Ingrediente
●
Unt/ulei
2 linguri
în varianta de post puteți unge cu gem de caise
●
Ouă
1 buc
în varianta de post nu le ungeți deasupra - sau cu o infuzie de ceai negru
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați Aluatul dospit rapid, conform rețetei.
Împărțiți aluatul în 2 părți - din una eu am făcut Chiflele cu stafide, deci l-am tăiat bucăți mici.
Cealaltă am modelat o bilă mai mare și vedeți ce facem mai departe.
Pas 2
Lăsați să se odihnească 10 minute aluatul, apoi îl întindeți cu sucitorul într-un dreptunghi (aproximativ) de 3-4 mm grosime.
Pas 3
Ungeți foaia de aluat cu untul moale, ulei sau gem.
Pas 4
Presărați zahărul și macul.
Pas 6
Acum facem Floricele:
- Ruloul se taie bucăți de 2.5-3 cm grosime.
Pas 7
Întoarceți ruloul mic cu tăietura în sus și desfaceți puțin rândurile de aluat.
Pas 8
Cu o foarfecă tăiați rândurile din rulou cam din cm în cm, alternând pe cele superioare - urmăriți pozele atent și dați click pe poză pentru a vedea mai aproape.
Pas 9
Și uitați aici finalizarea.
Pas 10
Le aranjați pe o tavă unsă cu ulei, sau așternută cu hârtie de copt - și le ungeți cu ou bătut, sau cu ceai în varianta de post.
Pas 11
Pentru a face Chifle Rulouri:
- Aluatul se taie ca în poză.
Pas 12
Fiecare rulou mic tăiat se pune cu partea mai scurtă în sus și se presează pe mijloc cu coada de la lingură/cutit.
Pas 13
Așezați rulourile în tava unsă cu ulei sau așternută cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut - de varianta de post am spus mai sus.
Pas 14
Chiflele se coc la 180 grade, cam 30-40 de minute - până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și să nu le bronzați prea tare.
Aici Floricelele coapte.
Pas 16
Sunt delicioase și calde și reci, recomand cu încredere!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)