Ingrediente
●
Castraveti murati/in otet
6 buc
●
Ciuperci albe proaspete
250 g
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui îl fierbeți bine, după ce se răcește îl rupeți bucățele mici, zdrențe.
Pas 2
Ouăle le fierbeți, curățați și separați albușurile de gălbenușuri.
Pas 3
Cartofii se fierb bine, se curăță și se răcoresc bine - aici vedeți că am pus 3 cartofi, ei au fost cam mult, recomand să puneți doar 2.
Pas 4
Ciupercile le spălați, tăiați mărunt și le puneți la călit în puțin ulei. După ce scade bine apa și se rumenesc, le puneți un pic de sare, piper și luați de pe foc.
Pas 5
Maioneza se amestecă cu smântâna și cu acest sos se vor unge straturile salatei.
Și acum asamblăm salata:
Pe o farfurie plată mai mare se pune primul strat de cartofi dați prin răzătoare. Ungeți bine cu sos, sărați și piperați puțin.
Pas 6
Castraveții se taie pai și se pun peste stratul de cartofi.
Pas 7
Apoi urmează stratul de carne, îl distribuiți uniform și apoi ungeți cu sos și iarăși sărați și piperați puțin.
Pas 8
Următorul este cel de ciuperci călite, le ungeți și pe ele cu sos.
Pas 9
Apoi dați gălbenușurile prin răzătoare și le distribuiți uniform peste salată, ungeți și pe ele cu sos.
Pas 10
Cașcavalul se dă prin răzătoare și se distribuie uniform pe toată suprafața salatei.
Pas 11
Și ultimul strat este cel de albușuri, care și dă aspectul salatei de "Urs polar" alb și pufos :)
Înfrumusețați ușor salata cu puțină ceapă sau verdeață și gata, este gata de servire.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 farfurie plată mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)