Cremă cu lapte și ouă
Am văzut eu creme multe de acest gen și când mi s-a propus s-o gust eram destul de calmă. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de înghețată cremoasă, fină și perfectă - și asta după ce fusese decongelată, nu proaspătă.
Acum o fac atunci când vreau o cremă de lapte mai fină - îmi place mult că o pot congela - fac o cantitate mai mare și după decongelare este la fel de bună. Nu mai trebuie să fac cremă pentru eclere sau alt tort.
Chiar o recomand cu mare încredere și fără ezitare!
Ingrediente
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 l
Crema va fi mai bună dacă puneți 2 litri de smântână - eu pun jumătate lapte, jumătate smântână. Dar puteți pune și 2 litri de lapte, fără smântână.
●
Zahăr
1.5 pahare
pahar de 250ml
●
Făină albă calitate superioară
10 linguri
sau amidon
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți laptele și smântâna la fiert într-un tuci sau oală cu fund mai gros.
Pas 2
În acest timp puneți într-un bol zahărul și ouăle.
Pas 3
Le bateți bine cu mixerul.
Pas 4
Turnați din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald și îl amestecați cu făina - folosiți un tel să nu faceți cocoloașe.
Pas 5
Turnați acest amestec de făină în compoziția de ouă - mixați bine.
Pas 6
Când începe să fiarbă laptele, luați oala de pe foc și turnați încet compoziția de ouă - și atenție, în acest timp să amestecați continuu cu mixerul.
Pas 7
Puneți oala pe foc și amestecați continuu - până începe să fiarbă, apoi încă 5-10 minute până se îngroașă.
Pas 8
La început va fi parcă nu foarte groasă, dar după răcire va fi perfectă.
Adăugați și esența de vanilie sau pudra de vanilie.
Pas 9
Pentru un gust și mai bun se poate adăuga și o cutie de lapte condensat cât crema este fierbinte. Amestecați bine cu mixerul.
Pas 10
Apoi acoperiți oala cu un capac și lăsați să se răcească complet.
Pas 11
Observați că după răcire crema este mai groasă.
Pas 12
Folosiți crema rece pentru orice vă place - tort, eclere, gogoși, etc.
Pas 13
Ce rămâne puneți la congelat într-o caserolă - și când aveți nevoie o decongelați și folosiți - își păstrează perfect consistența și gustul.
Poftă Bună!
Cantitate:
2500 ml
(cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)