Ingrediente
●
Castraveti murati/in otet
6 buc
●
Ciuperci albe proaspete
250 g
●
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui il fierbeti bine, dupa ce se raceste il rupeti bucatele mici, zdrente.
Pas 2
Ouale le fierbeti, curatati si separati albusurile de galbenusuri.
Pas 3
Cartofii se fierb bine, se curata si se racoresc bine - aici vedeti ca am pus 3 cartofi, ei a fost cam mult, recomand sa puneti doar 2.
Pas 4
Ciupercile le spalati, taiati marunt si le puneti la calit in putin ulei.. Dupa ce scade bine apa si se rumenesc le puneti un pic de sare, piper si luati de pe foc.
Pas 5
Maioneza se amesteca cu smantana si cu acest sos se vor unge straturile salatei.
Si acum asamblam salata:
Pe o farfurie plata mai mare se pune primul strat de cartofi dati prin razatoare. Ungeti bine cu sos, sarati si piperati putin.
Pas 6
Castravetii se taie pai si se pun peste stratul de cartofi.
Pas 7
Apoi urmeaza stratul de carne, il distribuiti uniform si apoi ungeti cu sos si iarasi sarati si piperati putin.
Pas 8
Urmatorul este cel de ciuperci calite, le ungeti si pe ele cu sos.
Pas 9
Apoi dati galbenusurile prin razatoare si le distribuiti uniform peste salata, ungeti si pe ele cu sos.
Pas 10
Cascavalul se da prin razatoare si se ditribuie uniform pe toata suprafata salatei.
Pas 11
Si ultimul strat este cel de albusuri, care si da aspectul salatei de "Urs polar" alb si pufos :)
Infrumusetati usor salata cu putina ceapa sau verdeata si gata, este gata de servire.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 farfurie plata mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)