Limonada Socata

Limonada Socata

Imi place foarte mult acest sezon cu flori de soc, si sincera sa fiu este primul sezon cand am facut socata adevarata, din aia fermentata. Am avut un mic accident ca mi-a sarit borcanul cu tot cu socata de pe glaful geamului si nu prea am cum sa va pun poze deocamdata, dar repet procedura inca o data (ca tot am invatat din greseli:) si o sa vedeti si socata pe site zilele urmatoare.

Acum sa va arat cum foloseam si folosesc florile de soc pentru a face o bautura super aromata - o fac deja de vreo 3 ani - si este foarte apreciata de toti care au gustat-o. O buna solutie daca va place aroma de soc dar nu aveti timp si chef sa faceti socata - Limonada "shocata" :)

Sa-mi spuneti cum pastrati florile de soc pentru iarna - stiu ca se usuca, dar oare cum merg congelate?

Ingrediente

Flori de soc
2 buc
Lamaie
1 buc
Apa
1 l
Miere
2 linguri
puneti dupa gust, cat de dulce vreti

Pasi de urmat

Pas 1

In cana de la blender puneti florile de soc, sucul stors din lamaie si mierea.

Limonada Socata - Pas 1
Pas 2

Adaugati apa.

Limonada Socata - Pas 2
Pas 3

Si blendati toata compozitia asta bine - vreo 1-2 minute.

Limonada Socata - Pas 3
Pas 4

Apoi filtrati compozitia printr-o sita, sau prosop, sau tifon - eu am folosit punga de filtrat laptele raw.

Limonada Socata - Pas 4
Pas 5

Gata - aveti o bautura rapida, aromata, deosebita.

Pofta Buna!

Limonada Socata - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (o carafa de 1 litru)
Timp de preparare: 3 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adrianamo
adrianamo 08 Jun 2011, 09:37

Ce idee minunata..si rapida...Eu am facut socata fermentata,am pus si un strop de caramel sa-i dau alta culoare,azi o trag in sticle.

Eu usuc florile si le pastrez intr-o punga de hartie..

chende maria
chende maria 08 Jun 2011, 09:55

Da este ceva interesant ce se face repede si il pitem si consuma .Mersi mult pentru reteta.

gabidari
gabriela (gabidari) 08 Jun 2011, 10:07

super idee Lena,.....noi am facut ieri sirop de soc,iese un sirop gros pe care apoi il amesteci cu apa sau il pastrezi in sticle pt la iarna....

scriu reteta aici poate va ajuta:20 flori de soc,2 kg zahar,1 l apa,50 gr sare de lamiie,2 lamii din care scurgem zeama si apoi le punem si pe ele in compozitie ...si se lasa la macerat 48 de ore,,dupa care se filtreaza.....

lena
Elena (lena) 08 Jun 2011, 14:16

Adrianamo, buna ideea cu caramelul, chiar nu ma gandeam sa o colorez asa.

Gabi, foarte tare ideea cu siropul, multumesc de reteta - o incerc si eu neaparat.

nusica
nusica 08 Jun 2011, 15:03

Am si eu o reteta de socata si-mi adunasem flori sa fac,dar nu mi-a placut ca avea 1/2 kg zahar.Aceasta reteta mi se pare minunata,multumesc,lena

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 08 Jun 2011, 16:54

Super! Eu făceam socata cu drojdie, stătea la soare etc., dura o săptămână. Mulțumesc pentru idee!

Nota mea pentru reteta:
liubcascaun
liubcascaun 13 Jun 2011, 21:12

o sa icerc si eu

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 May 2014, 21:52

De anul trecut am dat peste aceasta reteta si am facut mereu chiar si cu soc uscat. Dar e mult mai buna cu soc proaspat. Azi am facut 2 l. S-a evaporat urgent desi azi nu e prea cald. Pana acum faceam in borcan, la soare, dar se facea acidulata, ca sampania si copiilor nu le placea (mie da). Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ElenaPacuretu417
Elena Pacuretu (ElenaPacuretu417) 11 Jul 2016, 18:08

eu fac doar de 2 ani socata , cu aceeasi reteta, si sunt f. multumita. am citit ca florile uscate sunt toxice si nu inteleg de ce. poate cineva sa-mi spuna care este treaba ???!!!!!

va rog !

multumesc !