Socata Reteta VIDEO
Pregatisem aceasta reteta de socata anul trecut, dar am avut un mic accident(a explodat sticla la balcon:) si nu am ajuns sa va arat bautura finala. Faceam pana acum Limonada cu soc, dar am zis sa incerc si socata mai acidulata - am ramas foarte impresionata, as zice ca este un "Kvas" rusesc(un fel de braga) cu aroma de flori.
Am facut deja 2 ture de cand au aparut florile de soc am incercat sa le congelez/decongelez - isi pastreaz bine aroma, asa ca puteti sa va faceti rezerve si pentru iarna.
In Reteta Video procesul este mult mai simplificat, m-am adaptat si eu intre timp, iese la fel de buna si aromata.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Lamaie
4 buc
puneti 2-4 lamai, in functie de cat de zemoase sunt lamaile
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Florile de soc le spalati bine intr-o sita.
Pas 2
Le puneti intr-un borcan mai adanc - cam de 3 litri.
Pas 3
Turnati zaharul peste flori.
Pas 4
Stoarceti lamaiile - puneti sucul si cojile in borcan. Turnati apa cat sa acopere bine toate ingredientele si lasati borcanul peste noapte, acoperit cu un prosop sau tifon.
Pas 5
Dupa acest timp turnati putina apa din borcan intr-un bol si o amestecati cu drojdia.
Pas 6
Treceti toate ingredientele intr-un borcan mai mare - eu am folosit o sticla de la apa de 5 litri - eventual o mai taiati la gura, sa fie mai larga.
Adaugati apa si drojdia dizolvata, amestecati totul bine. Acoperiti sticla/borcanul cu un tifon sau prosop si lasati 1-2 zile pana se patrunde si aciduleaza. Gustati periodic din ea - o strecurati si puneti la frigider atunci cand vi se pare suficient de gazata. La un loc cald se face chiar si intr-o zi.
Aveti mare grija sa nu puneti un capac strans la sticla - o sa va explodeze cu siguranta si va faceti treaba nu chiar placuta.
Pas 7
O tineti la frigider in sticle si serviti rece cu mare placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
5 l
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)