Cornuri zaharisite

Cornuri zaharisite

Vedeta zilei de azi pe masa de seara la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut reteta deci sunt oarecum "obligata" sa o pun repede pe site :) Sunt niste cornuri f. deosebite - aromate(de la unt), pufoase inauntru si crocante deasupra. Sigur o sa va placa si modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar sa aveti rabdare sa-l tineti 2 ore la frigider.

Aveti si o sectiunea la ultimul pas din reteta, sigur o sa va convinga sa le faceti, de fapt ca si pe mine - ieri am vazut reteta, azi am si executat-o:)

Ingrediente

Lapte de vaca
130 ml
Drojdie proaspata
20 g
sau 7g drojdie uscata
Oua
2 buc
Unt
250 g
unt topit
Faina alba calitate superioara
500 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Zahar
1 pahare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se amesteca laptele cald, ouale, untul topit si drojdia - bateti bine cu un tel sa se dizolve drojdia.

2

Adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul.

3

Va fi un aluat moale si usor lipicios, dar se lucreaza bine pe masa presarata cu putina faina.

4

Formati o bila din aluat si  puneti intr-o punga la frigider pentru 2 ore.

5

Dupa acest timp scoateti aluatul din frigider, il impartiti in 5 bucati.

6

Formati din aceste bucati 5 bile si lasati 10 minute sa se odihneasca.

7

Inainte sa intindeti bilele pentru a forma cornuri, presarati masa de lucru cu mai mult zahar - de obicei se pune faina pentru a intinde aluatul, aici puneti zahar.

8

Si usor cu facaletul intindeti pe acest zahar prima foaie de aluat, sa fie cam de 3-4mm grosime.

9

Taiati aluatul in 12 felii egale.

10

Si apoi rulati cornulete din fiecare felie.

11

Aranjati cornuletele pe o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

In asa fel faceti si celelalte bile de aluat - nu uitati inainte de a intinde fiecare foaie sa presarati zahar pe masa de lucru - asta face cornuletele delicioase si glazurate.

12

Dupa ce umpleti tava, o puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 30 de minute - sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.

13

Lasati sa se racoreasca putin, apoi le scoateti pe o farfurie sau platou.

Si aici aveti sectiunea promisa si sigur convingatoare :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (50-60 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Mein Schatz K
Mein Schatz K 06 feb 2012, 15:34

Reteta pe care vo trimit nu are poza ,ca nu am mai apucat,deci se numeste Süße Quark mit obstadica branza dulce cu fructe!!!

avem nevoie de :

500g Quark

150ml frisca lichida

6 linguri de zahar

zeama de la o jumate de lamaie

fructe zemoase(ananas,portocalesau coctail de fructe)

se amesteca branza de vaci cu frisca si cu cele 6 linguri de zahar,adaugam zeama de lamaie,fructele si dam la frigider pentru o ora,nu e complicat dar e foarte delicos!!!Pofta buna!!!

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 07 feb 2012, 11:54

Are ceva daca fac reteta pe jumatate?....pt ca 60 de cornulete e cam mult pt noi 2 ....iar untul topit...pot sa-l topesc pe foc si apoi sa-l las sa se raceasca?...merci mult pt raspuns si de abia astept sa fac reteta!

Mein Schatz K
Mein Schatz K 07 feb 2012, 12:09

Nu vad de ce nu ai putea face jumatate de reteta,si am o idee ,daca amestecam zaharul cu putina nuca macinata,cred ca ar fi interesant nu?Voi ce ziceti???

Untul se poate topi pe foc,dar in aluat trebuie pus caldut nu fierbinte!!!

astazi voi incerca reteta ,si maine voi pune o poza!!!

cu drag,

alinutza85
alinutza85 07 feb 2012, 16:11

super cornuletele......eu am facut si cateva cu dulceata...yam yam

Nota mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 07 feb 2012, 16:24

...Am facut jumatete din cantitati, dar, din pacate nu mi-a iesit. Cred ca pt cuptoarele cu ventilator trebuie dat mai putin de 200 C pt ca cornuletele mele s-au bronzat bine din primele 10 minute, le-am scos dupa 25 de minute si sint arse si necoapte in interior :O(....mai incerc si alta data, dar pt azi e fiasco total...plus ca-mi miroase casa numai a drojdie....

Mein Schatz K
Mein Schatz K 07 feb 2012, 16:44

Am facut cornuletele ,super bune,dar nu stiu cum sa trimit poza!!!!

cu drag,

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 07 feb 2012, 17:34

@ Mein Schatz K...merci mult pt raspuns si ma bucur ca tie ti-au iesit bine :O)

iubi
iubi 11 feb 2012, 14:54

in aluat nu se pune zahar

Nota mea pentru reteta:
Mein Schatz K
Mein Schatz K 11 feb 2012, 18:17

eu am amestecat zahar brun cu nuca macinata,si au iesit tare bune!!!!

Multumim Lena pentru asa retete delicioase,sper ca nu te superi ca le mai inbunatatim putin!!!!

Cu drag di Germania!!!

lena
Elena (lena) 11 feb 2012, 19:48

Chiar ma bucur si imi place ca le faceti si le incercati! Sa aveti pofta buna!

Geea
Geea 08 mar 2012, 00:05

am facut cornuletele, sunt foarte,foarte delicioase.sotul meu le-a mancat firbinti si nu se puta opri.ca un mic comentariu: am pus si nuca si le -am glazurat pe ambele parti pt. mai multa savoare.multumesc pt. reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 01 iul 2012, 00:49

Super bune! Delicioase chiar! O prietenă mi-a spus că i se pare că seamănă la gust cu spiralele/împletiturile mari și pufoase din copilăria noastră, doar că aceste cornulețe sunt crocante.

Poza mea pentru reteta:
anad
anad 17 sep 2012, 14:28

Cel mai dificil la aceste cornulete a fost sa gasesc un dulap mai inalt , sa nu ajunga cei prea pofticiosi, care nu se mai opreau din mancat. Sa stiti ca se mananca mult mai repede decat se fac, desi retetra este foarte simpla.Cat de curand vreau sa incerc si cornurile cu gem.

Nota mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 04 dec 2012, 19:26

cornuletele astea sunt deliciu adevarat,se fac usor si se maninca repee...am facut seara o portie si a doua zi mai aveam doar citeva:)))

Poza mea pentru reteta:
LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 03 ian 2013, 15:17

Lena, daca nu am timp, pot sa pun aluatul in congelator pe 30'? multumesc. 

lena
Elena (lena) LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 03 ian 2013, 15:18

Cred ca poti.

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 03 ian 2013, 15:22

multumesc pentru raspuns rapid. Tocmai am framintat aluatul. Sper sa iasa! 

timotei
timotei 09 ian 2013, 07:37

Cind am citit reteta si am vazut cit unt trebuie ma gindeam ca e prea mult,aceasi idee aveam cind framintam aluatul mi se parea prea uleos dar am zis sa nu ma descurajez .Cit a stat la frigider nu a mai fost uleios.Eu am incercat si la intins foia am pus un pic de zahar dar dupa ce leam rulat leam dat prin zahar.Ce sa spuns nemaipomenite,cineva scria in comentarii sa faca o jumate de portie ca i se par prea multe o portie dar eu mam gindit de ce nu am facut doua portii ca miau ramas numai sase cornulete pt a doua zi ,si desigur copii mi leau cerut la scoala.A da am vrut sa spun ca eu am facut patru bile ca am vazut ca ii prea putin aluat pt cinci bile si miau iesit bune. deacum incolo tot le voi face

Alo
Alo 26 mar 2013, 10:40

Se poate untul de-l inlocuit cu margarina

lena
Elena (lena) 26 mar 2013, 10:41

Dap.

mirabela2014
mirabela2014 05 nov 2013, 18:39

Lena dak esti draguta sa publici o reteta de cornuri care le poti congela si coace cand vrei in fiekre dimineata dak e posibil..Multumesc anticipat

Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 nov 2013, 15:54

Am repetat rețeta! De data asta le-am făcut puțin mai mari (nu am prea avut eu răbdare ). Foarte, foarte bune!!! Pufoase, aromate, un deliciu!!

Poza mea pentru reteta:
natinati
natinati 21 iul 2014, 16:12

Pacat ca sunt la dieta, as repeta aceasta reteta cu drag. Draga Lena, mi s-a umplut caietul cu retete delicioase de la tine de pe site, nici aceasta reteta nu face exceptie! Iar faptul ca sunt la dieta ai si tu o mica vina ca ma tentezi mereu cu retete neam-neam.

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 19 nov 2014, 18:22
 

 Superbe cornuletele, pacat ca am facut numai din jumate de portie, dar nu-i nimic, repet procedura cat mai degraba. Foarte aromate, crocante la suprafata si pufoase in mijloc si aspectul glazurat, deci o nebunie.

 Eu am facut o parte asa goale iar in alta am pus cite 3-4 stafide in fiecare.... si unele si altele ffffff bune.

 Apropo de temperatura, la mine am pus 200 de grade si vazand ca au inceput sa se rumeneasca destul de repede am coborat temperatura la 180, iar pentru a doua tava am lasat la 180 e la inceput si s-au facut mai bine.  

 Merci Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
dir
dir 20 mai 2015, 19:19

Buna Lena! As putea sa las aluatul la frigider peste noapte? Am facut asa de cateva ori cu aluaturi dospite, dar asta vad ca nu se lasa la dospit..

lena
Elena (lena) 21 mai 2015, 19:17

Da, cred ca se poate.

dir
dir 23 mai 2015, 13:31

Extraordinara reteta! Am avut ceva rezerve cand am citit de aluatul usor lipicios, dar am lucrat foarte usor cu el. Dupa o noapte intreaga la frigider s-a cam intarit (pietros de-a dreptul), dar cedeaza imediat. In zahar am amestecat si eu putina nuca macinata pentru variatie. Foarte bune... Multu!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Auras70
Auras70 09 oct 2015, 00:36

Lena ,la compozitia asta ar merge umplute cu marmelada?

lena
Elena (lena) 09 oct 2015, 12:14

Da, cu una mai densa merge f.bine.

Auras70
Auras70 10 oct 2015, 21:00

Executat ,mancat. Parca nici nu au fost , super, cu marmelada si cu nuca in interior,la exterior jumate cu zahar alb jumate cu brun.Perfecte.

eduardu
Eduardu (eduardu) 19 ian 2016, 22:02

cu untura in loc de unt! au iesit extraordinare iar glazura de zahar le-a dat un plus de savoare si aspect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pashutza25
Pashutza25 06 mai 2016, 13:52

Draga Lena am framintat acum acest aluat pentru cornulete si sa primit ca smintina aluatul cu 500gfaina si desigur am mai adaugat dar aluatul parca e prea uleios asa trebuie sau am stricat aluatul???

Pashutza25
Pashutza25 06 mai 2016, 17:54

Degeaba m-am speriat au esit niste cornulete super moi si pufoase si cu o coaja crocanta de zahar,la sigur le mai fac

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12 mai 2016, 09:16

Ma bucur ca au iesit bine pana la urma, imi cer scuze ca nu am rapsuns repede - am fost plecati in vacanta si a fost mai greu pe drumuri sa raspund.

timotei
timotei 08 oct 2017, 05:28

Am facut de mai multe ori dar poza nu am pus. Nota 10 pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 16 ian 2018, 14:31

Extraordinar de bune! Am adăugat și scorțișoară la unele. Seamănă la gust cu cozonacul secuiesc. Mulțumesc de rețetă!

Am încercat deja multe din rețetele tale, nu mai știu cum te-am descoperit dar ai cele mai deosebite rețete. Am descărcat și aplicația pentru a te avea mereu la îndemână. Mâine am în plan turtele cu telemea.😋

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) EmiliAna Vatra (AngyT) 17 ian 2018, 09:40

Cu mare drag, sa aveti spor si pofta buna! 😉

MihalacheMariana490
Mihalache Mariana (MihalacheMariana490) 07 oct 2018, 13:24

Lena, ce rost mai are praful de copt daca punem drojdie,spune-mi sa nu mor proasta,altfel cornuletele sunt f. bune

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mihalache Mariana (MihalacheMariana490) 07 oct 2018, 14:47

Mariana nu pot sa-ti spun 100% exact, dar presupun ca praful de copt este pt fragezime si drojdia ca sa fie pufoase 😉

tiki
tiki 08 oct 2018, 22:52

Buna seara. Numai azi am vazut reteta si am si  facut 1/2 de portie. Am umplut cateva si cu rahat. Eu am pus putin unt si putina untura. Sunt f.fragede. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
CarmenSuciu945
Carmen Suciu (CarmenSuciu945) 02 feb 2019, 21:07

Am lasat aluatulin frigider pana a doua zi, am avut ceva emotii, dar au iesit foarte bune. Le-am umplut cu rahat si am amestecat zaharul cu scortisoara , pentru un plus de aroma. Au fost apreciate si de colegele de serviciu si de familie. Merg foarte bine cu o cana de lapte. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dia.Si.
Dia.Si. 31 iul 2019, 15:19

Sunt a doua zi la fel de bune? Vreau sa le fac cu rahat si zahar + nuca pe deasupra. Multumesc!

lena
Elena (lena) Dia.Si. 31 iul 2019, 15:24

Da, sunt foarte bune.

Dia.Si.
Dia.Si. 31 iul 2019, 19:14

Excelenta reteta! Trebuie sa precizez ca nu imi imaginez cornuletele acestea fara nuca amestecata cu zahar pe deasupra si rahat. Aduce foarte mult cu gustul de Kürtòs. Fiind cu rahat, am pus doar o lingura de zahar(+una de nuca) pentru fiecare bila. Pentru cei care au cuptor electric, temperatura este de 180 de grade timp de 25 de minute. Rar se pot aduce modificari retetelor Lenei, fiindca sunt perfecte, insa nuca se potriveste aici de minune, la fel si rahatul, nefiind un aluat dulce. Multumesc Lenei si utilizatorilor care au pus si nuca ;)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki Dia.Si. 02 aug 2019, 11:19

Cred ca sunt bune si cu nuca, dar nu inteleg  cum ati pus si rahat pe deasupra, zahar, nuca mai da, dar rahatul ??? nici nu-l vad. In interior stiu si eu. Ma rog... scuze de intrebare..

Dia.Si.
Dia.Si. Dia.Si. 02 aug 2019, 12:05

Nu am scris zahar si rahat pe deasupra, ci zahar pe deasupra si rahat (se subintelege ca e inauntru, e si logic de altfel). Nu e prima data cand intelegeti gresit. Va rog sa cititi cu atentie pe viitor, sa nu faceti un comentariu inutil.

tiki
tiki Dia.Si. 02 aug 2019, 18:33

Imi cer scuze si fiti sigura ca nu voi mai comenta nimic ca am inteles f. bine si pana sa scriu, citesc de mai multe ori, dar asa sunt....batranii. Numai bine.

Dia.Si.
Dia.Si. 01 aug 2019, 23:25

A doua zi sunt bune, dar nu ca in prima zi. Data viitoare le fac in ziua petrecerii sau jumatate din cantitate - cat sa le consumam in aceeasi zi. ;)

Nota mea pentru reteta:
CorinaStavila455
Corina Stavila (CorinaStavila455) 21 mar 2020, 11:30

Bună, dar în loc de unt se poate de înlocuit cu untură și în loc de lapte , apă? O zi bună!

lena
Elena (lena) Corina Stavila (CorinaStavila455) 22 mar 2020, 08:10

Da, ar merge.