Tarta cu pere (Reteta Tupperware)

Tarta cu pere (Reteta Tupperware)

Nu am putut sa nu pun aceasta reteta acum, in sezonul perelor aromate si gustoase. Am luat reteta din Retetarul Tupperware dar puteti cu usurinta s-o adaptati si la o tava normala - puneti hartie de copt si cred ca se rezolva (nu am testat, va astept pe voi cu pareri si sugestii)

Tarta este f.aromata si gustoasa, sosul gratinat ii da o aroma foarte buna si il face mai fin, si nuca de cocos din aluat tot nu strica deloc :)

Deci recomand sa incercati neaparat - servita cu putina frisca este ceva deosebit de fin si gustos.

Ingrediente

Pere
4 buc
Faina alba calitate superioara
400 ml
Praf de copt
2 lingurite
Zahar pudra
250 ml
Nuca de cocos
100 ml
Oua
4 buc
3 pt aluat si 1 pt sosul gratinat
Lapte
200 ml
Unt
50 g
unt moale, la temperatura camerei
Smantana
50 ml
Zahar
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Tava se unge cu unt.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 1
Pas 2

Perele le curatati, taiati felii si distribuiti uniform pe toata suprafata tavii.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Amestecati intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt si nuca de cocos.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Adaugati la compozitia de mai sus, ouale, unul cate unul apoi laptele, omogenizati compozitia.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati untul moale si cu telul sau mixerul omogenizati compozitia.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 6
Pas 7

In acest timp pregatiti sosul pentru gratinat - mixati bine 50ml de smantana+50ml zahar+1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineinteles ca puteti folosi mixerul clasic.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 7
Pas 8

Peste 25 de min, scoateti tava usor din cuptor, impreuna cu gratarul pe care ati pus-o - si turnati sosul gratinat.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 8
Pas 9

Mai lasati tava la cuptor 20-30 de min pana se rumeneste bine tarta.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se racesca bine, apoi o rasturnati pe un platou. Veti observa ca sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere si le-a cuprins foarte bine.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 10
Pas 11

Tarta se serveste rece, ornata cu frisca sau presarata cu putina scortisoara sau zahar pudra.

Pofta Buna!

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 22 Oct 2010, 10:08

Lena, draga, de fiecare data reusesti sa ma uimesti cu retete ''una si una''.

Simpla si de efect, sigur o voi incerca in tavita mea

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 Oct 2010, 10:12

Sa stii ca m-am gandit la tine cand am postat-o

Sper sa va placa si sa-mi spuneti cum a iesit in tava normala - eu merg inainte cu alte retete, nu prea reusesc sa le repet acum - tot incerc altele.

Emma
Emma 22 Oct 2010, 13:38

Ce parere aveti? Nu am putea incerca reteta si cu mere?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emma 22 Oct 2010, 13:47

Cred ca va fi bine si cu mere, daca incercati ne spuneti si noua cum a fost

hanna
hanna 22 Oct 2010, 16:01

orice prajitura cu pere este delicioasa!yumiii

bocsa
gabriela (bocsa) 22 Oct 2010, 20:30

Arata bine,merita incercata.Am primit razatoarea.Multumesc!

fodor corina
marinela corina carina (fodor corina) 22 Oct 2010, 21:41

Draga LENA am reusit sa intru in contul meu..scuze..si mi-a placut reteta..iti multumesc

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 Oct 2010, 23:09

arata super sigur e gustoasa!!

Nota mea pentru reteta:
mirabela
mirabela 23 Oct 2010, 07:14

Arata bine. Am sa il incerc duminica

nona
nona nona (nona) 23 Oct 2010, 07:54

de unde iti vin atatea idei? presupun k le mai combini si iese alta reteta de fiecare data, oricum sunt deosebite si uneori le mai combin si eu (tot inspirata ) si iese minunat

esti deosebita

maya28
maya28 23 Oct 2010, 08:36

Cred ca este foarte buna ,am sa incerc si eu.!

Lavi
Lavi 24 Oct 2010, 12:31

am facut si eu prajitura aceasta dar cu mere, am pus poze in forum la prajituri

este excelenta

Lavi
Lavi 24 Oct 2010, 12:37

am uitat sa va spun ca am mai adaugat o sticluta de esenta de vanilie in aluat si merele dupa ce le-am asezat in tava le-am presarat zahar vanilat deasupra

ca decor, am folosit nuca de cocos

Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 Oct 2010, 15:52

ce bine arata!!!!

Nota mea pentru reteta:
Victory
Victory 09 Nov 2010, 16:36

La fel fac si eu tartele cu fructe .Am crezut ca am inventat-o eu,fiindca imi plac  tartele dar in coacerea corecta,adica cu fructele in sus niciodata nu mi-au iesit,nu crestea aluatul si era umed. Totusi, cred ca in tava Tupperware se coace si mai bine.Apropo de reteta,pentru cei ce vor o reteta cu mai putine ingrediente orice mix pt.checuri merge turnat peste fructe,adica ajung numai oua,unt,faina,zahar.

Nota mea pentru reteta:
Victory
Victory 09 Nov 2010, 16:39

Da  in aluat pun si eu esente si peste mere scortisoara sau coaja de lamaie rasa.

bocsa
gabriela (bocsa) 09 Nov 2010, 20:03

Si eu tot aluat de chec torn deasupra.Nu pun multe esente, pentru a simti aroma perelor.Scortisoara nu pun, nu o suport.

bocsa
gabriela (bocsa) 09 Nov 2010, 20:04

Am sa incerc si cu pere puse deasupra, pana acum le-am pus pe fundul tavii.

Lavi
Lavi 10 Nov 2010, 07:53

in aceasta reteta fructele se pun pe fundul tavii, si se ridica, nu raman unde sunt puse!

bocsa
gabriela (bocsa) 12 Nov 2010, 22:35

Se spune turnati aluatul peste pere.Totusi perele sunt deasupra.De ce?

Victory
Victory 12 Nov 2010, 23:26

Fiindca aluatul e foarte moale.Vezi cate lichide are? Perele au iesit la suprafata in procesul coacerii.

lena
Elena (lena) Victory 13 Nov 2010, 09:30

Bocsa, perele sunt deasupra in poza pt ca am rasturnat prajitura cu fundul in sus - asa cum se face la tartele gratinate. Dar daca o lasam asa, erau la fund, nu se ridica ele la coacere, pt ca aluatul este mai greu si nu le lasa.

bocsa
gabriela (bocsa) 13 Nov 2010, 16:51

Aha, m-au derutat celelalte postari!

Lavi
Lavi 15 Nov 2010, 07:57

Lena, eu n-am rasturnat prajitura cu fundu in sus si totusi perele s-au ridicat desupra din cauza ca aluatul este subtire.

lena
Elena (lena) 15 Nov 2010, 10:07

Dam, ciudat, la mine nu s-au ridicat si aluatul nu a fost chiar subtire, adica ca unul clasic de chec.

lena
Elena (lena) 15 Nov 2010, 10:08

Ai observat atunci cand ai pus ingredientele uscate ca sunt cantitatile in ml nu in grame? Poate de asta ti-a iesit mai subtire?

Lavi
Lavi 16 Nov 2010, 08:27

in ml am dozat...................si nu-ti imagina ca era foarte subtire

exact cum ai zis, de chec, asa era

dar merele s-au ridicat, poate le-am taiat eu prea subtiri si au fost usoare

amalia16
Amalia (amalia16) 05 Jan 2012, 15:42

Am o intrebare, fara cei 50ml de smantana se intampla ceva? As vrea sa fac reteta insa nu am smantana. Multumesc anticipat. 

amalia16
Amalia (amalia16) 07 Jan 2012, 15:14

Foarte buna. Excelenta pentru o zi onomastica ca aceasta. Nu am avut pere si am facut-o cu mere. 

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 17 Feb 2012, 20:18

buna si deasemenea usor de facut, nu am respectat insa toata cantitatea de nuca de cocos

Poza mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 30 Nov 2012, 21:35

Buna seara,buna tarta ,chiar foarte gustoasa,mi-a iesit perfect,nu am avut destula rabdare so las mai mult sa se raceasca,o recomand cu caldura.multumesc lena.

Nota mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 30 Nov 2012, 21:38

Pt fetele care intrebau de alta forma de copt,eu am facut in forma de inox de unica folosinta,si a iesit perfec nu sa prins nu sa ars,nu am folosit foaie de copt ,este perfecta pt cine nu detine forma de silicon sau ca a ta lena.am folost smantana normala,o sa incerc si cu smantana lichida dorna pt gatit.