Ingrediente
●
Inele de calamari congelate
500 g
●
Sos de roșii
500 g
recomand să puneți sos de roșii Marinara, gătit de voi sau cumpărat - în cel mai rău caz folosiți roșii pasate
●
Ulei de măsline
50 ml
puteți adăuga și 10 g de unt
●
Parmezan ras
20 g
pentru servire
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa cum v-am promis, aici vedeți inelele de calamar care le folosesc eu de obicei în rețete.
Le păstrez la congelator și le decongelez cu câteva ore înainte de a găti rețeta.
Pas 2
După decongelare le spălați bine în 2-3 ape.
Pas 3
Apoi le pun într-o sită să se scurgă bine de apă și le verific fiecare să nu aibă greșuri și cartilagii mai tari printre. Recomand să nu săriți acest pas, eu nu suport să le simt în mâncare și de obicei sunt paranoică la acest capitol :)
Pas 4
Apoi inelele le puteți lăsa așa întregi, sau le puteți tăia jumătăți, sferturi, etc.
Pas 5
Când avem gata pregătiți calamarul ne apucăm efectiv de prepararea termică.
Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline (și untul opțional), puneți la călit ceapa și usturoiul tocate mărunt. Lăsați așa 3-4 minute, dar mare grijă să nu le rumeniți și ardeți.
Pas 6
Apoi adăugați calamarul și amestecați bine.
Pas 7
Lăsați să se călească bine 8-10 minute la foc moderat, mai amestecați periodic.
Pas 9
Amestecați bine și lăsați să mai fiarbă 5 minute, apoi închideți focul și dați la o parte.
Pas 10
Acum fierbeți pastele dvs. preferate conform cu instrucțiunile de pe ambalaj.
Pas 11
Pastele se scurg de apă și așa fierbinți se adaugă în sosul de roșii cu calamar.
Pas 12
Amestecați bine cu o lingură sau spatulă de lemn.
Pas 13
Recomand să nu omiteți parmezanul ras la servire, este cel care dă nota finală și gustul complet.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: