Salata de conopida cu rosii

Salata de conopida cu rosii

O salata foarte buna, sotul mi-o zis sa mai fac neaparat - i-a placut foarte mult. Pe langa faptul ca este simplu de preparat, este si foarte sanatoasa. In varianta mai dietetica puteti inlocui smantana cu iaurt, deci dupa preferinte.

Ingrediente

Conopida
1 buc
alegeti o conopida mica
Rosii
2 buc
Patrunjel verde
2 lingurite
puteti adauga si putina ceapa verde daca aveti
Usturoi (catei)
1 buc
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Smantana
3 linguri
sau iaurt

Pasi de urmat

Pas 1

Conopida se spala bine si se da prin razatoarea mare.

Salata de conopida cu rosii - Pas 1
Pas 2

Rosiile se curata de seminte si se scurg bine de suc.

Salata de conopida cu rosii - Pas 2
Pas 3

Tocati cubulete rosiile si patrunjelul marunt, adaugati in bolul cu conopida.

Salata de conopida cu rosii - Pas 3
Pas 4

Adaugati usturoiul pisat - aveti grija sa nu puneti mai mult de 1 catel de usutroi, va acoperi gustul la celelalte ingrediente.

Dregeti salata cu smantana, potriviti de sare si piper, amestecati.

Salata de conopida cu rosii - Pas 4
Pas 5

O serviti imediat, ca garnitura, salata sau chiar mancare.

Pofta Buna!

Salata de conopida cu rosii - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 10 Oct 2014, 12:46

Nu pot sa fac conopida cu mixerul?

lena
Elena (lena) tiki 10 Oct 2014, 18:40

Ba da, cu razatoarea ies bucatile de conopida mai neuniforme, nu un terci ca din robot. In salata e mai interesant sa fie si bucatele mai mari si unele mai mici.

Anca.C
Anca.C 10 Oct 2014, 19:39

Tocmai ce am savurat aceasta salata la prânz , e delicioasa.

Nota mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 10 Oct 2014, 22:34

dar daca o rupem bucatele???, nu prea imi place cum arata dat prin razatoare?

laura99
laura99 11 Oct 2014, 20:27

conopida se rade cruda pe razatoare nu fiarta in prealabil

lena
Elena (lena) 11 Oct 2014, 20:28

Da, cruda.

tiki
tiki 12 Oct 2014, 15:59

Credeam ca pe razatoare se desprind buchetelele, dar nici vorba. Am luat o conopida mai mare si vreau sa fac si cous-cous cu masline. Am mancat aproape jumatate asa goala. F. buna. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
violeta.nuky
violeta.nuky 14 Oct 2014, 18:03

Am executat-o,dar am adaugat si un mango.O minunatie.Merci pentru reteta.Violeta

Mishu
Mishu 16 Oct 2014, 05:36

Lena ce fel de smantana? Acra sau pentru frisca?

tiki
tiki 16 Oct 2014, 15:24

Scrie smantana sau iaurt. Cum poate sa fie ptr.frisca??? Normala, fermentata.

laura99
laura99 16 Oct 2014, 17:27

Cu siguranta Lena a folosit  smantana obisnuita pentru gatit care se gaseste in orice market si supermarket, eu o voi folosi pe cea cu 12% grasime ca sa fie mai dietetica.

Mishu
Mishu 17 Oct 2014, 04:50

Aici găsesc o smântână acrisoara mai mult ca un iaurt foarte gras si o alta smântână care este dulce si din care se face frișcă. Cea acrisoara este mai tare nu curge din lingura, iar cea dulce este lichida.

Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 18 Oct 2014, 07:01

Lena, salata este o minune, eu nu am mai dat conopida prin rozatoare dar am rupto marunt. A iesit un deliciu, cu siguranta o mai fac. Multumesc pentru retetele tale minunate !

Nota mea pentru reteta:
RuxandraIrina
RuxandraIrina 20 Oct 2014, 12:51

Si eu am factu-o ieri ca fel principal pentru ca nu am avut timp sa gatesc si-mi trebuia ceva rapid. A iesit foarte buna. Si copiii au mancat tot din farfurie. Am folosit o smantana mai grasa, de tara- care sta in lingura. Ma gandesc ca una lichida ca cea pt.frisca n-ar fi asa de buna. In plus, aceasta mai tare e si putin acrisoara, ceea ce-i bine pentru ca oricum nu se pune nici lamaie, nici otet in salata asta. 

timotei
timotei 14 May 2015, 01:41

RuxandraIrina da Lena nu a zis ca trebuie smintina pt frisca. Lena scrie smintina dulce la cea pt frisca, sa inteleg ca ai lasat comentariul sa o contrazici pe Lena. 

Cats
Cats 09 Sep 2017, 17:30

oare merge si in varianta de post, fara smantana?

lena
Elena (lena) Cats 09 Sep 2017, 17:38

Sigur, este bine si asa.

Cats
Cats Elena (lena) 09 Sep 2017, 17:39

perfect, multumesc mult! am trecut-o pe lista ”de facut”!