Mămăligă Tupperware

Mămăligă Tupperware

Azi din nou vă voi arăta cum progresul tehnic influențează modul de gătit - reduce timpul de preparare, totul este simplu și foarte bun. Mai nou mi-am achiziționat un Fierbător de Orez de la Tupperware, ustensilă pe care tot nu mă satur s-o folosesc - orezul și mămăliga acum sunt cele mai des folosite garnituri :)

Și am zis să vă arăt cum se face mămăliga în stil modern, deși eu o fac și așa la ceaun foarte bună, aici chiar nu mă așteptam să fiu foarte impresionată - dar am fost. În 15 minute am avut mămăliga gata, efortul meu a fost minim, iar mămăliga a fost neașteptat de pufoasă, umflată, bună-bună. Sofia o tot mânca și deschidea gura maaare la fiecare lingură....:)

Soțul a remarcat - "și nu mai trebuie să rod la ceaun?" :)) - da, foarte bună ustensilă, chiar vă recomand cu încredere!

Ingrediente

Faina de malai
1 pahar
de 250-300ml, cu el măsurați și apa
Apa
3 pahare
   
Sare
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Măsurați făina și apa - în general merge 1 unitate făină la 3 unități apă. Le puneți în orezieră și amestecați cu un tel.

Mămăligă Tupperware - Pas 1
Pas 2

Puneți capacul galben și albastru la orezieră, și o lăsați la microunde la 800W, pentru 6 minute.

După acest timp o scoateți din cuptor, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Mămăligă Tupperware - Pas 2
Pas 3

Puneți din nou capacele și lăsați la microunde încă 10 minute.

Mămăligă Tupperware - Pas 3
Pas 4

După acest timp amestecați încă o dată cu telul să se uniformizeze.

Mămăligă Tupperware - Pas 4
Pas 5

Acum adăugați sarea, amestecați bine.

Atenție, sarea și alte condimente nu se pun în orezieră la microunde, doar apa și făina sau orez.

Mămăligă Tupperware - Pas 5
Pas 6

Și poftim mămăliga, bună și pufoasă - știți voi cum s-o combinați, în cel mai rapid și simplu mod cu niște unt, smântână, brânză, etc.

Poftă Bună!

Mămăligă Tupperware - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 6 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Nina-Andreea
Nina-Andreea 04 Apr 2012, 21:42

Am folosit pentru prima dată vasul magic de la Tuperrware. Chiar am fost surprinsa! Plăcut! Am băgat la cuptor și stăteam ca un copil prostuț cu ochii pe el prin geam. Bine, curios, nu prostuț! E excelentă mămăliga! Noi o mâncăm cu brânză telemea, unt, ouă prăjite, cașcaval. O bunătate!

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 10 Mar 2012, 23:23

Da, le-am uns putin, insa doar la inceput. Apoi nu a mai fost nevoie. :)

AMV
Adriana (AMV) 10 Mar 2012, 23:00

Liliana, vroiam sa te intreb daca la mamaliga in forme, le-ai mai uns inainte cu putin ulei, ca la sushi, sau nu a fost nevoie.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 09 Mar 2012, 20:06

Iata inca o utilitate a formei de sushi - mamaliga umpluta cu branza :)

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 14 Feb 2012, 01:27

Eu nu fac mamaliga nicioadata. Sotul meu o face. A luat la un moment dat o faina de porumb despre care a spus ca face cocoloase si nu a mai folosit-o. Asa m-am aventurat sa fac un test cu oreziera. Uuuhuuu! Si ce super-mamaliga a iesit! Pur si simplu o delicatesa! De-acum incolo, welcome mamaliga la noi mai des la masa :). Multumesc, Lena! M-ai inspirat! Ficateii cu mamaliga au tronat la masa noastra cu adevarat!

Poza mea pentru rețetă:
spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 21:17

Buna sunt Denisa si vreau sai spun si eu LA MULTI ANI fetitei dumneavoastra Ana Sofia  ce nume frumooos. sa creasca mare.

gabriela29sv
gabriela29sv 21 Feb 2011, 17:05

Foarte interesant mod de a face mamaliga,usor,rapid fara prea multa bataie de cap...trebuie doar sa ai acest fierbator de orez ....  si cum nu-l am , raman la ceaunul meu de acasa . Oricum, bravo Lena pentru ideile noi

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 21 Feb 2011, 15:32

Minunata aceasta oreziera, si poti face si mamaliguta in ea!

Rapid, usor si o mamaliguta pufoasa!

Nota mea pentru rețetă:
camelia2011
camelia2011 21 Feb 2011, 14:51

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!

Lavi
Lavi 21 Feb 2011, 11:45

simplu si fara teama ca se arde daca nu dai prin ea mereu

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile