Pain au Raisins
Am bifat cu bine Croisssants de casă, Pain au Chocolat, acum a venit rândul rețetei minunatelor Pain au Raisins - preferatele mele! Am gustat prima dată Pain au raisins original într-o pauză la cafeneaua muzeului d'Orsay din Paris, o fi fost combinat și cu impresia după muzeu, dar mi-a rămas în suflet gustul, aroma și textura lor. Sunt de fapt niște melci cu cremă de vanilie și stafide/merișoare, dar aluatul foietat, pufos și aromat chiar le face și mai deosebite de varianta noastă clasică românească.
Le-am reprodus cu succes acasă și chiar vă recomand rețeta, nu sunt așa mofturoase în lucru cum sunt croissantele, și după părerea mea rezultatul este chiar mai "Oau!". Vă faceți din timp 2-3 porții din aluatul de Croissants, se păstrează foarte bine la congelator și oricând aveți nevoie sau poftă, organizați repede o tură din acești melci foietați cu cremă de vanilie și stafide/merișoare.
Semipreparate
●
1 buc
aproximativ 500-600g de cremă de vanilie
Ingrediente
●
Aluat de foietaj cu drojdie
1 buc
link-ul spre rețetă o găsiți în primul pas, mai jos
●
Stafide
100 g
se pot combina sau înlocui cu merișoare uscate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând trebuie să faceți aluatul pentru croissante - este un aluat de foietaj, dar cu drojdie. Găsiți aici rețeta la pașii 1-21.
Mie îmi place să-l fac cu o zi înainte, sau chiar mai mult și îl păstrez la frigider sau congelator (dacă nu îl folosesc mai mult de 2-3 zile).
Pas 3
După ce aveți aluatul gata și crema răcorită, ne apucăm de treabă.
Întindeți o foaie de aluat subțire de 24x40cm, puteți să vedeți cum o fac eu în aceeași rețetă de Croissants sau Pain au Chocolat.
Ungeți uniform foaia cu cremă de vanilie, dar aveți grijă să lăsați bordurile cam de 1 cm fără cremă.
Pas 4
Peste cremă distribuiți uniform stafidele spălate și uscate.
Pas 6
Apoi tăiați din acest rulou bucățele de aproximativ 1.5-2 cm lățime.
Pas 7
Mutați atent rulourile pe tava de cuptor așternută cu hârtie de copt, observați că trebuie să lăsați puțină distanță între ele.
Apăsați ușor cu degetele fiecare rulou, adică le turtiți uniform, dar fără să le faceți prea subțiri.
Pas 8
Lăsați să crească timp de 2 ore, apoi le ungeți cu albuș de ou crud deasupra.
Pas 9
Coaceți melcii în cuptorul bine încins la 200 de grade timp de 15 minute, iar apoi încă 5-10 minute la 180 de grade. Vă orientați și după puterea cuptorului dvs.
Pas 10
Lăsați-le puțin să se răcorească, apoi serviți și aveți grijă că sunt periculos de bune, este greu să te oprești din mâncatul lor...
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: