Mamaliga Tupperware
Azi din nou va voi arata cum progresul tehnic influenteaza modul de gatit - reduce timpul de preparare, totul este simplu si foarte bun. Mai nou mi-am achizitionat un Fierbator de Orez de la Tupperware, ustensila pe care tot nu ma satur s-o folosesc - orezul si mamaliga acum sunt cele mai des folosite garnituri :)
Si am zis sa va arat cum se face mamaliga in stil modern, desi eu o fac si asa la ceaun foarte buna, aici chiar nu ma asteptam sa fiu foarte impresionata - dar am fost. In 15 minute am avut mamaliga gata, efortul meu a fost minim, iar mamaliga a fost neasteptat de pufoasa, umflata, buna-buna. Sofia o tot manca si deschidea gura maaare la fiecare lingura....:)
Sotul a remarcat - " si nu mai trebuie sa rod la ceaun?" :)) - dap foarte buna ustensila, chiar va recomand cu incredere!
Ingrediente
●
Faina de malai
1 pahar
de 250-300ml, cu el masurati si apa
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Masurati faina si apa - in general merge 1 unitate faina la 3 unitati apa. Le puneti in oreziera si amestecati cu un tel.
Pas 2
Puneti capacul galben si alabstru la oreziera, si o lasati la microunde la 800W, pentru 6 minute.
Dupa acest timp o scoateti din cuptor, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 3
Puneti din nou capacele si lasati la microunde inca 10 minute.
Pas 4
Dupa acest timp amesteacti inca o data cu telul sa se uniformizeze.
Pas 5
Acum adaugati sarea, amestecati bine.
Atentie, sarea si alte condimente nu se pun in oreziera la microunde, doar apa si faina sau orez.
Pas 6
Si poftim mamaliga, buna si pufoasa - stiti voi cum s-o combinati, in cel mai rapid si simplu mod cu niste unt, smantana, branza, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
6 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)