 2010, 14:08

Eu , dupa ce scot "trandafirii" de la cuptor , in loc de zahar pudra folosesc putina miere de albine. Capata un luciu aparte care-i face mai aratosi.

ursachi
ursachi 05 Sep 2010, 15:06

eu stiu de reteta cu trandafiri cu nuca ,care e ff buna si ceea ce difera este ca ,cand intinzi foaia in loc de mere se pune un strat de spuma cu nuca amestecata si inainte sa le bagi la cuptor se presara si deasupa ...sant fff bune

amalia80
amalia80 20 Sep 2010, 15:35

In postul Craciunului trecut m-am jucat si eu cu razatoarea mea minune si cu merele facand un fel de trandafirasi. Am pus insa merele la microunde presarate cu zahar timp de 5 minute si s-au inmuiat foarte bine. Le-am asamblat trandafirasi mai micuti, adica jumatate de foaie, ca sa scurtez timpul prepararii. Si pentru ca-mi place caramelul am presarat cristale de zahar peste transafirasi inainte de a-i coace. Au iesit niste trandafiri crocanti si la propriu si la figurat.

Incercati reteta pentru ca este foarte simplu de preparat si sanatoasa pentru toata familia.

Nota mea pentru reteta:
elena2010
elena2010 08 Dec 2010, 17:10

Draga mea, se coc trandafirii o ora , o ora si 1/2 ? mi se pare prea mult pentru aluat .

lena
Elena (lena) elena2010 08 Dec 2010, 21:23

Elena depinde de cuptor, al meu a facut atunci 1 ora pana le-a rumenit.  ALuatul de foietaj din comert, daca nu este uns cu ou, mai greu se rumeneste.

elena2010
elena2010 09 Dec 2010, 13:14

Am inteles .  Da , ai dreptate ,  conteaza si cuptorul .

Merci mult, pupici

andreas
andreas 10 Dec 2010, 19:46

o reteta de nota 10...gustoasa si aspectoasa

Nota mea pentru reteta:
nusica
nusica 21 Mar 2011, 09:55

Acest aluat este de post?stiam ca aluatul foietaj(frantuzesc)are oarece grasimi,nu stiu daca vegetale in el.Ce ziceti?Il putem folosi cu incredere in zilele acestea de post?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) nusica 21 Mar 2011, 10:49

Da Nusica, este de post - contine margarina, asa ca il folositi fara grija.

nusica
nusica 21 Mar 2011, 11:45

Aaaa,multumesc,Lena,atunci ,trec cu incredere la preparare,vreau mai mult pentru matusile de la tara care tin strict postul.

ileana.l
ileana (ileana.l) 23 Feb 2012, 09:48

buna lena! am facut  si eu acesta reteta, au iesit minunati...si buni si frumosi

AlinaG
AlinaG 27 Jun 2012, 15:59

Multumesc ca existati...invat retete noi si buneeeee...am facut si eu trandafirasi am postat o poza sa vedeti cum mi-au iesit..O zi frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Miralinda
Miralinda 07 Oct 2012, 17:48

MULTUMESC! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
butterfly20
andreea (butterfly20) 11 Oct 2012, 19:49

Astazi am facut acesti trandafiri.Din pacate nu le-am facut poza,dar va pot spune ca sunt foarte gustosi.Parerea mea este ca de la scortisoara are o aroma de nuca.Foarte buni.Felicitari Lena pentru retete.

ileana.l
ileana (ileana.l) 24 Mar 2013, 10:53

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 14 Sep 2013, 15:52

Nu credeam ca se fac asa de repede, nu mai zic de mancat... Foarte gustosi!!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 19 Sep 2013, 09:49

Buna. Nu am cuvinte.Le-am facut aseara. Parca erau mai bune, mai crocante ca astazi cand s-au mai muiat. Ma gandesc ce bine ar arata pe un platou cu mai multe feluri, colorat, Arlechinu-galben, Greta Garbo-neagra, Raffaello,-alba,niste islere mici maro, niste bezele-albe si trandafirii astia. Mamă mamă. Poate de Crăciun.Daca D-zeu ne ajuta, vom reusi.Trandafirasii mei sunt de toate felurile"boboci", mai "ofiliti",mai arsi de "soare". Asa sunt ei.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Flory93
Flory93 10 Oct 2013, 14:00

Buna!. sunt noua pe aici dar tot in acelasi timp sunt veche deoarece de foarte mult timp imi sunteti calauza in bucatarie..Am facut o groaza de retete de pe pagina dumneavoastra si nu am ramas dezamagita de nici una,o postez doar pe cea mai noua. Va multumesc!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 10 Oct 2013, 14:04

Salut Flory,

Ma bucur mult ca va este util site-ul si merci mut de poza, arata foarte bine!

cristylucia
cristylucia 06 Feb 2014, 08:49

pe cat de simplu de facut pe atat de bune si aspectuoase !

va trebui sa fac din doua foi ca din una nu ne saturam ! :))

am pus miere dupa sugestia unei gospodine si sunt si mai grozave !!!

Nota mea pentru reteta:
mares
mares 18 Apr 2015, 22:04

multumim pentru minunatele retete.eu una sincer orice caut scriu lalena ...orice am facut postat de tine mi-a iesit.multumesc

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 Oct 2015, 13:15

Buna. Nu cred ca a facut cineva asa putini trandafiri ca mine.Mi-a ramas un rest de foietaj si-mi parea rau sa-l arunc si vroiam si ceva simplu si sa mearga repede.Asa ca am facut aceste minunate flori.Am taiat si fasia in 2 sa-mi iese mai mult. I-am pus intr-o forma de briose, dar nu mai fac. Mi se ardeau merele si nu se cocea foietajul, Probabil peretii tavii de briose tineau caldura. Am incercat si gata, nu mai fac asa. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 13 Nov 2015, 16:13

Efectul vizual e minunat. Am folosit tava de briose si au iesit bine.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elenya
elenya 17 Jan 2016, 13:54

Doamna Elena, tare as vrea o receta, m-am uitat uitat pe site si nu am gasit, dar sunt sigura ca trebuie sa o stiti. Eu sunt din RM, si la noi aceste prajituri se fac la nunti de obicei, se numesc Minciunele, in rusa-Hvorost, Hrustiki:-), nu stiti cum se fac ele?Tare as vrea receta:-)

lena
Elena (lena) elenya 17 Jan 2016, 14:37

Da, le stiu, voi avea in vedere cererea dvs :)

DannyElla
DannyElla 04 May 2016, 10:42

Minunată rețetă. Simplă și de mare efect. La ce temperatură ar trebui setat cuptorul? deoarece eu l-am dat la 160grade, si dupa 30 min erau gata, mai mai să le ard, pentru că îl programasem să se oprească după o oră...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ana Maria Popovici
Ana Maria Popovici 26 Mar 2017, 09:53

Arata foarte delicios!

Asi avea și eu o rugăminte, câte grame de aluat e necesar. A-și dori sa îl prepar singura.

Nu locuiesc in România și aici nu sunt aceleași produse, de aceea nu pot aprecia cantitatea.

lena
Elena (lena) Ana Maria Popovici 27 Mar 2017, 09:10

Eu cumpar de obicei 500g de aluat foietaj.

IlincaGloba911
Ilinca Globa (IlincaGloba911) 18 Apr 2018, 15:53

Salut,din nou o noua inspiratie cu un farmec aparte...multumeac din inima!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ilinca Globa (IlincaGloba911) 18 Apr 2018, 16:17

Cu mare placere! 😘