Ștrudele cu mere

Ștrudele cu mere

Este o rețetă foarte simplă cu rezultat foarte bun. Am folosit aluat franțuzesc din comerț - nu mi-a luat mai mult de o oră să le fac. Soluție bună pentru un desert rapid, delicios și aromat.

Ingrediente

Mere ionatan
1 kg
   
Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
adică un pachet
Zahăr
1 pahar
   
Ouă
1 buc
   
Zahăr pudră
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

 Aluatul franțuzesc se lasă la decongelat - în acest timp se prepară umplutura de mere.

Merele se spală, se curăță de cotor și se dau prin răzătoare mică. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apă și paharul cu zahăr. Se amestecă periodic până scade tot lichidul din ele.

Se lasă să se răcească.

Ștrudele cu mere - Pas 1
Pas 2

Foia de aluat se taie în 3 părți lungi.

Ștrudele cu mere - Pas 2
Pas 3

Fiecare parte de aluat se întinde ușor cu făcălețul, să fie subțire. Pe 2/3 din toată suprafața se întinde un strat uniform și subțire de mere.

Ștrudele cu mere - Pas 3
Pas 4

Se rulează.

Ștrudele cu mere - Pas 4
Pas 5

Apoi se taie în bucățele uniforme de 3-4 cm.

Ștrudele cu mere - Pas 5
Pas 6

Într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei, se aranjează ștrudelele și se ung cu ou bătut -  ca să se rumenească frumos.

Ștrudele cu mere - Pas 6
Pas 7

După ce se coc, se presară zahăr pudră - cu o sită mică sau așa simplu. Sunt bune și calde și reci.

Poftă Bună!

Ștrudele cu mere - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (12 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

naciualina
alina naciu (naciualina) 01 May 2009, 14:04

delicios

Galia
Galia 08 May 2009, 13:19

nu e secret ca desertul din mere este superb, aceste strudele fac parte din acees categorie de retete superbe cu mere, felicitari!!!

alinutza85
alinutza85 07 Jun 2009, 11:14

Super tare aceasta reteta.Felicitari inca o data !!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
alexandra
alexandra truta (alexandra) 23 Sep 2009, 17:04

ffffff bune !s-au mancat imediat!

Nota mea pentru rețetă:
alexandra
alexandra truta (alexandra) 23 Sep 2009, 17:16

foarte bune! s-au mancat imediat!

ramis
Simion (ramis) 29 Oct 2009, 16:38

sunt minunate si usor de pregatit, au fost asa delicioase, nota 10. cred ca pot inlocui merele cu branza amestecata cu ou sau ciuperci calite cu putina ceapa, nu?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Simion (ramis) 29 Oct 2009, 17:10

Da, sigur. Se mai poate pune si branza, ciuperci, cartofi, varza, dovleac, etc.

ramis
Simion (ramis) 29 Oct 2009, 18:21

in weekend o sa pregatesc unele branza dulce si stafide si altele cu ciuperci. multumesc mult!

ramis
Simion (ramis) 07 Nov 2009, 11:47

Lena, am reusit ieri sa fac strudele cu branza sarata si strudele cu dovleac. La cele cu dovleac am calit dovleacul ca la tarta, au iesit o nebunie, iar la cele cu branza am pus si oua in umplutura. Am obtinut strudele sarate pt. bere si strudele cu mere pt. amatorii de dulce. Merci pt. idei si retete! O zi minunata!

consultantroman
consultantroman 26 Mar 2010, 18:59

Buna si aceasta reteta Lena. Doar un comentariu : fiind o reteta de post NU UNGEM CU OUA PE DEASUPRA ...dar putem unge CU MIERE care se caramelizeaza foarte frumos ....sau cu sirop de apa cu zahar. Sa-mi spui daca incerci si daca-ti place . Doina

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 26 Mar 2010, 19:04

Dap, de acord bineinteles, uite cu miere nu am uns niciodata, chiar voi incerca. Mai stiu ca se unge cu un pic de ceai negru, dar nu am testat exact cum ar fi.

MariaP
MariaP 03 Sep 2010, 13:42

Bun si aluatul din comert, mai ales cand esti in criza de timp, dar mie, cand vine vorba de strudele, imi place sa fac aluatul in casa, iar umplutura o fac putin altfel: 1/2 din mere le tai cubulete, iar 1/2 le dau pe razatoare, le amestec pe toate cu gris, zahar, scortisoara, zeama si coaja de lamaie si nu le mai pun la foc, ci folosesc amestecul ca atare.

bocsa
gabriela (bocsa) 05 Sep 2010, 18:13

Eu merele le "calesc " la microunde.Asa nu se lipesc, dupa ce le pun zaharul si nu este nevoie sa le mesteci mereu.

dodolin
dodolin 28 Nov 2010, 01:02

mmm arata delicios chiarn maine o sa incerc reteta e super simpla.multumim

Nota mea pentru rețetă:
maria2011
maria2011 17 Feb 2011, 11:56

delicioase...:*dar vroiam sa te intreb daca aluatul de strudel se poate face si in casa,daca stii cunva reteta te rog sa mi.o dai si mie.ast raspuns

Nota mea pentru rețetă:
delis
delis 15 Mar 2011, 22:17

le-am incercat sambata si am surprins intreaga familie...ms de idee

Nota mea pentru rețetă:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 06 Apr 2011, 00:23

Le-am facut deja de cateva ori. Tati le topeste cum le vede la fel si prietenii. Sunt foarte delicioase si rapide. Mersiiii mult de reteta, ador tot ce e cu mere

Nota mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 16 May 2012, 09:35

Cel mai simplu, delicios si rapid desert posibil,bineinteles alaturi de ananasul in foietaj.Multumesc Lena...esti sursa mea permanenta de inspiratie,pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
radalucianstelian
Rada Lucian Stelian (radalucianstelian) 19 Sep 2012, 01:00

Doamna daca permite-ti o intrebare.Va rog frumos sa mi zice-ti strudelele nu se pot face si din aluat simplu?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Rada Lucian Stelian (radalucianstelian) 19 Sep 2012, 07:56

Sigur ca se pot face, doar sa stii sa lucrezi cu acel aluat, aici este mai simplu - foietajul gata, doar de lipit marginile si de taiat. Lucrez zilele astea la reteta de strudel din aluat intins, urmareste site-ul, poate o sa va placa.

radalucianstelian
Rada Lucian Stelian (radalucianstelian) 19 Sep 2012, 11:12

Multumesc de raspuns abia astept sa vad reteta de strudel din aluat intins

aldorna
aldorna 17 Mar 2013, 16:01

... as veni si eu cu o idee.... nustiu exact cum se face aluatul... dar sora tatalui meu facea strudele cu branza de oi.... intr'un castron punea un strat de carne, unul de cartofi si deasupra punea strudelele... sunt extraordinar de gustosi cu smantana si fara... daca afli receta te'as ruga sa ne zici si noua... no.. ideea e idee..

Nota mea pentru rețetă:
Freedom
Freedom 08 Nov 2013, 16:29

Buna,Lena! Multumesc muuult pt ajutor,inainte de a te cunoaste uram gatitul...Spune-mi,pls de la ce firma recomanzi foietajul frantuzesc?

lena
Elena (lena) Freedom 08 Nov 2013, 21:41

Multumesc Freedom, ma bucur mult!

Eu ma impac foarte bine cu aluatul Linco, am observat ca se comporta cel mai bine la copt.

smu2009
smu2009 26 Feb 2014, 20:17

Excelente!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
raul7
raul7 26 May 2014, 22:17

Salut, hai ca ma bag si eu la un strudel si revin cu rezultatul . Ciao !

raul7
raul7 26 May 2014, 23:27

Gataaaa, bun ... sper sa gustam si cand s-o raci , dar ...  Bfta gospodari si gospodine !

geo.mih
geo.mih 27 Nov 2014, 19:12

Au iesit foarte bune.o reteta reusita.multumim

Poza mea pentru rețetă:
CorinaJugravu890
Corina Jugravu (CorinaJugravu890) 22 Sep 2019, 16:35

Excelente !

Poza mea pentru rețetă: