Meatballs cu oua

Meatballs cu oua

Sunt o alternativa perfecta la clasicele parjoale, se prepara mai repede, mai usor si arata mult mai bine pe un platou cu aperitive.

Ingrediente

Carne tocata amestec(vita/porc)
600 g
Ceapa alba
2 buc
Usturoi
2 buc
adica 2 catei
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 buc
1 legatura
Oua fierte
6 buc
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 buc
un varf de lingurita
Oua
2 buc
Mustar
1 lingura
Pesmet alb/galben
200 g
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Pregatiti amestecul de carne tocata, daca nu ati cumparat-o deja tocata.

2

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste 1 min in ulei

3

Adaugati usturoiul pisat si jumatate din cantitatea de verdeata tocata si mai caliti 4-5 min.

4

Scurgeti uleiul din legumele calite, apoi le adaugati in carnea tocata  - mai adaugati restul de verdeata, sarea si piperul.

5

Amestecati si bateti bine carnea ca sa se uniformizeze.

6

Impartiti carnea in 6 parti.

7

Fiecare parte de carne se turteste bine cu palmele si in mijloc se pune oul fiert.

8

Atent formati o bila cu oul in mijloc. In asa fel le faceti pe toate 6.

9

Bateti cele 2 oua cu mustar.

10

Fiecare bila o treceti prin pesmet.

11

Apoi prin amestecul de oua cu mustar.

12

Apoi iar le treceti prin pesmet si le prajiti in ulei  pe toate partile pana se rumenesc bine.

13

Dupa asta le mai puneti 15 min la cuptor preincalzit.

14

Le lasati sa se raceasca bine la frigider, apoi le serviti la orice garnitura de legume sau ca aperitiv la o masa festiva. Eu le tai felii de 1 cm si arata ca niste rulade cu ou.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 bucati)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 13 Oct 2009, 20:48

arata tare bine, lena!! eu sunt moarta dupa chiftelute, si sunt spectaculoase

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 09 Dec 2009, 09:18

am sa pregatesc si eu de sarbatori aceasta reteta!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
zooni
zooni 14 Dec 2009, 03:59

Buna Lena! Am 'incercat" si eu sa fac reteta,dar a fost un dezastru total

Cred ca ceva mi-a scapat, carnea tocata era un pic cu grasimi si nu am preparat carnea tocata ca de piftele.Asta e.Mi se descafaceau bilutele in tigaie,asa ca am luat bilutele le-am sfarmat cu tot cu ou si le-am facut piftele normale.In tigaia mea cu piftele a fost mai ceva ca la revelion cu petarde,pocnea in ultimul hal de la oul sfarmitat...si intr-un final mi-a sarit la un moment dat pe mana stropii mari de ulei.Cam asta e amintirea de la Meatballs!

lena
Elena (lena) 14 Dec 2009, 09:28

Mda, imi pare rau! Eu le-am facut de vreo 3 ori, deci stiu sigur ca reteta este in regula. Cred ca a fost carnea cam grasa, eu am facut doar din carne, fara slanina.

zooni
zooni 14 Dec 2009, 15:22

Da a fost carnea cam grasa!

eli
elena teodoru (eli) 27 Dec 2009, 18:23

ca sa eliminam pericolele eu m-am gandit ca ar merge si la tava in cuptor.Oare ar merge mai ales ca ar fi si mai sanatos pt cei cu probleme.Scuze!

lena
Elena (lena) 27 Dec 2009, 18:29

Dam, pt cei cu probleme sa incerce direct la cuptor, asteptam rezultatele experimentului

vero79
veronica (vero79) 04 Jan 2010, 22:49

wow ce bine arata

felicitari si multumim pentru reteta

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:35

O reteta deosebit de interesanta pe care o voi pregati cu siguranta curand. Insa eu nu voi cali deloc verdeata, tocata marunt este mai gustoasa proaspata. Fiind cu oua fierte trebuie consumate repede, asa ca trebuie sa chemam oaspeti la masa.

Nota mea pentru reteta:
mioara
mioara 14 Nov 2010, 21:01

e o reteta interesanta am so prepar si eu dar in varianta rulada

Nota mea pentru reteta:
bia cris
mangiru bia cris (bia cris) 18 Dec 2010, 12:24

sal lena ce mai faci ,vreau sa iti spun craciun fericit si multa fericre si in continuare vreu sa iti spun ca aceasta receta am o sa pregatesc  pt masa de ajunul craciunului impreuna cu niste sarmalute moldevenestisi o salata de boeuf si multe altele .........te pupam dulce si craciun fericit

nadira
nadia daniela rotaru (nadira) 21 Feb 2011, 15:21

Salut fetelor ! Acum am scos de la cuptor  aceste asa zise chiftele... sunt delicioase ,vorba Lenei pot mincate si fierbinti si reci. Sunt foarte bune!!! Voi face un pireu linga si gata masa!!!! Multumesc inca odata de super retetele tale Lena!!! pup!

smih
smih 22 Feb 2011, 12:56

buna lena cand le pui la cuptor mai pui ulei?

lena
Elena (lena) smih 22 Feb 2011, 16:02

Ung putin tava cu ulei, dar nu mult.

smih
smih 24 Feb 2011, 15:57

buna lena,felicitari pt site voiam sa te intreb cand le dai la cuptor ungi tave cu ulei?mersi

smih
smih 24 Feb 2011, 15:58

ms pt raspuns si scuze ca am mai scris odata

Guera
Guera 13 Jan 2013, 22:24

Acest imens platou de aperitive l-am pregatit pt sotul meu caci trebuia sa ia anumit fel de mincare la servici. Si trebuie sa-ti mentionez Lena ca am reusit sa-i impresionez pe americani cu ajutorul tau !;) jeje. Contine mini tarte umplute cu salata, rulada de pui si ciuperci invelita in cascaval , meatball cu oua - inspiratii de pe site-ul tau:) Au facut prapad ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 13 Jan 2013, 22:55

Oau, ce tare! Esti f. bravo si platoul impresionant!

Multumesc de comentariu si apreciere