Tartă cu pere (Rețetă Tupperware)

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware)

Nu am putut să nu pun această rețetă acum, în sezonul perelor aromate și gustoase. Am luat rețeta din Rețetarul Tupperware dar puteți cu ușurință s-o adaptați și la o tavă normală - puneți hârtie de copt și cred că se rezolvă (nu am testat, vă aștept pe voi cu păreri și sugestii)

Tarta este foarte aromată și gustoasă, sosul gratinat îi dă o aromă foarte bună și îl face mai fin, și nuca de cocos din aluat nu strică deloc :)

Deci recomand să încercați neapărat - servită cu puțină frișcă este ceva deosebit de fin și gustos.

Ingrediente

Pere
4 buc
   
Făină albă calitate superioară
400 ml
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Zahăr pudră
250 ml
   
Nucă de cocos
100 ml
   
Ouă
4 buc
3 pt aluat și 1 pt sosul gratinat
Lapte
200 ml
   
Unt
50 g
unt moale, la temperatura camerei
Smântână
50 ml
   
Zahăr
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Tava se unge cu unt.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 1
Pas 2

Perele le curățați, tăiați felii și distribuiți uniform pe toată suprafața tăvii.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Amestecați într-un bol făina, zahărul pudră, praful de copt și nuca de cocos.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Adăugați la compoziția de mai sus ouăle, unul câte unul, apoi laptele, omogenizați compoziția.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați untul moale și cu telul sau mixerul omogenizați compoziția.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Turnați aluatul peste pere și dați la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 6
Pas 7

În acest timp pregătiți sosul pentru gratinat - mixați bine 50 ml de smântână + 50 ml zahăr + 1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineînțeles că puteți folosi mixerul clasic.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 7
Pas 8

Peste 25 de min, scoateți tava ușor din cuptor, împreună cu grătarul pe care ați pus-o - și turnați sosul gratinat.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 8
Pas 9

Mai lăsați tava la cuptor 20-30 de min până se rumenește bine tarta.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcească bine, apoi o răsturnați pe un platou. Veți observa că sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere și le-a cuprins foarte bine.

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 10
Pas 11

Tarta se servește rece, ornată cu frișcă sau presărată cu puțină scorțișoară sau zahăr pudră.

Poftă Bună!

Tartă cu pere (Rețetă Tupperware) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 22 Oct 2010, 10:08

Lena, draga, de fiecare data reusesti sa ma uimesti cu retete ''una si una''.

Simpla si de efect, sigur o voi incerca in tavita mea

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 22 Oct 2010, 10:12

Sa stii ca m-am gandit la tine cand am postat-o

Sper sa va placa si sa-mi spuneti cum a iesit in tava normala - eu merg inainte cu alte retete, nu prea reusesc sa le repet acum - tot incerc altele.

Emma
Emma 22 Oct 2010, 13:38

Ce parere aveti? Nu am putea incerca reteta si cu mere?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Emma 22 Oct 2010, 13:47

Cred ca va fi bine si cu mere, daca incercati ne spuneti si noua cum a fost

hanna
hanna 22 Oct 2010, 16:01

orice prajitura cu pere este delicioasa!yumiii

bocsa
gabriela (bocsa) 22 Oct 2010, 20:30

Arata bine,merita incercata.Am primit razatoarea.Multumesc!

fodor corina
marinela corina carina (fodor corina) 22 Oct 2010, 21:41

Draga LENA am reusit sa intru in contul meu..scuze..si mi-a placut reteta..iti multumesc

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 Oct 2010, 23:09

arata super sigur e gustoasa!!

Nota mea pentru rețetă:
mirabela
mirabela 23 Oct 2010, 07:14

Arata bine. Am sa il incerc duminica

nona
nona nona (nona) 23 Oct 2010, 07:54

de unde iti vin atatea idei? presupun k le mai combini si iese alta reteta de fiecare data, oricum sunt deosebite si uneori le mai combin si eu (tot inspirata ) si iese minunat

esti deosebita

maya28
maya28 23 Oct 2010, 08:36

Cred ca este foarte buna ,am sa incerc si eu.!

Lavi
Lavi 24 Oct 2010, 12:31

am facut si eu prajitura aceasta dar cu mere, am pus poze in forum la prajituri

este excelenta

Lavi
Lavi 24 Oct 2010, 12:37

am uitat sa va spun ca am mai adaugat o sticluta de esenta de vanilie in aluat si merele dupa ce le-am asezat in tava le-am presarat zahar vanilat deasupra

ca decor, am folosit nuca de cocos

Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 Oct 2010, 15:52

ce bine arata!!!!

Nota mea pentru rețetă:
Victory
Victory 09 Nov 2010, 16:36

La fel fac si eu tartele cu fructe .Am crezut ca am inventat-o eu,fiindca imi plac  tartele dar in coacerea corecta,adica cu fructele in sus niciodata nu mi-au iesit,nu crestea aluatul si era umed. Totusi, cred ca in tava Tupperware se coace si mai bine.Apropo de reteta,pentru cei ce vor o reteta cu mai putine ingrediente orice mix pt.checuri merge turnat peste fructe,adica ajung numai oua,unt,faina,zahar.

Nota mea pentru rețetă:
Victory
Victory 09 Nov 2010, 16:39

Da  in aluat pun si eu esente si peste mere scortisoara sau coaja de lamaie rasa.

bocsa
gabriela (bocsa) 09 Nov 2010, 20:03

Si eu tot aluat de chec torn deasupra.Nu pun multe esente, pentru a simti aroma perelor.Scortisoara nu pun, nu o suport.

bocsa
gabriela (bocsa) 09 Nov 2010, 20:04

Am sa incerc si cu pere puse deasupra, pana acum le-am pus pe fundul tavii.

Lavi
Lavi 10 Nov 2010, 07:53

in aceasta reteta fructele se pun pe fundul tavii, si se ridica, nu raman unde sunt puse!

bocsa
gabriela (bocsa) 12 Nov 2010, 22:35

Se spune turnati aluatul peste pere.Totusi perele sunt deasupra.De ce?

Victory
Victory 12 Nov 2010, 23:26

Fiindca aluatul e foarte moale.Vezi cate lichide are? Perele au iesit la suprafata in procesul coacerii.

lena
Elena (lena) Victory 13 Nov 2010, 09:30

Bocsa, perele sunt deasupra in poza pt ca am rasturnat prajitura cu fundul in sus - asa cum se face la tartele gratinate. Dar daca o lasam asa, erau la fund, nu se ridica ele la coacere, pt ca aluatul este mai greu si nu le lasa.

bocsa
gabriela (bocsa) 13 Nov 2010, 16:51

Aha, m-au derutat celelalte postari!

Lavi
Lavi 15 Nov 2010, 07:57

Lena, eu n-am rasturnat prajitura cu fundu in sus si totusi perele s-au ridicat desupra din cauza ca aluatul este subtire.

lena
Elena (lena) 15 Nov 2010, 10:07

Dam, ciudat, la mine nu s-au ridicat si aluatul nu a fost chiar subtire, adica ca unul clasic de chec.

lena
Elena (lena) 15 Nov 2010, 10:08

Ai observat atunci cand ai pus ingredientele uscate ca sunt cantitatile in ml nu in grame? Poate de asta ti-a iesit mai subtire?

Lavi
Lavi 16 Nov 2010, 08:27

in ml am dozat...................si nu-ti imagina ca era foarte subtire

exact cum ai zis, de chec, asa era

dar merele s-au ridicat, poate le-am taiat eu prea subtiri si au fost usoare

amalia16
Amalia (amalia16) 05 Jan 2012, 15:42

Am o intrebare, fara cei 50ml de smantana se intampla ceva? As vrea sa fac reteta insa nu am smantana. Multumesc anticipat. 

amalia16
Amalia (amalia16) 07 Jan 2012, 15:14

Foarte buna. Excelenta pentru o zi onomastica ca aceasta. Nu am avut pere si am facut-o cu mere. 

Poza mea pentru rețetă:
camelia dobre
camelia dobre 17 Feb 2012, 20:18

buna si deasemenea usor de facut, nu am respectat insa toata cantitatea de nuca de cocos

Poza mea pentru rețetă:
merryy4ever
merryy4ever 30 Nov 2012, 21:35

Buna seara,buna tarta ,chiar foarte gustoasa,mi-a iesit perfect,nu am avut destula rabdare so las mai mult sa se raceasca,o recomand cu caldura.multumesc lena.

Nota mea pentru rețetă:
merryy4ever
merryy4ever 30 Nov 2012, 21:38

Pt fetele care intrebau de alta forma de copt,eu am facut in forma de inox de unica folosinta,si a iesit perfec nu sa prins nu sa ars,nu am folosit foaie de copt ,este perfecta pt cine nu detine forma de silicon sau ca a ta lena.am folost smantana normala,o sa incerc si cu smantana lichida dorna pt gatit.