Tarta cu pere (Reteta Tupperware)
Nu am putut sa nu pun aceasta reteta acum, in sezonul perelor aromate si gustoase. Am luat reteta din Retetarul Tupperware dar puteti cu usurinta s-o adaptati si la o tava normala - puneti hartie de copt si cred ca se rezolva (nu am testat, va astept pe voi cu pareri si sugestii)
Tarta este f.aromata si gustoasa, sosul gratinat ii da o aroma foarte buna si il face mai fin, si nuca de cocos din aluat tot nu strica deloc :)
Deci recomand sa incercati neaparat - servita cu putina frisca este ceva deosebit de fin si gustos.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
400 ml
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Oua
4 buc
3 pt aluat si 1 pt sosul gratinat
●
Unt
50 g
unt moale, la temperatura camerei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Perele le curatati, taiati felii si distribuiti uniform pe toata suprafata tavii.
Pas 3
Amestecati intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt si nuca de cocos.
Pas 4
Adaugati la compozitia de mai sus, ouale, unul cate unul apoi laptele, omogenizati compozitia.
Pas 5
Apoi adaugati untul moale si cu telul sau mixerul omogenizati compozitia.
Pas 6
Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.
Pas 7
In acest timp pregatiti sosul pentru gratinat - mixati bine 50ml de smantana+50ml zahar+1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineinteles ca puteti folosi mixerul clasic.
Pas 8
Peste 25 de min, scoateti tava usor din cuptor, impreuna cu gratarul pe care ati pus-o - si turnati sosul gratinat.
Pas 9
Mai lasati tava la cuptor 20-30 de min pana se rumeneste bine tarta.
Pas 10
Lasati sa se racesca bine, apoi o rasturnati pe un platou. Veti observa ca sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere si le-a cuprins foarte bine.
Pas 11
Tarta se serveste rece, ornata cu frisca sau presarata cu putina scortisoara sau zahar pudra.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)