Placinta rapida cu ceapa verde si ton

Aceasta placinta se poate preapara cu diverse umpluturi, in varianta originala este cu ceapa verde si oua fierte, dar puteti pune carne, branza, spanac, varza, etc.

Cel mai mult imi place aluatul, se face repede, nu trebuie intins cu facaletul, doar il turnati in tava si placinta iese frageda, moale si foarte gustoasa. Chiar va recomand sa-l incercati si notati, o sa va placa din prima si pentru totdeauna :)

Ingrediente

Lapte batut/iaurt/chefir
400 g
sau smantana
Unt
160 g
Oua
2 buc
Zahar
1 linguri
Sare
0.5 lingurite
Faina alba
280 g
Praf de copt
2 lingurite
Ceapa verde
3 buc
adica 3 legaturi - cam 12-15 fire, sa fie cat mai multa
Ton bucati la conserva
150 g
sau 3 oua fierte, sau alte umpluturi care va plac
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Mai intai preparam umplutura - in varianta mea ceapa verde cu ton:

- ceapa se taie marunt si se caleste 3-4 minute intr-o tigaie cu putin ulei;

2

- adaugati tonul scurs de apa/ulei si potriviti de sare si piper.

3

Apoi se face aluatul:

- topiti untul, il turnati intr-un bol mai adanc, tot acolo puneti sarea si zaharul;

4

- adaugati iaurtul

5

-ouale - amestecati bine cu un tel sau mixer;

6

- si ultima se adauga faina si praful de copt - amestecati bine;

7

Iese un aluat ca smantana mai densa.

8

Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor - a mea are 28 cm diametru, fiindca este de silicon nu am pus hartie de copt.

Turnati jumatate din aluat in tava si il nivelati cu o lingura.

9

Puneti umplutura, o distribuiti uniform peste aluat.

10

Turnati restul de aluat peste umplutura, nivelati atent si uniform.

Puneti tava la cuptor preinclazit la 180 grade pentru 35-40 minute.

11

Un pic m-am speriat aici, a crapat cam mult aluatul, in plus si aparatul foto nu-mi dadea poza reala - doar ce vedeti aici.

Dar dupa ce s-a racit bine placinta, crapaturile nu mai erau relevante, se tine bine si se taie perfect.

12

Deci, dupa ce se racoreste bine o taiati/portionati si savurati.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)
Colectii: Placinte si pizza

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 29 iun 2013, 10:45

Buna Lena. Vreau sa o fac,dar am 2 intrebari. Te rog sa-mi spui daca o fac cu varza,trebuie calita inainte? (eu cred ca da),si 2 daca pot inlocui faina alba cu integrala (tot de grau) ?. Multumesc si wek-end placut.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 29 iun 2013, 12:41

Da, ar fi bine macar putin sa calesti varza, si faina as recomanda sa inlocuiesti maxim 50% din cantitatea totala.

Karen
Karen 04 iul 2013, 13:58

Super buna,sunt incantata de gust si consistenta! Am pus in mijloc spanac(putin oparit si dat prin blender, amestecat cu branza ,,dulce,,(evident fara zahar),un deliciu!nota 10 deasupra se poate rade cascaval spre final....e buna si calda si rece

Nota mea pentru reteta:
rov
rov 22 iul 2013, 17:21

Am facut-o cu ceapa normala si ton, ma invart in jurul ei, poate s-o raci mai repede... :D

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 aug 2013, 08:14

Buna, tuturor. Acuma ajung si eu sa postez aceasta placinta care in poza e cu carne. Am facut-o si cu varza. Succes pe toate planurile. o minunatie. Cand voi mai face , trebuie sa stau sa ma gandesc pe care sa o aleg ca toate sunt excelente. Multumesc,multumesc,multumesc. Pa.

Poza mea pentru reteta:
Manancbine
Manancbine 18 nov 2013, 15:32

E buna la gust si ușor de facut, merci mult. Am facut aceasta placinta astăzi, am folosit jumătate din cantitatea cerută făina integrala. Umplutura e  putina la acesta cantitate de aluat, dupa gustul meu. Aluatul a crescut bine, pare umed, dar nu este lipicios. Oare de la ce? 

lena
Elena (lena) Manancbine 18 nov 2013, 15:38

Asa este, pare umed din cauza laptelui batut din compozitie.

Natalia MD
Natalia MD 02 aug 2014, 15:45

Am facut acesasta receta, sa primit foarte gustoasa! Multumesc de receta.

Balmoral
Balmoral 18 ian 2016, 05:01

Am făcut aceasta placinta cu ton, am urmat conștiincioasă pașii si am obținut o gustare foarte apreciata de prieteni. Mulțumesc , mulțumesc mult Lena!

Poza mea pentru reteta:
viorica ibi
viorica ibi 30 apr 2016, 23:39

Eu cred ca trebuie intepata cu furculita la coacere sa respire si atunci nu crapa....in rest arata super !

DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 09 iul 2016, 10:32

Am facut-o cu piept de pui si ceapa obisnuita, calita preventiv, abia astept sa se raceasca, sunt sigura ca e delicioasa, caci niciodata nu am dat gres urmand retetele dumneavoastra.

Doamna Lena, va rog sa va ganditi la obtiunea sa le adunati intr-o carte.

Stiti ce succes ar avea? :) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 13 iul 2016, 09:09

Dragalina ma bucur mult, sa aveti pofta mare!

De carte - am facut cercetari, din pacate o carte buna cu poze si calitate buna a paginilor ar avea un pret astronomic si nu o va mai cumpara nimeni. Mai ales cand pe site sunt la fel de frumoase si gratuite :)

DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) Elena (lena) 13 iul 2016, 22:11

Da, de acord, dar macar in format electronic :)