Pain au Raisins

Pain au Raisins

Am bifat cu bine Croisssants de casa, Pain au Chocolat, acum a venit randul retetei minunatelor Pain au Raisins - preferatele mele! Am gustat prima data Pain au raisins original intr-o pauza la cafeneaua muzeului d'Orsay din Paris, o fi fost combinat si cu impresia dupa muzeu, dar mi-a ramas in suflet gustul, aroma si textura lor. Sunt de fapt niste melci cu crema de vanilie si stafide/merisoare, dar aluatul foietat, pufos si aromat chiar le face si mai deosebite de varianta noastra clasica romaneasca.

Le-am reprodus cu succes acasa si chiar va recomand reteta, nu sunt asa mofturoase in lucru cum sunt croissantele, si dupa parerea mea rezultatul este chiar mai "Oau!". Va faceti din timp 2-3 portii din aluatul de Croissants, se pastreaza foarte bine la congelator si oricand aveti nevoie sau pofta, organizati repede o tura din acesti melci foietati cu crema de vanilie si stafide/merisoare.

Semipreparate

1 buc
aproximativ 500-600g de crema de vanilie

Ingrediente

Aluat de foietaj cu drojdie
1 buc
link-ul spre reteta o gasiti in primul pas, mai jos
Stafide
100 g
se pot combina sau inlocui cu merisoare uscate
Albus de ou
1 buc

Pasi de urmat

1
In primul rand trebuie sa faceti aluatul pentru croissante - este un aluat de foietaj, dar cu drojdie. Gasiti aici reteta la pasii 1-21.

Mie imi place sa-l fac cu o zi inainte, sau chiar mai mult si il pastrez la frigider sau congelator(daca nu il folosesc mai mult de 2-3 zile).

2

Folosesc de obicei reteta de crema rapida de vanilie la microunde, dar o puteti gati si clasic la aragaz, gasiti si aceasta varianta la sectiunea de Creme de pe site.

Pregatiti crema si lasati sa se racoreasca timp de 2-3 ore.

3

Dupa ce aveti aluatul gata si crema racorita, ne apucam de treaba.

Intindeti o foaie de aluat subtire de 24x40cm, puteti sa vedeti cum o fac eu in aceeasi reteta de Croissants sau Pain au Chocolat.

Ungeti uniform foaia cu crema de vanilie, dar aveti grija sa lasati bordurile cam de 1cm fara crema.

4

Peste crema distribuiti uniform stafidele spalate si uscate.

5

Rulati foia de aluat.

6

Apoi taiati din acest rulou bucatele de aproximativ 1.5-2cm latime.

7

Mutati atent rulourile pe tava de cuptor asternuta cu hartie de copt, observati ca trebuie sa lasati putina distanta intre ele.

Apasati usor cu degetele fiecare rulou, adica la turtiti uniform, dar fara sa le faceti prea subtiri.

8

Lasati sa creasca timp de 2 ore, apoi le ungeti cu albus de ou crud deasupra.

9

Coaceti melcii in cuptorul bine incalzit la 200 de grade timp de 15 minute, iar apoi inca 5-10 minute la 180 de grade. Va orientati si dupa puterea cuptorului dvs.

10

Lasati-le putin sa se racoreasca, apoi serviti si aveti grija ca sunt periculos de bune, este greu sa te opresti din mancatul lor...

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 bucati
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !