Paste cu sos de roșii și calamari

Paste cu sos de roșii și calamari

Pentru noi pastele cu sos de roșii au devenit un fel de mâncare de suflet după ce am descoperit sosul italian de roșii Marinara, cel clasic sau rețeta adaptată de mine. Dacă vreți să fie un pic mai consistente, ca și pastele cu fructe de mare și nu aveți o mare diversitate sau buget pentru tot felul de moluște, eu vă propun varianta cea mai la îndemână, ieftină, sățioasă și foarte gustoasă. Și anume să folosiți calamar în rețetă, eu de obicei am 1-2 pungi inele de calamar în congelator și le folosesc mai mult în combinații cu paste. Probabil vă gândiți de ce folosesc calamar congelat - eu am încercat și calamar proaspăt dar probabil încă nu am îndemânarea necesară să-l fac așa ca să nu fie ca niște cauciucuri - voi fi recunoscătoare dacă aveți mici secrete pentru a fierbe calamarul crud.

Dar am descoperit că inelele de calamar congelate sunt deja prefierte și se gătesc foarte simplu, au textura bună și sunt întotdeauna la îndemână în congelator. Puteți să testați orice marcă vă place, în poze veți vedea cum arată cele care le folosesc eu, de obicei se găsesc la Carrefour sau Metro.

Ingrediente

Inele de calamari congelate
500 g
   
Sos de roșii
500 g
recomand să puneți sos de roșii Marinara, gătit de voi sau cumpărat - în cel mai rău caz folosiți roșii pasate
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
4 buc
   
Ulei de măsline
50 ml
puteți adăuga și 10 g de unt
Paste grâu dur
500 g
   
Parmezan ras
20 g
pentru servire

Pași de urmat

Pas 1

Așa cum v-am promis, aici vedeți inelele de calamar care le folosesc eu de obicei în rețete.

Le păstrez la congelator și le decongelez cu câteva ore înainte de a găti rețeta.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 1
Pas 2

După decongelare le spălați bine în 2-3 ape.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 2
Pas 3

Apoi le pun într-o sită să se scurgă bine de apă și le verific fiecare să nu aibă greșuri și cartilagii mai tari printre. Recomand să nu săriți acest pas, eu nu suport să le simt în mâncare și de obicei sunt paranoică la acest capitol :)

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 3
Pas 4

Apoi inelele le puteți lăsa așa întregi, sau le puteți tăia jumătăți, sferturi, etc.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 4
Pas 5

Când avem gata pregătiți calamarul ne apucăm efectiv de prepararea termică.

Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline (și untul opțional), puneți la călit ceapa și usturoiul tocate mărunt. Lăsați așa 3-4 minute, dar mare grijă să nu le rumeniți și ardeți.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați calamarul și amestecați bine.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 6
Pas 7

Lăsați să se călească bine 8-10 minute la foc moderat, mai amestecați periodic.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 7
Pas 8

Acum adăugați roșiile pasate sau sosul de roșii semipreparat - eu de obicei am rezerve de sos la congelator sau în conserve de casă, la borcan.

Am dat toate detaliile în:

Rețeta de sos pentru paste și pizza Marinara clasic

Rețeta mea de sos pentru paste

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 8
Pas 9

Amestecați bine și lăsați să mai fiarbă 5 minute, apoi închideți focul și dați la o parte.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 9
Pas 10

Acum fierbeți pastele dvs. preferate conform cu instrucțiunile de pe ambalaj.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 10
Pas 11

Pastele se scurg de apă și așa fierbinți se adaugă în sosul de roșii cu calamar.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 11
Pas 12

Amestecați bine cu o lingură sau spatulă de lemn.

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 12
Pas 13

Recomand să nu omiteți parmezanul ras la servire, este cel care dă nota finală și gustul complet.

Poftă Bună!

Paste cu sos de roșii și calamari - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

EugeniaMamaliga854
EugeniaMamaliga854 20 May 2017, 10:27

Lena incearca sai prăjești....asa inele congelate sau proaspete le treci prin făină si le prajesti 3-4min nu mai mult in ulei fierbinte cit sa fie schimbate la culoare...tot asa faci si gamberii intregi.daca le tii mai mult se fac cauciuc. stropite cu lămâie si o salata verde lingă sunt o bunătate!