Mămăligă Tupperware
Azi din nou vă voi arăta cum progresul tehnic influențează modul de gătit - reduce timpul de preparare, totul este simplu și foarte bun. Mai nou mi-am achiziționat un Fierbător de Orez de la Tupperware, ustensilă pe care tot nu mă satur s-o folosesc - orezul și mămăliga acum sunt cele mai des folosite garnituri :)
Și am zis să vă arăt cum se face mămăliga în stil modern, deși eu o fac și așa la ceaun foarte bună, aici chiar nu mă așteptam să fiu foarte impresionată - dar am fost. În 15 minute am avut mămăliga gata, efortul meu a fost minim, iar mămăliga a fost neașteptat de pufoasă, umflată, bună-bună. Sofia o tot mânca și deschidea gura maaare la fiecare lingură....:)
Soțul a remarcat - "și nu mai trebuie să rod la ceaun?" :)) - da, foarte bună ustensilă, chiar vă recomand cu încredere!
Ingrediente
●
Faina de malai
1 pahar
de 250-300ml, cu el măsurați și apa
●
Sare
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Măsurați făina și apa - în general merge 1 unitate făină la 3 unități apă. Le puneți în orezieră și amestecați cu un tel.
Pas 2
Puneți capacul galben și albastru la orezieră, și o lăsați la microunde la 800W, pentru 6 minute.
După acest timp o scoateți din cuptor, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 3
Puneți din nou capacele și lăsați la microunde încă 10 minute.
Pas 4
După acest timp amestecați încă o dată cu telul să se uniformizeze.
Pas 5
Acum adăugați sarea, amestecați bine.
Atenție, sarea și alte condimente nu se pun în orezieră la microunde, doar apa și făina sau orez.
Pas 6
Și poftim mămăliga, bună și pufoasă - știți voi cum s-o combinați, în cel mai rapid și simplu mod cu niște unt, smântână, brânză, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
6 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)