Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
450 g
●
Oua
5 buc
2 pt aluat și 2 pt brânză și 1 pt uns
●
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
●
Zahar
8 linguri
4 în aluat și 4 în brânză
●
Esenta de vanilie
2 buc
●
Branza de vaci
250 g
aveți grijă să fie brânză de vaci mai uscată
●
Coaja de lamaie / portocala
1 lingura
și stafide, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Făina se cerne într-un bol adânc.
Pas 2
Drojdia se amestecă cu 2 linguri de lapte cald și 1 lingură de zahăr.
Pas 3
Se toarnă maiaua peste făina din bol și se lasă 15-20 minute să crească puțin.
Pas 4
Apoi se adaugă restul de lapte, 2 ouă, 3 linguri de zahăr, sarea, o esență de vanilie.
Pas 5
Cu o lingură amestecați bine compoziția.
Pas 6
Apoi adăugați uleiul, amestecați.
Eu am trecut aluatul în mașina de pâine și am pus-o la regim de frământare simplă - același lucru îl puteți face și simplu fără mașină - adăugați o mână de făină și frământați aluatul până devine moale și elastic.
Pas 7
Formați o bilă de aluat, vă ajutați cu făină dacă este nevoie.
Pas 8
Am uns un bol cu puțin ulei și am pus aluatul la dospit - acoperit cu prosop sau folie de plastic.
Ar trebui să-și mărească volumul cam de 3 ori, într-o oră.
Pas 9
În acest timp pregătiți umplutura de brânză - se amestecă brânza de vaci cu 4 linguri de zahăr, 2 gălbenușuri, vanilia, grișul și opțional coaja de lămâie.
Eu am mai adăugat și stafide, este opțional.
Pas 10
Albușurile de la cele 2 ouă se bat spumă și se încorporează în compoziția de brânză.
Observație: Eu aș pune în brânză doar 1 ou, mi s-a părut umplutura cam lichidă, chiar și cu brânză mai uscată, deci vedeți și voi
Pas 11
Între timp aluatul este gata, îl scoateți pe masă și întindeți o foaie pătrată (vă ajutați cu făină), cam de 3-4mm grosime.
Pas 12
Se taie în 16 pătrate mai mici - observați poza.
Pas 13
Puneți pe fiecare câte o linguriță de brânză.
Aveți grijă să nu exagerați cu umplutura, va fi greu să le lucrați și o să iasă la coacere afară.
Pas 14
Formați brânzoaicele - la fiecare pătrat lipiți colțurile opuse.
Aveți grijă să le lipiți bine, pentru că au tendința să se dezlipească la copt.
Pas 15
Le treceți pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.
Atent, cu o pensulă le ungeți cu ou bătut bine.
Pas 16
Se coc la cuptor preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, până se rumenesc frumos.
Pas 17
Se savurează calde, cu toată familia - absolut delicioase.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(16 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)