Ingrediente
●
Pandispan
1 buc
la mine a fost diametrul de 28cm
●
Cafea
1 pahar
am in vedere bautura gata preparata, pentru copii puteti face cafea fara cofeina
●
Zahar
3 linguri
pentru cafea
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
500 ml
pentru ornat
●
Zahar pudra
1.5 pahare
0.5 pahar pentru mascarpone si restul pentru frisca
●
Cacao pudra
1 lingura
pentru ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cu o zi sau cu cel putin 6-7 ore inainte de montarea tortului faceti pandispanul, reteta o aveti aici.
Eu am mai adaugat o lingura de cacao in faina, ca sa-l am mai maroniu, dar este optional.
Dupa ce s-a racit bine si "s-a odihnit" 4-5 ore il taiati in jumate, sa obtineti 2 foi de tort.
Pas 3
Faceti cafeaua, o amestecati cu cele 3 linguri de zahar lasati, sa se raceasca.
Eu am mai adaugat putin lichior Irish Cream, merge si unul de Capuccino, sau de nuci.
Pas 4
Acum facem crema:
- mixati 1-2 minute mascarpone rece cu 0.5 de pahar de zahar pudra;
- apoi adaugati cate putin din crema de vanilie rece si amestecati bine, asa continuati pana incorporati toata crema.
Pas 5
Incepem sa montam tortul:
- Am pus prima foaie de pandispan pe platou, pe margini am acoperit cu bucati de hartie de copt - sa fie mai usor de curatat platoul dupa ornarea cu crema.
Fiecare bucata de hartie am impins-o usor sub pandispan.
Pas 6
Am insiropat bine blatul cu aproximativ jumate din amestecul de cafea.
Cantitatea de sirop o reglati dupa gust si preferinte, pandispanul oricum este fraged si nu necesita insiropare excesiva.
Pas 7
Puneti jumatate din crema peste primul blat.
Pas 8
Deasupra puneti urmatorul blat, il insiropati si peste el turnati restul de crema.
Nvelati deasupra si ungeti bine marginile.
Acoperiti tortul cu o folie de plastic si il puneti la rece pentru 5-6 ore minim, perfect ar fi peste noapte.
Pas 9
Dupa ce a stat la rece il mai nivelati putin cu un cutit, crema se intareste si se lucreaza mai bine.
Pas 11
Ungeti marginile cu frisca si le nivelati bine cu un cutit.
Pas 12
Deasupra puteti face motzuri de frisca, sau puneti un strat mai gros si il nivelati simplu.
Pas 13
Si pentru a fi un Tiramisu cat mai veritabil, bineinteles ar trebui sa-l ornati cu cacao - puneti 1 lingura de cacao intr-o sita mica si presarati peste tort.
Scoateti hartiile de pe margini, si observati ca va ramane platoul curat si frumos.
Pas 14
Dupa ce l-ati ornat cu frisca puteti sa-l mai lasati la frigider, dar merge si servit imediat.
Aici si o felie din el, crema este ceva mai moale, nu foarte ferma. Daca o vreti mai ferma adaugati in ea un plic de gelatina dizolvata in putin lapte cald.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)