Socată Rețetă VIDEO
Pregătisem această rețetă de socată anul trecut, dar am avut un mic accident (a explodat sticla la balcon :) și nu am ajuns să vă arăt băutura finală. Făceam până acum Limonadă cu soc, dar am zis să încerc și socata mai acidulată - am rămas foarte impresionată, aș zice că este un "Kvas" rusesc (un fel de bragă) cu aromă de flori.
Am făcut deja 2 ture de când au apărut florile de soc și am încercat să le congelez/decongelez - își păstrează bine aroma, așa că puteți să vă faceți rezerve și pentru iarnă.
În Rețeta Video procesul este mult mai simplificat, m-am adaptat și eu între timp, iese la fel de bună și aromată.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Lămâie
4 buc
puneți 2-4 lămâi, în funcție de cât de zemoase sunt lămâile
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Florile de soc le spălați bine într-o sită.
Pas 2
Le puneți într-un borcan mai adânc - cam de 3 litri.
Pas 3
Turnați zahărul peste flori.
Pas 4
Stoarceți lămâile - puneți sucul și cojile în borcan. Turnați apă cât să acopere bine toate ingredientele și lăsați borcanul peste noapte, acoperit cu un prosop sau tifon.
Pas 5
După acest timp turnați puțină apă din borcan într-un bol și o amestecați cu drojdia.
Pas 6
Treceți toate ingredientele într-un borcan mai mare - eu am folosit o sticlă de la apă de 5 litri - eventual o mai tăiați la gură, să fie mai largă.
Adăugați apă și drojdia dizolvată, amestecați totul bine. Acoperiți sticla/borcanul cu un tifon sau prosop și lăsați 1-2 zile până se pătrunde și acidulează. Gustați periodic din ea - o strecurați și puneți la frigider atunci când vi se pare suficient de gazoasă. La un loc cald se face chiar și într-o zi.
Aveți mare grijă să nu puneți un capac strâns la sticlă - o să vă explodeze cu siguranță și vă faceți treaba nu chiar plăcută.
Pas 7
O țineți la frigider în sticle și serviți rece cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
5 l
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)