Placinta rapida cu ceapa verde si ton
Aceasta placinta se poate preapara cu diverse umpluturi, in varianta originala este cu ceapa verde si oua fierte, dar puteti pune carne, branza, spanac, varza, etc.
Cel mai mult imi place aluatul, se face repede, nu trebuie intins cu facaletul, doar il turnati in tava si placinta iese frageda, moale si foarte gustoasa. Chiar va recomand sa-l incercati si notati, o sa va placa din prima si pentru totdeauna :)
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
400 g
sau smantana
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Ceapa verde
3 buc
adica 3 legaturi - cam 12-15 fire, sa fie cat mai multa
●
Ton bucati la conserva
150 g
sau 3 oua fierte, sau alte umpluturi care va plac
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai preparam umplutura - in varianta mea ceapa verde cu ton:
- ceapa se taie marunt si se caleste 3-4 minute intr-o tigaie cu putin ulei;
Pas 2
- adaugati tonul scurs de apa/ulei si potriviti de sare si piper.
Pas 3
Apoi se face aluatul:
- topiti untul, il turnati intr-un bol mai adanc, tot acolo puneti sarea si zaharul;
Pas 5
-ouale - amestecati bine cu un tel sau mixer;
Pas 6
- si ultima se adauga faina si praful de copt - amestecati bine;
Pas 7
Iese un aluat ca smantana mai densa.
Pas 8
Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor - a mea are 28 cm diametru, fiindca este de silicon nu am pus hartie de copt.
Turnati jumatate din aluat in tava si il nivelati cu o lingura.
Pas 9
Puneti umplutura, o distribuiti uniform peste aluat.
Pas 10
Turnati restul de aluat peste umplutura, nivelati atent si uniform.
Puneti tava la cuptor preinclazit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Pas 11
Un pic m-am speriat aici, a crapat cam mult aluatul, in plus si aparatul foto nu-mi dadea poza reala - doar ce vedeti aici.
Dar dupa ce s-a racit bine placinta, crapaturile nu mai erau relevante, se tine bine si se taie perfect.
Pas 12
Deci, dupa ce se racoreste bine o taiati/portionati si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)