Ingrediente
●
Gris de grau
100 g
aproximativ 10-12 linguri
●
Zahar
100 g
optional, sau potriviti dupa gust
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Primul pas este important, trebuie sa va pregatiti si masurati ingredientele.
Pas 2
Intr-o oala cu fund gros, sau un tuci, turnati laptele si il puneti pe foc.
Nu plecati departe pentru ca are obiceiul sa "fuga" din oala daca nu sunteti pe faza :)
Pas 3
Cand incepe sa fiarba, adaugati cate putin(sau "in ploaie") grisul si neaparat amestecati bine cu un tel in acest timp. Telul va desface rapid toate eventualele cocoloase si veti obtine un lapte cu gris cremos si exemplar.
Pas 4
Acum il lasati sa fiarba incet si la foc mic timp de 10-15 minute, in acest timp neaparat amestecati periodic cu telul in oala.
Pas 5
Apoi adaugati untul, sarea, vanilia si zahar dupa gust.
Daca il serviti cu dulceata, zaharul se poate omite sau chiar il inlocuiti cu alti indulcitori preferati.
Pas 6
Dupa ce ati inchis focul, il turnati imediat in farfurii si lasati 10 minute, imi place cand formeaza o pojghita deasupra(in plus va avea o consistenta mai de budinca) si abia dupa asta pun dulceata peste grisul cu lapte.
Sau sa-l servim cu un mic cub de unt si miere....
Pofta Buna!
Cantitate:
1200 g
(4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)