Ingrediente
●
Inele de calamari congelate
500 g
●
Sos de rosii
500 g
recomand sa puneti sos de rosii Marinara, gatit de voi sau cumparat - in cel mai rau caz folositi rosii pasate
●
Ulei de masline
50 ml
puteti adauga si 10g de unt
●
Parmezan ras
20 g
pentru servire
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa cum v-am promis, aici vedeti inelele de calamari care le folosesc eu de obicei in retete.
Le pastrez la congelator si le decongelez cu cateva ore inainte de a gati reteta.
Pas 2
Dupa decongelare le spalati bine in 2-3 ape.
Pas 3
Apoi le pun intr-o sita se sa scurga bine de apa si le verific fiecare sa nu aiba gresuri si cartilagii mai tari printre. Recomand sa nu sariti acest pas, eu nu suport sa le simt in mancare si de obicei sunt paranoica la acest capitol :)
Pas 4
Apoi inelele le puteti lasa asa intregi, sau le puteti taia jumatati, sferturi, etc.
Pas 5
Cand avem gata pregatiti calamarii ne apucam efectiv de prepararea termica.
Intr-o tigaie incalziti uleiul de masline(si untul optional), puneti la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Lasati asa 3-4 minute, dar mare grija sa nu le rumeniti si ardeti.
Pas 6
Apoi adaugati calamarii si amestecati bine.
Pas 7
Lasati sa se caleasca bine 8-10 minute la foc moderat, mai amestecati periodic.
Pas 9
Amestecati bine si lasati sa mai fiarba 5 minute, apoi inchideti focul si dati la o parte.
Pas 10
Acum fierbeti pastele dvs preferate conform cu instructiunile de pe ambalaj.
Pas 11
Pastele se scurg de apa si asa fierbinti se adauga in sosul de rosii cu calamari.
Pas 12
Amestecati bine cu o lingura sau spatula de lemn.
Pas 13
Recomand sa nu omiteti parmezanul ras la servire, este cel care da nota finala si gustul complet.
Pofta Mare!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: