Mamaliga Tupperware

Mamaliga Tupperware

Azi din nou va voi arata cum progresul tehnic influenteaza modul de gatit - reduce timpul de preparare, totul este simplu si foarte bun. Mai nou mi-am achizitionat un Fierbator de Orez de la Tupperware, ustensila pe care tot nu ma satur s-o folosesc - orezul si mamaliga acum sunt cele mai des folosite garnituri :)

Si am zis sa va arat cum se face mamaliga in stil modern, desi eu o fac si asa la ceaun foarte buna, aici chiar nu ma asteptam sa fiu foarte impresionata - dar am fost. In 15 minute am avut mamaliga gata, efortul meu a fost minim, iar mamaliga a fost neasteptat de pufoasa, umflata, buna-buna. Sofia o tot manca si deschidea gura maaare la fiecare lingura....:)

Sotul a remarcat - " si nu mai trebuie sa rod la ceaun?" :)) - dap foarte buna ustensila, chiar va recomand cu incredere!

Ingrediente

Faina de malai
1 pahar
de 250-300ml, cu el masurati si apa
Apa
3 pahare
Sare
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Masurati faina si apa - in general merge 1 unitate faina la 3 unitati apa. Le puneti in oreziera si amestecati cu un tel.

Mamaliga Tupperware - Pas 1
Pas 2

Puneti capacul galben si alabstru la oreziera, si o lasati la microunde la 800W, pentru 6 minute.

Dupa acest timp o scoateti din cuptor, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Mamaliga Tupperware - Pas 2
Pas 3

Puneti din nou capacele si lasati la microunde inca 10 minute.

Mamaliga Tupperware - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp amesteacti inca o data cu telul sa se uniformizeze.

Mamaliga Tupperware - Pas 4
Pas 5

Acum adaugati sarea, amestecati bine.

Atentie, sarea si alte condimente nu se pun in oreziera la microunde, doar apa si faina sau orez.

Mamaliga Tupperware - Pas 5
Pas 6

Si poftim mamaliga, buna si pufoasa - stiti voi cum s-o combinati, in cel mai rapid si simplu mod cu niste unt, smantana, branza, etc.

Pofta Buna!

Mamaliga Tupperware - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 6 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 21 Feb 2011, 11:45

simplu si fara teama ca se arde daca nu dai prin ea mereu

Nota mea pentru reteta:
camelia2011
camelia2011 21 Feb 2011, 14:51

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!

Ellena
Elena (Ellena) 21 Feb 2011, 15:32

Minunata aceasta oreziera, si poti face si mamaliguta in ea!

Rapid, usor si o mamaliguta pufoasa!

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 Feb 2011, 17:05

Foarte interesant mod de a face mamaliga,usor,rapid fara prea multa bataie de cap...trebuie doar sa ai acest fierbator de orez ....  si cum nu-l am , raman la ceaunul meu de acasa . Oricum, bravo Lena pentru ideile noi

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 21:17

Buna sunt Denisa si vreau sai spun si eu LA MULTI ANI fetitei dumneavoastra Ana Sofia  ce nume frumooos. sa creasca mare.

lena
Elena (lena) 21 Feb 2011, 23:05

Multumesc mult Denisa!

lenor
Elena (lenor) 22 Feb 2011, 15:19

Fierbatorul este foarte util pentru orez, mamaliga, cus cus, arpacas - simplu s rapid - la doar 103 RON - pentru comenzi: [email protected], Elena - 0723590128

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 23 Feb 2011, 09:17

Karen
Karen 23 Feb 2011, 11:19

Pentru cine nu isi permite un ,,fierbaror de orez,, garantat poate face mamaliga in bol de portelan sau sticla la microunde,iese foarte buna .

scuze de interventie,dar nu toata lumea are bani pt fierbator special, cine poate sa isi cumpere

Karen
Karen 23 Feb 2011, 11:24

am uitat sa mentionez ca nu se pune capac la un bol obisnuit ....si in rest ,,pasii,, la fel

timpul de fierbere depinde si de puterea cuptorului ..

lenor
Elena (lenor) 23 Feb 2011, 11:45

Bolul de portelan si  sticla in microunde din pacate sunt cancerigene. Stiu ca nu toata lumea are bani de fierbator, dar atunci nu mai folositi nici microunde, ci folositi tuciul pe foc. Microundele sunt aduse cu capitalismul, ceea ce presupune riscuri si vase speciale ce trebuie introduse il el. Undele electromagnetice interactionaza cu vasul si cu mancarea si nu este bine.Mai bine nu folositi microundele decat sa riscati sa va imbolnaviti de cancer - nu imediat, ci in 5 - 10 ani... riscul e prea mare, ramaneti mai bine la tuciul clasic si aragaz.

Karen
Karen 25 Feb 2011, 23:55

Lenor-Imi pare rau ca discutam aici pe site despre problema....Lena mii de scuze!

cine e putin ,,citit,, nu poate crede ca bolurile de ceramica si sticla interactioneaza cu microundele.ma abtin de a mai comenta in plus! eu nu locuiesc in Romania dar ma deranjeaza ,,bani cu orice pret,, si aici sunt ,,vestitele produse,, dar foarte ieftine.... Inca o data scuze Lena

am apreciat aicest site pentru ca sunt retete clasice,cu produse cat mai naturale ,obisnuite si deosebit de gustoase

amalia80
amalia80 23 Mar 2011, 11:40

Am testat oreziera primita drept premiu la concurs si aceasta a fost prima remarca: am scapat de ras ceaunul... Super inventie, asa este! Mamaliga iese foarte buna si rapid...

lenor
Elena (lenor) 23 Mar 2011, 12:23

Ma bucur Amalia ca ai castigat Fierbatorul de Orez si ca iti place. Sa vezi ce bun iese cus cus ul si arpacasul pentru coliva! Orezul e bine sa il lasam 5 min dupa ce l-am scos din microunde, sa mestecam si apoi, dupa gust, sa punem putin unt sau margarina si diverse condimente - soia, sofran, curry etc. 

De la 1 aprilie se va lansa noul catalog Tupperware si vom avea si Fierbator de paste in microunde, cu capac cu sita pentru scurgere. Practic acesta inlocuieste toate produsele pe care le folosim de obicei pentru a fierbe spagehtele. Acum  am acet produs la un  pret promotional, la 63 lei/bucata. Pentru comenzi, [email protected], Elena -0723590128

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 14 Feb 2012, 01:27

Eu nu fac mamaliga nicioadata. Sotul meu o face. A luat la un moment dat o faina de porumb despre care a spus ca face cocoloase si nu a mai folosit-o. Asa m-am aventurat sa fac un test cu oreziera. Uuuhuuu! Si ce super-mamaliga a iesit! Pur si simplu o delicatesa! De-acum incolo, welcome mamaliga la noi mai des la masa :). Multumesc, Lena! M-ai inspirat! Ficateii cu mamaliga au tronat la masa noastra cu adevarat!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 09 Mar 2012, 20:06

Iata inca o utilitate a formei de sushi - mamaliga umpluta cu branza :)

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 10 Mar 2012, 23:00

Liliana, vroiam sa te intreb daca la mamaliga in forme, le-ai mai uns inainte cu putin ulei, ca la sushi, sau nu a fost nevoie.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 10 Mar 2012, 23:23

Da, le-am uns putin, insa doar la inceput. Apoi nu a mai fost nevoie. :)

Nina-Andreea
Nina-Andreea 04 Apr 2012, 21:42

Am folosit pentru prima dată vasul magic de la Tuperrware. Chiar am fost surprinsa! Plăcut! Am băgat la cuptor și stăteam ca un copil prostuț cu ochii pe el prin geam. Bine, curios, nu prostuț! E excelentă mămăliga! Noi o mâncăm cu brânză telemea, unt, ouă prăjite, cașcaval. O bunătate!

Poza mea pentru reteta: