Ingrediente
●
Pandișpan
1 buc
la mine a fost diametrul de 28cm
●
Cafea
1 pahar
am în vedere băutura gata preparată, pentru copii puteți face cafea fără cofeină
●
Zahăr
3 linguri
pentru cafea
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
500 ml
pentru ornat
●
Zahăr pudră
1.5 pahare
0.5 pahar pentru mascarpone și restul pentru frișcă
●
Cacao pudră
1 lingura
pentru ornat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cu o zi sau cu cel puțin 6-7 ore înainte de montarea tortului faceți pandișpanul, rețeta o aveți aici.
Eu am mai adăugat o lingură de cacao în făină, ca să-l am mai maroniu, dar este opțional.
După ce s-a răcit bine și "s-a odihnit" 4-5 ore îl tăiați în jumătate, să obțineți 2 foi de tort.
Pas 3
Faceți cafeaua, o amestecați cu cele 3 linguri de zahăr lăsați, să se răcească.
Eu am mai adăugat puțin lichior Irish Cream, merge și unul de Capuccino, sau de nuci.
Pas 4
Acum facem crema:
- mixați 1-2 minute mascarpone rece cu 0.5 de pahar de zahăr pudră;
- apoi adăugați câte puțin din crema de vanilie rece și amestecați bine, așa continuați până încorporați toată crema.
Pas 5
Începem să montăm tortul:
- Am pus prima foaie de pandișpan pe platou, pe margini am acoperit cu bucăți de hârtie de copt - să fie mai ușor de curățat platoul după ornarea cu cremă.
Fiecare bucată de hârtie am împins-o ușor sub pandișpan.
Pas 6
Am însiroipat bine blatul cu aproximativ jumătate din amestecul de cafea.
Cantitatea de sirop o reglați după gust și preferințe, pandișpanul oricum este fraged și nu necesită însiroipare excesivă.
Pas 7
Puneți jumătate din cremă peste primul blat.
Pas 8
Deasupra puneți următorul blat, îl însiroipați și peste el turnați restul de cremă.
Nivelați deasupra și ungeți bine marginile.
Acoperiți tortul cu o folie de plastic și îl puneți la rece pentru 5-6 ore minim, perfect ar fi peste noapte.
Pas 9
După ce a stat la rece îl mai nivelați puțin cu un cuțit, crema se întărește și se lucrează mai bine.
Pas 11
Ungeți marginile cu frișcă și le nivelați bine cu un cuțit.
Pas 12
Deasupra puteți face moțuri de frișcă, sau puneți un strat mai gros și îl nivelați simplu.
Pas 13
Și pentru a fi un Tiramisu cât mai veritabil, bineînțeles ar trebui să-l ornați cu cacao - puneți 1 lingură de cacao într-o sită mică și presarăți peste tort.
Scoateți hârtiile de pe margini, și observați că va rămâne platoul curat și frumos.
Pas 14
După ce l-ați ornat cu frișcă puteți să-l mai lăsați la frigider, dar merge și servit imediat.
Aici și o felie din el, crema este ceva mai moale, nu foarte fermă. Dacă o vreți mai fermă adăugați în ea un plic de gelatină dizolvată în puțin lapte cald.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)