Ingrediente
●
Drojdie proaspata
20 g
sau 7g drojdie uscata
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Praf de copt
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol se amesteca laptele cald, ouale, untul topit si drojdia - bateti bine cu un tel sa se dizolve drojdia.
Pas 2
Adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul.
Pas 3
Va fi un aluat moale si usor lipicios, dar se lucreaza bine pe masa presarata cu putina faina.
Pas 4
Formati o bila din aluat si puneti intr-o punga la frigider pentru 2 ore.
Pas 5
Dupa acest timp scoateti aluatul din frigider, il impartiti in 5 bucati.
Pas 6
Formati din aceste bucati 5 bile si lasati 10 minute sa se odihneasca.
Pas 7
Inainte sa intindeti bilele pentru a forma cornuri, presarati masa de lucru cu mai mult zahar - de obicei se pune faina pentru a intinde aluatul, aici puneti zahar.
Pas 8
Si usor cu facaletul intindeti pe acest zahar prima foaie de aluat, sa fie cam de 3-4mm grosime.
Pas 9
Taiati aluatul in 12 felii egale.
Pas 10
Si apoi rulati cornulete din fiecare felie.
Pas 11
Aranjati cornuletele pe o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.
In asa fel faceti si celelalte bile de aluat - nu uitati inainte de a intinde fiecare foaie sa presarati zahar pe masa de lucru - asta face cornuletele delicioase si glazurate.
Pas 12
Dupa ce umpleti tava, o puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 30 de minute - sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.
Pas 13
Lasati sa se racoreasca putin, apoi le scoateti pe o farfurie sau platou.
Si aici aveti sectiunea promisa si sigur convingatoare :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(50-60 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)