Placinta rapida cu ceapa verde si ton

Placinta rapida cu ceapa verde si ton

Aceasta placinta se poate preapara cu diverse umpluturi, in varianta originala este cu ceapa verde si oua fierte, dar puteti pune carne, branza, spanac, varza, etc.

Cel mai mult imi place aluatul, se face repede, nu trebuie intins cu facaletul, doar il turnati in tava si placinta iese frageda, moale si foarte gustoasa. Chiar va recomand sa-l incercati si notati, o sa va placa din prima si pentru totdeauna :)

Ingrediente

Lapte batut/iaurt/chefir
400 g
sau smantana
Unt
160 g
Oua
2 buc
Zahar
1 lingura
Sare
0.5 lingurite
Faina alba
280 g
Praf de copt
2 lingurite
Ceapa verde
3 buc
adica 3 legaturi - cam 12-15 fire, sa fie cat mai multa
Ton bucati la conserva
150 g
sau 3 oua fierte, sau alte umpluturi care va plac
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Mai intai preparam umplutura - in varianta mea ceapa verde cu ton:

- ceapa se taie marunt si se caleste 3-4 minute intr-o tigaie cu putin ulei;

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 1
Pas 2

- adaugati tonul scurs de apa/ulei si potriviti de sare si piper.

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 2
Pas 3

Apoi se face aluatul:

- topiti untul, il turnati intr-un bol mai adanc, tot acolo puneti sarea si zaharul;

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 3
Pas 4

- adaugati iaurtul

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 4
Pas 5

-ouale - amestecati bine cu un tel sau mixer;

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 5
Pas 6

- si ultima se adauga faina si praful de copt - amestecati bine;

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 6
Pas 7

Iese un aluat ca smantana mai densa.

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 7
Pas 8

Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor - a mea are 28 cm diametru, fiindca este de silicon nu am pus hartie de copt.

Turnati jumatate din aluat in tava si il nivelati cu o lingura.

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 8
Pas 9

Puneti umplutura, o distribuiti uniform peste aluat.

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 9
Pas 10

Turnati restul de aluat peste umplutura, nivelati atent si uniform.

Puneti tava la cuptor preinclazit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 10
Pas 11

Un pic m-am speriat aici, a crapat cam mult aluatul, in plus si aparatul foto nu-mi dadea poza reala - doar ce vedeti aici.

Dar dupa ce s-a racit bine placinta, crapaturile nu mai erau relevante, se tine bine si se taie perfect.

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 11
Pas 12

Deci, dupa ce se racoreste bine o taiati/portionati si savurati.

Pofta Buna!

Placinta rapida cu ceapa verde si ton - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Roxana
Roxana 10 Dec 2020, 15:56

Pentru masa de amiaza, am gatit aceasta placinta: o minunatie!!! Imi e si teama de toate descoperirile mele de pe site-ul Lenei! Eu m-am indragostit de acest aluat; eu am folosit branza telemea de vaca si am omis lingura de zahar :D. Am folosit o tava mai mare pentru copt de aceea nu este foarte inalta, insa gustul, textura sunt de nota 10 cu felicitari! Multumesc pentru reteta si explicatii!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mihaela T
Mihaela T 19 May 2020, 22:00

A ieșit delicioasă! Mulțumim de rețetă!

Nota mea pentru reteta:
ralu22
Raluca Dan (ralu22) 17 May 2019, 11:21

Am înlocuit tonul cu branza, e simplu de facut pentru cineva care in mod normal nu coace, nu prea ai cumsa gresesti si a iesit ceva delicios.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 09 Jul 2016, 10:32

Am facut-o cu piept de pui si ceapa obisnuita, calita preventiv, abia astept sa se raceasca, sunt sigura ca e delicioasa, caci niciodata nu am dat gres urmand retetele dumneavoastra.

Doamna Lena, va rog sa va ganditi la obtiunea sa le adunati intr-o carte.

Stiti ce succes ar avea? :) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 13 Jul 2016, 09:09

Dragalina ma bucur mult, sa aveti pofta mare!

De carte - am facut cercetari, din pacate o carte buna cu poze si calitate buna a paginilor ar avea un pret astronomic si nu o va mai cumpara nimeni. Mai ales cand pe site sunt la fel de frumoase si gratuite :)

DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) Elena (lena) 13 Jul 2016, 22:11

Da, de acord, dar macar in format electronic :)

Balmoral
Balmoral 18 Jan 2016, 05:01

Am făcut aceasta placinta cu ton, am urmat conștiincioasă pașii si am obținut o gustare foarte apreciata de prieteni. Mulțumesc , mulțumesc mult Lena!

Poza mea pentru reteta:
Manancbine
Manancbine 18 Nov 2013, 15:32

E buna la gust si ușor de facut, merci mult. Am facut aceasta placinta astăzi, am folosit jumătate din cantitatea cerută făina integrala. Umplutura e  putina la acesta cantitate de aluat, dupa gustul meu. Aluatul a crescut bine, pare umed, dar nu este lipicios. Oare de la ce? 

lena
Elena (lena) Manancbine 18 Nov 2013, 15:38

Asa este, pare umed din cauza laptelui batut din compozitie.

tiki
tiki 28 Aug 2013, 08:14

Buna, tuturor. Acuma ajung si eu sa postez aceasta placinta care in poza e cu carne. Am facut-o si cu varza. Succes pe toate planurile. o minunatie. Cand voi mai face , trebuie sa stau sa ma gandesc pe care sa o aleg ca toate sunt excelente. Multumesc,multumesc,multumesc. Pa.

Poza mea pentru reteta:
rov
rov 22 Jul 2013, 17:21

Am facut-o cu ceapa normala si ton, ma invart in jurul ei, poate s-o raci mai repede... :D

Poza mea pentru reteta:
Karen
Karen 04 Jul 2013, 13:58

Super buna,sunt incantata de gust si consistenta! Am pus in mijloc spanac(putin oparit si dat prin blender, amestecat cu branza ,,dulce,,(evident fara zahar),un deliciu!nota 10 deasupra se poate rade cascaval spre final....e buna si calda si rece

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 Jun 2013, 10:45

Buna Lena. Vreau sa o fac,dar am 2 intrebari. Te rog sa-mi spui daca o fac cu varza,trebuie calita inainte? (eu cred ca da),si 2 daca pot inlocui faina alba cu integrala (tot de grau) ?. Multumesc si wek-end placut.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 29 Jun 2013, 12:41

Da, ar fi bine macar putin sa calesti varza, si faina as recomanda sa inlocuiesti maxim 50% din cantitatea totala.

Arata toate comentariile