Lapte de Aur, sau Golden Latte
Numai bine sa vin cu asa o sugestie sanatoasa si delicioasa chiar de luni dimineata, in plus, la aceasta reteta am testat si am lucrat cu mixerul vertical nou de la Philips, impreuna cu minunatele produse de la SanoVita. Am observat reteta laptelui de aur in cartea de retete cu produsele SanoVita, stiam de el mai demult si uite ca i-a venit timpul, a facut click si la mine. Este foarte gustos, colorat, revigornat, plin de antioxidanti si cu efecte minunate antiinflamatoare - chiar merita incercat!
Eu folosesc turmeric sau curcuma destul de mult la mancaruri si garnituri, dar cu aceasta reteta de lapte delicios il puteti consuma intr-o forma si mai gustoasa, rapida si simpla.
Apropo, sunt foarte incantata de mixerul Philips testat, vedeti mai jos ce am punctat, si o mare noutate este ca puteti beneficia de 30% reducere la achizitia online a acestui mixer vertical introducand codul ‘super-alimente’ in magazinul Philips chiar aici.
Ingrediente
●
Lapte
500 ml
puteti folosi orice lapte va place, vegetal sau clasic
●
Ulei de cocos
1 lingura
●
Curcuma/turmeric
1 lingurita
●
Miere
1 lingura
sau alt indulcitor dupa gust
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
puteti adauga si un pic de scortisoara
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu am ales sa fac singura laptele vegetal, acum l-am preparat cu nuci caju, puteti sa-l faceti din migdale sau seminte de floarea-soarelui, canepa, etc.
Deci am luat aproximativ 100g de caju si am turnat peste el 500ml de apa rece - lasam la hidratat minim 2 ore(pentru migdale timpul de hidratare este mai mare).
Pas 3
Acum haideti sa-l punem la treaba si sa facem repede laptele de caju cu el:
- apa in care s-au hidratat nucile am aruncat-o, iar nucile se pun in paharul de la blender si se mai adauga deasupra inca 500ml de apa rece.
Pas 4
O mica remarca - puteti indulci laptele cu niste curmale hidratate(le mixati impreuna cu nucile in paharul de la blender) sau cu zahar de trestie/cocos, sirop de agave, etc.
Pas 5
Pasati bine compozitia si observati cat de cremoasa si fina se face, foarte bine paseaza nucile blenderul vertical si de ceva timp imi place anume pe acesta sa-l folosesc pentru a prepara laptele vegetal.
Pas 6
Neaparat sa treceti compozitia blendata printr-un prosop de bucatarie subtire(sau tifon special pentru lapte vegetal), raman in lapte mici particule de nuci si incurca la textura finala. Apoi turnati laptele intr-o cratita mica si il incalziti putin pe aragaz, nu-l fierbeti!
Eu de obicei fac un pate delicios de nuci din resturile laptelui. Bineinteles, in acest caz nu indulciti laptele cu curmale :)
Pas 7
Acum putem repede sa preparam laptele de aur:
- mutati laptele incalzit inapoi in paharul de la blender;
- adaugati turmericul, mierea si esenta de vanilie;
Pas 8
- puneti si 1 lingura din uleiul de cocos.
Un mic pont - daca nu aveti ulei de cocos la indemana puteti folosi unt simplu.
Pas 9
Acum mixati bine toate ingredientele si veti observa ce minune de culoare va iese!
Din pacate aparatul meu foto nu a reusit sa reproduca culoarea reala aici, dar sa ma credeti pe cuvant :)
Pas 10
Il turnati repede in cani si savurati, este minunat!
Dupa cum am spus si mai sus - pe langa faptul ca e delicios, este si un bun energizant, antiinflamator si plin de antioxidanti.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 ml
(2 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: