Mămăligă Tupperware

Mămăligă Tupperware

Azi din nou vă voi arăta cum progresul tehnic influențează modul de gătit - reduce timpul de preparare, totul este simplu și foarte bun. Mai nou mi-am achiziționat un Fierbător de Orez de la Tupperware, ustensilă pe care tot nu mă satur s-o folosesc - orezul și mămăliga acum sunt cele mai des folosite garnituri :)

Și am zis să vă arăt cum se face mămăliga în stil modern, deși eu o fac și așa la ceaun foarte bună, aici chiar nu mă așteptam să fiu foarte impresionată - dar am fost. În 15 minute am avut mămăliga gata, efortul meu a fost minim, iar mămăliga a fost neașteptat de pufoasă, umflată, bună-bună. Sofia o tot mânca și deschidea gura maaare la fiecare lingură....:)

Soțul a remarcat - "și nu mai trebuie să rod la ceaun?" :)) - da, foarte bună ustensilă, chiar vă recomand cu încredere!

Ingrediente

Făină de mălai
1 pahar
de 250-300ml, cu el măsurați și apa
Apă
3 pahare
   
Sare
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Măsurați făina și apa - în general merge 1 unitate făină la 3 unități apă. Le puneți în orezieră și amestecați cu un tel.

Mămăligă Tupperware - Pas 1
Pas 2

Puneți capacul galben și albastru la orezieră, și o lăsați la microunde la 800W, pentru 6 minute.

După acest timp o scoateți din cuptor, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Mămăligă Tupperware - Pas 2
Pas 3

Puneți din nou capacele și lăsați la microunde încă 10 minute.

Mămăligă Tupperware - Pas 3
Pas 4

După acest timp amestecați încă o dată cu telul să se uniformizeze.

Mămăligă Tupperware - Pas 4
Pas 5

Acum adăugați sarea, amestecați bine.

Atenție, sarea și alte condimente nu se pun în orezieră la microunde, doar apa și făina sau orez.

Mămăligă Tupperware - Pas 5
Pas 6

Și poftim mămăliga, bună și pufoasă - știți voi cum s-o combinați, în cel mai rapid și simplu mod cu niște unt, smântână, brânză, etc.

Poftă Bună!

Mămăligă Tupperware - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 6 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 21 Feb 2011, 11:45

simplu si fara teama ca se arde daca nu dai prin ea mereu

Nota mea pentru rețetă:
camelia2011
camelia2011 21 Feb 2011, 14:51

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!

Ellena
Elena (Ellena) 21 Feb 2011, 15:32

Minunata aceasta oreziera, si poti face si mamaliguta in ea!

Rapid, usor si o mamaliguta pufoasa!

Nota mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 Feb 2011, 17:05

Foarte interesant mod de a face mamaliga,usor,rapid fara prea multa bataie de cap...trebuie doar sa ai acest fierbator de orez ....  si cum nu-l am , raman la ceaunul meu de acasa . Oricum, bravo Lena pentru ideile noi

Nota mea pentru rețetă:
spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 21:17

Buna sunt Denisa si vreau sai spun si eu LA MULTI ANI fetitei dumneavoastra Ana Sofia  ce nume frumooos. sa creasca mare.

lena
Elena (lena) 21 Feb 2011, 23:05

Multumesc mult Denisa!

lenor
Elena (lenor) 22 Feb 2011, 15:19

Fierbatorul este foarte util pentru orez, mamaliga, cus cus, arpacas - simplu s rapid - la doar 103 RON - pentru comenzi: [email protected], Elena - 0723590128

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 23 Feb 2011, 09:17

Karen
Karen 23 Feb 2011, 11:19

Pentru cine nu isi permite un ,,fierbaror de orez,, garantat poate face mamaliga in bol de portelan sau sticla la microunde,iese foarte buna .

scuze de interventie,dar nu toata lumea are bani pt fierbator special, cine poate sa isi cumpere

Karen
Karen 23 Feb 2011, 11:24

am uitat sa mentionez ca nu se pune capac la un bol obisnuit ....si in rest ,,pasii,, la fel

timpul de fierbere depinde si de puterea cuptorului ..

lenor
Elena (lenor) 23 Feb 2011, 11:45

Bolul de portelan si  sticla in microunde din pacate sunt cancerigene. Stiu ca nu toata lumea are bani de fierbator, dar atunci nu mai folositi nici microunde, ci folositi tuciul pe foc. Microundele sunt aduse cu capitalismul, ceea ce presupune riscuri si vase speciale ce trebuie introduse il el. Undele electromagnetice interactionaza cu vasul si cu mancarea si nu este bine.Mai bine nu folositi microundele decat sa riscati sa va imbolnaviti de cancer - nu imediat, ci in 5 - 10 ani... riscul e prea mare, ramaneti mai bine la tuciul clasic si aragaz.

Karen
Karen 25 Feb 2011, 23:55

Lenor-Imi pare rau ca discutam aici pe site despre problema....Lena mii de scuze!

cine e putin ,,citit,, nu poate crede ca bolurile de ceramica si sticla interactioneaza cu microundele.ma abtin de a mai comenta in plus! eu nu locuiesc in Romania dar ma deranjeaza ,,bani cu orice pret,, si aici sunt ,,vestitele produse,, dar foarte ieftine.... Inca o data scuze Lena

am apreciat aicest site pentru ca sunt retete clasice,cu produse cat mai naturale ,obisnuite si deosebit de gustoase

amalia80
amalia80 23 Mar 2011, 11:40

Am testat oreziera primita drept premiu la concurs si aceasta a fost prima remarca: am scapat de ras ceaunul... Super inventie, asa este! Mamaliga iese foarte buna si rapid...

lenor
Elena (lenor) 23 Mar 2011, 12:23

Ma bucur Amalia ca ai castigat Fierbatorul de Orez si ca iti place. Sa vezi ce bun iese cus cus ul si arpacasul pentru coliva! Orezul e bine sa il lasam 5 min dupa ce l-am scos din microunde, sa mestecam si apoi, dupa gust, sa punem putin unt sau margarina si diverse condimente - soia, sofran, curry etc. 

De la 1 aprilie se va lansa noul catalog Tupperware si vom avea si Fierbator de paste in microunde, cu capac cu sita pentru scurgere. Practic acesta inlocuieste toate produsele pe care le folosim de obicei pentru a fierbe spagehtele. Acum  am acet produs la un  pret promotional, la 63 lei/bucata. Pentru comenzi, [email protected], Elena -0723590128

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 14 Feb 2012, 01:27

Eu nu fac mamaliga nicioadata. Sotul meu o face. A luat la un moment dat o faina de porumb despre care a spus ca face cocoloase si nu a mai folosit-o. Asa m-am aventurat sa fac un test cu oreziera. Uuuhuuu! Si ce super-mamaliga a iesit! Pur si simplu o delicatesa! De-acum incolo, welcome mamaliga la noi mai des la masa :). Multumesc, Lena! M-ai inspirat! Ficateii cu mamaliga au tronat la masa noastra cu adevarat!

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 09 Mar 2012, 20:06

Iata inca o utilitate a formei de sushi - mamaliga umpluta cu branza :)

Poza mea pentru rețetă:
AMV
Adriana (AMV) 10 Mar 2012, 23:00

Liliana, vroiam sa te intreb daca la mamaliga in forme, le-ai mai uns inainte cu putin ulei, ca la sushi, sau nu a fost nevoie.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 10 Mar 2012, 23:23

Da, le-am uns putin, insa doar la inceput. Apoi nu a mai fost nevoie. :)

Nina-Andreea
Nina-Andreea 04 Apr 2012, 21:42

Am folosit pentru prima dată vasul magic de la Tuperrware. Chiar am fost surprinsa! Plăcut! Am băgat la cuptor și stăteam ca un copil prostuț cu ochii pe el prin geam. Bine, curios, nu prostuț! E excelentă mămăliga! Noi o mâncăm cu brânză telemea, unt, ouă prăjite, cașcaval. O bunătate!

Poza mea pentru rețetă: